Puslapis 11

Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 08:57
Sule
Sveiki, iškilo toks klausimas. Prieš dvi savaites išsiviriau pilsnerį. 20 ltr į fermenterį ir mielės, ir 5 ltr. į atskirå fermenterį, tik jau be mieliù. Mintis buvo tokia, kad prieš supilstant į butelius alù, sumaišyti su nefermentuota misa, taip pakeičiant cukrù. Bet, praėjus dviems fermentavimosi savaitėms, žvilgterėjau i miså, pamačiau, kad išsiskyrė kažkokios drumzlės ir plaukioje palei dugnå. Klausimas, kas tai galėtu búti ir ar toks sipilstymas į butelius búdas geras?

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 09:47
Dalius
1. 5 litrai misos 15ai lirtų alaus užgazuoti skamba daugokai.
2. Kokioj temperatūroj 5 litrai buvo laikomi? Jei kambario, yra rizika, kad vietoj mielių kita biologija jau pradėjo fermentuoti tuos cukrus.
3. Ant dugno greičiausiai nuosėdos iš baltymų/apynių/t.t.

Žodžiu, kogero nerizikuočiau gazuoti tavo alaus pastovėjusia misa. Cukrus, o dar geriau gliukozė, skamba saugiau.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 10:01
Sule
5 ltr misos ir 20 ltr alučio. Misa ir fermentuojamas alus buvo laikomi +10 laipsniù temp.
Kogero bamdysiu 2,5 ltr misa + 10ltr alaus maišyti, o likusius 10ltr. su gliukoze. :)

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 15:12
Zalvarinis
Dažniausiai patariama misą užšaldyt, norint ją gazuoti. Dabar 90 procentų, kad ten jau bus įsiveisę ko nors.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 20:08
Zhiniukas
Koks tavo misos tankis? Užgazavimui reikiamo cukraus/misos kiekį reikia tiksliai skaičiuoti. Kitaip gali gauti bombas.
Pvz. Jei misa yra 1.050 og, o alus 10 laipsnių, tai pusė litro misos duos apie 2.5 vol užsigazavimą.
O kad misoje negyventų nepageidaujama fauna, ją reikia pavirti puode.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-14, 23:38
Sule
Misos OG - 1.048

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-17, 14:23
GiN
Gal reiktų pradėti nuo klausimo, o koks tikslas pakeisti cukrų misa?
Kodėl kilo tokia mintis?

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-17, 22:41
elis
GIN, tikslas man atrodo fengšui.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-18, 08:50
Sule
Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-18, 14:15
darkas
Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.

jei nenori cukraus, tai naudok gliukozę, skamba sveikuoliškiau ..... :D , arba naudoti alaus ekstraktą pasigaminti misai ;)

Jei vis dar galvoji naudoti tą paliktą nefermentuotą misą, reiktų paragauti, jei neprarūgus ar neįgavus kokio tai pašalinio skonio, tai pavirinti dėl dezinfekavimo ir naudoti pagal reikiamas proporcijas, bet mano nuomone bijoti cukraus yra nesamonė, logiškiau užgazuoti alų misa galima, kai išverdamas naujas alus, o kitą alų jau reikia užgazuoti ...

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-28, 23:01
Gytis
Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.
Man atrodo, kad nuotykiai garantuoti. Bet aš neatkalbinėju.
Beje, to pridėtinio cukraus ten nelieka, jeigu ką.

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Parašytas: 2018-12-30, 14:37
Krauzenas
Nu aš tai gliukozę naudoju ir nesuku ko nereikia, bet kiekvienam laisvė rinktis :)
Šiaip, su bet kuo saldžiu gali gazuot - mačiau kažkas gazavo su "Jagermeister". Jei nori būtinai su misa, tai paprasčiau būtų nusipirkt tam reikalui salyklo ekstrakto (skysto arba sauso).
Nesu tikras ar aš teisus, bet ar nadojant gazavimui kelis litrus misos, nebus daugiau nuosėdų buteliuose? Nes kai pagalvoji, juk ir laikom kelias savaites alų kad viskas iš misos nusėstų, o tada nupilam, kad kuo skaidresnis būtų. Iš mažo kiekio gryno cukraus, ko gero tikrai mažiau nuosėdų iškris nei iš kelių litrų misos...