Pirmas bandymas (tamsus)
Parašytas: 2016-08-04, 01:39
Sveiki,
užsimaniau ir aš išmėginti alaus gamybą. Iš įrangos nieko neturiu ir dar tik domėjimosi, bei skaitymo stadijoje. Mėgstu tamsų alų, nes parduotuvėse esantys šviesūs alūs man visi vienodi (atsiprašant my*alas). Tamsūs man patinka Gribergeno Dubbel (tik pilstomas, ne buteliukuose), Kauno Biržiečių juodas, gal dar visai nieko Vilkmergės tamsus, kažkada patikdavo Kunigaikščių. Mano klausimas būtų toks.. Ar įmanoma kažką panašaus, kaip šie alūs, o gal skanesnio, pasigaminti naujokui pirmu gaminimu? Žinoma, kaip pirmam kartui, paprasčiau būtų iš ekstrakto, bet jei tokių nėra, tai bandyčiau iš salyklo. Gal kažkas kokį paprastesnį receptą patartumėte, kaip pirmam kartui?
Dėkui
užsimaniau ir aš išmėginti alaus gamybą. Iš įrangos nieko neturiu ir dar tik domėjimosi, bei skaitymo stadijoje. Mėgstu tamsų alų, nes parduotuvėse esantys šviesūs alūs man visi vienodi (atsiprašant my*alas). Tamsūs man patinka Gribergeno Dubbel (tik pilstomas, ne buteliukuose), Kauno Biržiečių juodas, gal dar visai nieko Vilkmergės tamsus, kažkada patikdavo Kunigaikščių. Mano klausimas būtų toks.. Ar įmanoma kažką panašaus, kaip šie alūs, o gal skanesnio, pasigaminti naujokui pirmu gaminimu? Žinoma, kaip pirmam kartui, paprasčiau būtų iš ekstrakto, bet jei tokių nėra, tai bandyčiau iš salyklo. Gal kažkas kokį paprastesnį receptą patartumėte, kaip pirmam kartui?
Dėkui