Keli naujoko klausimai
Parašytas: 2018-01-20, 16:56
Sveiki,
Viriau pora kartų, gavosi visai neblogai, bet galvoju ir nesugalvoju gerų efektyvių sprendimų porai problemų, tad galbūt koks geras dėdė duos porą tiek pat gerų patarimų šiais klausimais
1. Filtravimas. Per daug kiekio prarandu ties įvairiais procesais - tekindamas, po virimo pildamas į fermentacinį puode daug lieka, nupilant po pirminės fermentacijos (kas nebebūtų problema, jei prieš tai švariau gaminčiau) ir pan. Daugiausia brūdo nuimti, manau, galima tekinant - kur ir atsiranda visos šiukšlės. Turiu tokį "runcė 2" filtrą kaip ir savasalus galima rasti, dvigubo dugno neturiu ir galvoju gal nereiks (?), per merles visokias nutektint irgi bet aisku kemšasi vadinami 'sietai' tokie. Ar čia dėti prie runcės ant viršaus dugną dar.
Na, nežinau, kažko paprasto parekomenduosit, pakelsiu bokalą už tai
2. Šaldymas. Dar kokio realaus sprendimo netaikiau misos šaldymui mąstau kažkokiu būdu gyvatuką pasijungti - patiko šita idėja. Vonios ir panašus mirkymas per ilgai procesuoja.. Dar idėja pamerkti sterilizuotą plastikinį maišą su ledukais ir keisti ledus prireikus - įmanoma, bandyta?
3. Tekinimas. Čia dėl karšto vandens pilimo per viršų tekinimo metu - matau ir skaitau, kad taip daroma, ir pats praktikoj taikau, tačiau koks tai gali būti santykis, nes man rodos praskiedžia labai. Kaip iš tiesų?
Ačiū už atsakymus ir patarimus.
Taika prie bokalo, taika už stalo.
Viriau pora kartų, gavosi visai neblogai, bet galvoju ir nesugalvoju gerų efektyvių sprendimų porai problemų, tad galbūt koks geras dėdė duos porą tiek pat gerų patarimų šiais klausimais
1. Filtravimas. Per daug kiekio prarandu ties įvairiais procesais - tekindamas, po virimo pildamas į fermentacinį puode daug lieka, nupilant po pirminės fermentacijos (kas nebebūtų problema, jei prieš tai švariau gaminčiau) ir pan. Daugiausia brūdo nuimti, manau, galima tekinant - kur ir atsiranda visos šiukšlės. Turiu tokį "runcė 2" filtrą kaip ir savasalus galima rasti, dvigubo dugno neturiu ir galvoju gal nereiks (?), per merles visokias nutektint irgi bet aisku kemšasi vadinami 'sietai' tokie. Ar čia dėti prie runcės ant viršaus dugną dar.
Na, nežinau, kažko paprasto parekomenduosit, pakelsiu bokalą už tai
2. Šaldymas. Dar kokio realaus sprendimo netaikiau misos šaldymui mąstau kažkokiu būdu gyvatuką pasijungti - patiko šita idėja. Vonios ir panašus mirkymas per ilgai procesuoja.. Dar idėja pamerkti sterilizuotą plastikinį maišą su ledukais ir keisti ledus prireikus - įmanoma, bandyta?
3. Tekinimas. Čia dėl karšto vandens pilimo per viršų tekinimo metu - matau ir skaitau, kad taip daroma, ir pats praktikoj taikau, tačiau koks tai gali būti santykis, nes man rodos praskiedžia labai. Kaip iš tiesų?
Ačiū už atsakymus ir patarimus.
Taika prie bokalo, taika už stalo.