Puslapis 11

Midus

Parašytas: 2018-07-27, 10:20
tom1410
Sveiki,

pirmą kart bandžiau gaminti midų. Gaminau 10 litrų, pradinis tankis gavosi 1.089. Naudojau vyno mieles. Dvi savaites pupsėjo ir dabar pamatuoju tankį ir... 0.999, nu šiektiek mažiau už 1. Kas keisčiausia, kad uždarius vis dar pupsi. Tai vat dabar toks rugštus skystimėlis, medaus tik kvapas likęs.

Ką dabar, jūsų nuomone, reikėtų daryti. Perpilt, pridėt medaus ir nešt į rūsį? Palikt toliau rūgt kol pupsi? Ar pilt į klozetą? :)

Dėkui, Tomas

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-27, 10:57
Lrytas1
Palaikyk dar porą savaičių, tada atsargiai netašydamas perpilk ir palik kol nuskaidrės. Po kokio mėnesiuko nuskaidrės tada buteliuok. Beliks tik subrandinti metelius kitus. Sausas midus ne kiekvienam patinka, o midaus saldinimas jau kita tema.

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-27, 13:20
tom1410
ačių už atsakymą.

O apie midaus saldinimą alim pakalbėt? ar reikia naują temą užvest? :)

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-27, 13:26
Lrytas1
Nebandžiau niekad saldinti midaus, bet teorija paprasta. Arba dedi ką nors saldaus ko mielės neėda, arba teks kaip nors užmušti mieles ir melstis, kad įdėjus ko nors saldaus fermentacija nepasileis iš naujo.

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-27, 15:13
Zhiniukas
Dar galima papildomai dėti midaus į fermentaciją, kol mielės apsiės ir nustos fermentuoti. Internetai sako, kad taip gausi 16-19 abv midų.

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-27, 15:44
Lrytas1
Save gerbenčios vyno mielės ties 19% AVB nesustos, na ir stresuodamos dėl didelio AVB gali prigaminti viskio reikalo.

Re: Midus

Parašytas: 2018-07-30, 16:54
STR
Nors nesu pats bandęs, bet turėtų toks produktas padėti:
https://medeja.lt/vyno-gamyba/konservuo ... s-sorbosol

aišku, jeigu nori tik natūraliomis priemonėmis saldinti, tai jau bus įdomiau :mrgreen: