Per anksti sustojo fermentacija.
Parašytas: 2019-07-20, 22:22
Labas vakaras forumiečiai, viriau alu https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... flandersas. Isvirto alaus tankis gavosi 1,063
Salinau prie 52C - 15 min 65C - 60 min 72C - 20 min
Mielės safale S-33 buvo supiltos rehidratuotos i busima alu kurio temeperatura 20laipsniu.
Kita diena mielės pradėjo darba, dar sekančia diena alsuoklis burbuliavo kaip išprotėjes kambaryje buvo 22 laipsniai o fermenterio viduje 27 laipsniai. Trečia diena fermentacija jau labai mazais laiko tarpais, o ketvirta diena visai nustojo. Penktoj dienoj pamatavau alaus tanki Kuris buvo 1,035
Po kelių dienų pamatavau dar kartą ir tankis buvo toks pats 1,035. Tada atidaręs fermenterį pamaišiau su dezinfekuotu įrankiu, po kelių valandų buvo pradėjusios vėl veikti mielės. Bet kitą dieną vėl nustojo, pamatavus dar po kelių dienu alaus tankį jis buvo 1,032. Ka daryti? turiu vieną pakelį mielių fermentis s-04 ar galima dėti jų ar geriau kaškokių kitų? Ir koki kieki? P.s Alaus kiekis apie 22 litrus.
Salinau prie 52C - 15 min 65C - 60 min 72C - 20 min
Mielės safale S-33 buvo supiltos rehidratuotos i busima alu kurio temeperatura 20laipsniu.
Kita diena mielės pradėjo darba, dar sekančia diena alsuoklis burbuliavo kaip išprotėjes kambaryje buvo 22 laipsniai o fermenterio viduje 27 laipsniai. Trečia diena fermentacija jau labai mazais laiko tarpais, o ketvirta diena visai nustojo. Penktoj dienoj pamatavau alaus tanki Kuris buvo 1,035
Po kelių dienų pamatavau dar kartą ir tankis buvo toks pats 1,035. Tada atidaręs fermenterį pamaišiau su dezinfekuotu įrankiu, po kelių valandų buvo pradėjusios vėl veikti mielės. Bet kitą dieną vėl nustojo, pamatavus dar po kelių dienu alaus tankį jis buvo 1,032. Ka daryti? turiu vieną pakelį mielių fermentis s-04 ar galima dėti jų ar geriau kaškokių kitų? Ir koki kieki? P.s Alaus kiekis apie 22 litrus.