Pirmas bandymas (tamsus)

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
4iuk4e
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2016-08-04, 01:23

Pirmas bandymas (tamsus)

Standartinė 4iuk4e » 2016-08-04, 01:39

Sveiki,
užsimaniau ir aš išmėginti alaus gamybą. Iš įrangos nieko neturiu ir dar tik domėjimosi, bei skaitymo stadijoje. Mėgstu tamsų alų, nes parduotuvėse esantys šviesūs alūs man visi vienodi (atsiprašant my*alas). Tamsūs man patinka Gribergeno Dubbel (tik pilstomas, ne buteliukuose), Kauno Biržiečių juodas, gal dar visai nieko Vilkmergės tamsus, kažkada patikdavo Kunigaikščių. Mano klausimas būtų toks.. Ar įmanoma kažką panašaus, kaip šie alūs, o gal skanesnio, pasigaminti naujokui pirmu gaminimu? Žinoma, kaip pirmam kartui, paprasčiau būtų iš ekstrakto, bet jei tokių nėra, tai bandyčiau iš salyklo. Gal kažkas kokį paprastesnį receptą patartumėte, kaip pirmam kartui?
Dėkui

Bieliavskij
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2016-06-28, 11:26

Re: Pirmas bandymas (tamsus)

Standartinė Bieliavskij » 2016-08-04, 20:57

Sveiki. Siūlau paskaityti daugiau, kad klausimas butu dalykiškesnis, nes nevisai aišku nuo kokio "tamsumo" prasideda alaus "tamsumas". Pradžiai siūlau pasiskaityti terminus, kad suprasti apie alaus EBC (spalvos vienetai) :
https://www.aludariuklubas.lt/skaitykla/terminai
O toliau, kad butu visai aišku, kažkiek paskaityti apie alaus stilius:
https://www.aludariuklubas.lt/katalogas/stiliai
Tada tikrai klausimas bus toks, koks gali sulaukti atsakymo.

4iuk4e
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2016-08-04, 01:23

Re: Pirmas bandymas (tamsus)

Standartinė 4iuk4e » 2016-08-05, 00:20

Na aš skaičiau, tačiau aš nežinau kiek šie alūs turi spalvos vienetų, bei kokiam stiliui jie priskiriami, todėl aš juos ir parašiau, kaip pavyzdžius, bei tikėjausi, kad gal kažkas bus ragavęs ir bus aiškiau koks alus man patinka. Kolkas aš tik žinau, kad man patinka tamsūs ir būna skanus, arba ne, o giliau, apie tamsumo vienetus, stilius, aš nelabai žinau, nes nežinau kam priskiriamas šie alūs, tai kaip ir neturiu jokio atspirties taško..

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 490
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Pirmas bandymas (tamsus)

Standartinė Zalvarinis » 2016-08-05, 08:33

Arba pirmam kartui pasiimti rinkinį kokio dubbel ar kitokio belgiško stiliaus, kurie saldesni. Yra jų savam aluje ar interneto platybėse.
O antrą kartą darant, jau galima ir su mirkomais salyklais.

4iuk4e
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2016-08-04, 01:23

Re: Pirmas bandymas (tamsus)

Standartinė 4iuk4e » 2016-08-05, 13:00

Turbūt, kaip pirmam kartui, bus papraščiausias variantas su ekstraktais.. Dėkui visiems už patarimus.