skauda galva
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: skauda galva
Kokio stiprumo ir kiek alaus padegustuoji?
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: skauda galva
Geriau pabandyk fermentavimo temperatūrą ne daugiau 20 laipsnių palaikyti. Bus daugiau naudos, nei iš atviros fermentacijos. Prie aukštesnių temperatūrų mielės prigamina sunkesnių alkoholių, kurie ir sukelia galvos skausmus, jei gerą kiekį alaus suvartoji. Žemesnėje temperatūroje vyksta švaresnė fermentacija.
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: skauda galva
Tai mieles rehidratuok, dėk du pakelius mielių, fermentuok žemėsnėj temperatūroj ir 10-14 dienų. Tada pasakysi apie rezultatus galvos.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: skauda galva
Pasižiūrėk ant mielių, kokias temperatūras rekomenduoja, 15C gali būti per mažai, daryk 18C. Ir labai svarbu, kaip aukščiau jau rekomendavo: rehidruoti mieles ir ilgiau palaikyti alų ant mielių - nes galvą gali skaudėti ne tik nuo aukštesniųjų alkoholių, bet ir nuo kitų mielių šalutinių produktų, o ilgesnėje fermentacijoje mielės išvalo ką pridariusios.
- Giords
- Pranešimai: 341
- Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25
Re: skauda galva
Neklystiedmundas9019 rašė:bet manau kad pati misa kibire ikais 18 tikrai nes rugimo metu ir šiluma išsiskiria ar klystu.
-
- Pranešimai: 128
- Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43
Re: skauda galva
o kam tau tie vitaminai mielėms ? Jei neklystu, vitaminus deda sužadinti apsnūdusias mieles, kai jos per anksti nustoja dirbti, nepasiekus pageidaujamo FG. Reikia dėti atitinkamą mielių kiekį pagal misos kiekį ir jos OG ir laikytis rekomenduojamos toms mielėms temperatūros. Jei pradėsi fermentaciją patalpoje kur 15C, o mielės bus ne lagerinės, tai arba jos visai neužsives arba labai ilgai užsivedinės. Geriau pirma kol pradės burbuliuoti palaikyti patalpoje kur apie 20C o tik veliau nešti kur vėsiau, bet ir tuomet yra rizika, kad fermentacija stipriai sulėtės nunešus į vėsią patalpą.edmundas9019 rašė:O gal yra kokie vitaminai mielems kazkur skaiciau kad deda kažkokiu papildu vynui tai zinau kad yra mačiau pirkti.o kam kiti deda oskorbo rūgšties.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: skauda galva
matyt dar ir acetono ar aukštesniųjų alkoholių prigamino.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2018-01-17, 15:59
Re: skauda galva
Kiek laiko verdi ir kiek l. nugaruoja ?
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2018-01-17, 15:59
Re: skauda galva
Nugaravimas kaip ir normos ribose... PH matuok ne H2O, o misos - (5.2-5.9), bet ne nuo to galva skauda..
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: skauda galva
Svarbu kontroliuoti mentalo pH, jei jau iki to prieita ir kitų, didesnių bėdų kaip ir nebėra. Atskirais atvejais dar galima matuoti misą, vanduo nė prie ko.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: skauda galva
Ph matavimui gerai tinka lakmuso popierėliai iš Savo alaus. Vieną juostelę galima žirklėmis į 5-6 pasmulkinti. Ilgiau užtenka.
Aš dabar naudoju tokį prietaisą. Vieną kartą kalibravau. Rodo panašiai, kaip ph vandens skaičiuoklė. PH stabilizatorium nepasitikiu.
Aš dabar naudoju tokį prietaisą. Vieną kartą kalibravau. Rodo panašiai, kaip ph vandens skaičiuoklė. PH stabilizatorium nepasitikiu.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: skauda galva
Jeigu jau perėjote prie pH kontrolės, tai gal galima uždaryti temą apie skaudančią galvą?