Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė gargalas » 2016-08-18, 22:02

Jau viriau iš salyklo ekstrakto, tad atėjo laikas virti iš salyklo. Patarkite koki nors nebloga, bet gana paprasta recepta. Norėčiau pasigaminti pale ale tipo alu. Dėkui už patarimus.

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1101
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Lrytas1 » 2016-08-18, 22:59

Tekinimui filtrą ir puodą visam misos kiekiui virti turi ? Jei taip tai
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/6168-31-peilas
Dėk vien Citrą, mieles dėk Nottingham

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Gytis » 2016-08-18, 23:24

Tą peilą, kur nuorodą įmetė, ragavau. Vienas geriausių pale ale, kurį teko ragauti. Bet pradžiai siūlyčiau ką nors paprasčiau.
pvz.:
22 litrai
Pale ale salyklas 96%
CaraPils 4%
Cascade 60 min - 15 IBU
Cascade 15 min - 20 gramų
Cascade 0 min - 20 gramų
Bendras IBU turėtų gautis apie 25 IBU, jeigu nori daugiau, didink visur po truputį.
Mielės US05, bet dabar Savame nėra, tai naudok Nottingham.

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 747
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė AntaKalnietis » 2016-08-19, 16:56

Skonio reikalas, bet dar labai geros mielės iš SA (ir jų yra pardavime) "Burton Union" (my favourite).

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė west » 2016-08-19, 21:32

man rodos yra jau savam 05

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Gytis » 2016-08-19, 22:19

Burton Union geros mielės, man irgi patinka. Bet US05 patinka labiau tokiam reikalui.

gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė gargalas » 2016-08-21, 22:41

Kažkuri iš jūsų pasiūlytu receptu tikrai pasirinksiu. Taip, puodas yra 36 litrų talpos, taip pat yra tekinimo filtras. Tik iškilo dar klausimas dėl to filtro kur dedasi viršuje ir ant jo pilasi karštas vanduo . Tiks toksai variantas http://gastro-brauen.de/de/Brauereiarti ... ltern.html ar kažka rimčiau žiūrinėti?

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Peckelis » 2016-08-21, 22:46

Ant viršaus paprastai nesideda joks filtras. Pakanka atsargiai su kokiu samčiu pilti vandenį, kad nepridaryt duobių ir viskas.

gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė gargalas » 2016-08-21, 23:16

A tai tada dar geriau, galima visas medžiagas susipirkti ir pradėti virimą. Kaip suprantu nėra svarbu, kurį pasirinksiu receptą iš čia pasiūlytu?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Gytis » 2016-08-22, 12:46

Virk ką nori. Ar esi užsiregistravęs aludariuklubas.lt? Imk kurį nors iš apdovanotų receptų ir virk: https://www.aludariuklubas.lt/apdovanoti-receptai

gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė gargalas » 2016-08-22, 19:38

Taip, esu užsiregistravęs aludariu klube. Beje Gyti, kur nurodei ta paprasta receptą, tai kokios salinimo, tekinimo temperatūros?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė Gytis » 2016-08-22, 21:40

gargalas rašė:Taip, esu užsiregistravęs aludariu klube. Beje Gyti, kur nurodei ta paprasta receptą, tai kokios salinimo, tekinimo temperatūros?


Aš visada salinu mažiausiai 75 min. Daryk savo nuožiūra. pvz 66C 45 min, 72C 30 min. Arba vien 66-67C 75-90 min. Tekinimas kaip padarysi, taip bus gerai.

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 747
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.

Standartinė AntaKalnietis » 2016-08-23, 02:36

Gyti, o gal kad pirmam salykliniam virimui labai nekomplikuoti žmogui situacijos, tiesiog siūlyti padaryti "single step mash", t.y. kokius 65C / 90 min (per tiek iki kokių 62-63 C nukris), tada pakelia iki 78-79C 10-15 min. ir tekina? O "step mash'us" jau vėliau galės praktikuoti? Ir receptas galėtų būti koks minimalistinis, bet visai geras (5-7 proc. kokio tai karamelinio, likęs bazinis pilsnerio ar pale ale + apyniai 60 min ir 15 min)