Alaus virimas iš salyklo.

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Big Cheese
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2020-07-24, 18:45

Alaus virimas iš salyklo.

Standartinė Big Cheese » 2020-07-24, 18:58

Susiradau receptą, https://www.aludariuklubas.lt/receptas/18277-bis-pils pagal kurį norėčiau gaminti savo alų. Tačiau iškyla keli klausimai. Pirmas, tai ką daryti papildomoje info. duotų laikų metu ir kuriuo metu dėti apynius bei kiek laiko virti, fermentuoti. Kaip suprantu fermentacija trunka 2-3 savaites, bet būtų gerai žinoti tiksliau, ar kada baigai angliarūgštė skirtis ar žiūrėti pagal norimą skonį. Toliau kyla klausimas kaip elgtis su salyklu. Esu matęs kelis skirtingus būdus, vienas iš jų,užpilti salyklą vandeniu 66-70 celsijaus temperaturos ir leisti jam pabuti toje temp x laiko. Kitas, laikyti salyklą puode(sūrio maiše ar pnš.) ir dėti apynius su salyklų jam esant puode.

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1794
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alaus virimas iš salyklo.

Standartinė Gytis » 2020-07-24, 19:47

Fermentacija 12-14C. Turėsite kaip tokią temperatūrą užtikrinti?

Dėl kitų klausimų, tai jie daug kartų atsakyti. Jeigu perskaitytumėte, kas 'Naujokų klausimuose' rašoma, rastumėte visus atsakymus. Bet jeigu bišk tingisi, tai palaukite, vis tiek kas nors dar kartą pakartos.

Big Cheese
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2020-07-24, 18:45

Re: Alaus virimas iš salyklo.

Standartinė Big Cheese » 2020-07-24, 21:17

Gytis rašė:Fermentacija 12-14C. Turėsite kaip tokią temperatūrą užtikrinti?

Dėl kitų klausimų, tai jie daug kartų atsakyti. Jeigu perskaitytumėte, kas 'Naujokų klausimuose' rašoma, rastumėte visus atsakymus. Bet jeigu bišk tingisi, tai palaukite, vis tiek kas nors dar kartą pakartos.


Dėl fermentacijos pasirinkau truputi kitokias mieles, kad lengviau būtų.

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1794
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alaus virimas iš salyklo.

Standartinė Gytis » 2020-07-24, 23:48

Big Cheese rašė:Dėl fermentacijos pasirinkau truputi kitokias mieles, kad lengviau būtų.


Ok, manau geras sprendimas, jeigu negalėsite užtikrinti fermentacijos temperatūros lagerinėms mielėms.

Dėl salinimo temperatūrų tai siūlyčiau viską paprasčiau daryti. Juolab kad viena pauzė numatyta dribsniams, kurių recepte net nėra. Turbūt receptas kopijuotas nuo kito savo recepto, kur dribsniai buvo. Mano galva pirmam kartui užtektų vienos pauzės, tarkime 65C.

Pagal klausimą dėl salyklo suprantu, kad nesate alaus iš salyklo daręs. Todėl siūlyčiau susirasti kokią nors mokamąją medžiagą, kurioje būtų paaiškinta kas tos pauzės (temperatūros) ir su kuo jos valgomos.

Big Cheese
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2020-07-24, 18:45

Re: Alaus virimas iš salyklo.

Standartinė Big Cheese » 2020-07-25, 00:33

Okay, dėkoju.