Puslapis 11

Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 18:45
Lukaska
Sveiki, ar išeitų kažką padaryti iš šviesiojo skysto salyklo ekstrakto ,, savas alus" 1.7kg 4 vienetų, spalt select 100g 3.8%aa ir 23g safale t-58. Šiuo metu nėra galimybės užsisakyti daugiau. Todėl klausiu gal įmanoma kažką is to ką turiu pagaminti?

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 20:41
Krauzenas
Jo, išeina toks daiktas kaip alus :D

Su tavo turimais ingredientais galima išsiverst darant tarkim "Belgian Blonde Ale" (mielės pas tave belgiškos).

Paprastas receptas su tavo ingredientais:

- Ištirpini 6.8kg skysto salyklo ekstrakto 45 litruose karšto vandens;
- viską užvirini ir dedi 100g Spalt select, verdi 60 min.;
- išjungi ugnį ir ataušini iki 20-25'C arba palieki uždengęs puodą per naktį kad atvėstų - po virimo turėtų būt likę apie 40l alaus;
- prie 20-25'C suberi mieles ir fermentuoji 20-25'C temperatūroj. (mielių šiek tiek mažoka, bet kadangi belgiškas ir gan šiltai fermentuosi, tai didelės bėdos nebus).

* šitas metodas netinka, jei neturi pakankamai didelio puodo (50l). Galėtum išsiverst su mažesniu puodu, virdamas mažesnį kiekį alaus, o po to dadėdamas ekstrakto ir dapildamas virinto vandens, bet taip galėtum daryt jei turėtum daugiau apynių ir virtum kartesnę mažesniąją dalį (turėdamas omenyje, kad vėliau kartumas prasiskies).

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 21:03
Lukaska
Krauzenas rašė:Jo, išeina toks daiktas kaip alus :D

Su tavo turimais ingredientais galima išsiverst darant tarkim "Belgian Blonde Ale" (mielės pas tave belgiškos).

Paprastas receptas su tavo ingredientais:

- Ištirpini 6.8kg skysto salyklo ekstrakto 45 litruose karšto vandens;
- viską užvirini ir dedi 100g Spalt select, verdi 60 min.;
- išjungi ugnį ir ataušini iki 20-25'C arba palieki uždengęs puodą per naktį kad atvėstų - po virimo turėtų būt likę apie 40l alaus;
- prie 20-25'C suberi mieles ir fermentuoji 20-25'C temperatūroj. (mielių šiek tiek mažoka, bet kadangi belgiškas ir gan šiltai fermentuosi, tai didelės bėdos nebus).

* šitas metodas netinka, jei neturi pakankamai didelio puodo (50l). Galėtum išsiverst su mažesniu puodu, virdamas mažesnį kiekį alaus, o po to dadėdamas ekstrakto ir dapildamas virinto vandens, bet taip galėtum daryt jei turėtum daugiau apynių ir virtum kartesnę mažesniąją dalį (turėdamas omenyje, kad vėliau kartumas prasiskies).
Turiu 60 litrų puodą. Ačiū :) šiaip ant mielių rašo, 11.5g - 20-30litru alaus

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 22:02
Krauzenas
Ne taip supratau - kažkaip pagalvojau kad vieną pakelį mielių turi... Tuomet viskas turėtų neblogai išeiti - Gero alaus ;)

P.S. Pamiršau pasakyt, kad kol tirpinsi ekstraktą, išjunk ugnį/kaitinimą, kadangi gali prisvilti (įjunk kai jau ekstraktas bus ištirpęs vandenyje).

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 22:19
Lukaska
Krauzenas rašė:Ne taip supratau - kažkaip pagalvojau kad vieną pakelį mielių turi... Tuomet viskas turėtų neblogai išeiti - Gero alaus ;)

P.S. Pamiršau pasakyt, kad kol tirpinsi ekstraktą, išjunk ugnį/kaitinimą, kadangi gali prisvilti (įjunk kai jau ekstraktas bus ištirpęs vandenyje).
Ačiū labai. Puse dienos ieškojau recepto, o čia bam ir viskas! Jei Norvegijoj būsi pavaišinsiu būtinai! :)

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 22:34
Lukaska
Dar klausimėlis. O kiek laiko duot fermentuotis?

Re: Alaus gamyba

Parašytas: 2020-04-20, 22:35
Zhiniukas
2 savaites.