Mielių tvarkaraštis nesutampa su mano

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Awtas
Pranešimai: 23
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Mielių tvarkaraštis nesutampa su mano

Standartinė Awtas » 2019-02-16, 03:38

Kodėl mielės nesilaiko mano tvarkaraščio? Naudojau M54, daviau dvi savaites uliavot, suėdė zukerį nuo 1051 iki 1010 (diena prieš buvo 1011). pilsčiau (dar užpriminau 5 gr cukraus/litrui). Viskas kaip ir oki, alia mano aluj jautesi gan stiprus mielių skonis ir kvapas. Man vienintelis įtarimas, te, kad gal dar fermentuotis duot, alia SG jau kaip ir tinkamas te pilsčiau.. bo reikia kibiro kitam virimui. Tai tikiuosi, kad neperperpriminau ir su laiku skonis susitvarkys.
Čia klausimo gal kaip ir nėr, nebent, kas pasidalins patirtim, naudojant M54 mieles.
Šiaip te mielės jau galėtų nors kiek derintis prie kalendoriaus/savaitės dienų.

STR
Pranešimai: 62
Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03

Re: Mielių tvarkaraštis nesutampa su mano

Standartinė STR » 2019-02-16, 10:15

o kodėl mielės turėtų laikytis tavo tvarkaraščio? :lol:
dvi savaitės yra pakankamai, kad fermentacija baigtųsi, nebent temperatūra buvo žemiau 15 laipsnių.
Mielių skonis ir kvapas gali būti nuo to, kad palyginti nemaža dalis mielių pateko į butelius. Laikyk butelius šaltai (po to kai užsigazuos) ir nevartyk jų, kad mielės nusėstų, turėtų pagerėti.

Krauzenas
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Mielių tvarkaraštis nesutampa su mano

Standartinė Krauzenas » 2019-02-17, 14:04

Esu kelis kart naudojęs M54 mieles. Vieną kartą viskas buvo gerai (a la "Corona" dariau, labai švarus skonis buvo, mielių nesijautė). Kitą kartą man jos visai nesustartavo net po 2 parų, tai teko gelbėtis su US-05. Teko skaityt, kad šitos mielės uždelstai startuoja - bet tau kaip matau sustartavo be problemų?

Dėl mielių skonio - tiesiog per anksti geri - duok pastovėt alui butelyje bent 2-3 savaites, kol geriau nusės. Man pvz. net po 2-3 savaičių dar per daug mielės jaučiasi, aš mėgstu alui duot pastovėt bent 1 mėnesį ar ilgiau butelyje, kad jau skonis būtų padoresnis (aišku yra išimčių, kaip Hefeweisen, Sahti ir pan.)