Puslapis 1 iš 1
Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 18:45
Lukaska
Sveiki, ar išeitų kažką padaryti iš šviesiojo skysto salyklo ekstrakto ,, savas alus" 1.7kg 4 vienetų, spalt select 100g 3.8%aa ir 23g safale t-58. Šiuo metu nėra galimybės užsisakyti daugiau. Todėl klausiu gal įmanoma kažką is to ką turiu pagaminti?
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 20:41
Krauzenas
Jo, išeina toks daiktas kaip alus
Su tavo turimais ingredientais galima išsiverst darant tarkim "Belgian Blonde Ale" (mielės pas tave belgiškos).
Paprastas receptas su tavo ingredientais:
- Ištirpini 6.8kg skysto salyklo ekstrakto 45 litruose karšto vandens;
- viską užvirini ir dedi 100g Spalt select, verdi 60 min.;
- išjungi ugnį ir ataušini iki 20-25'C arba palieki uždengęs puodą per naktį kad atvėstų - po virimo turėtų būt likę apie 40l alaus;
- prie 20-25'C suberi mieles ir fermentuoji 20-25'C temperatūroj. (mielių šiek tiek mažoka, bet kadangi belgiškas ir gan šiltai fermentuosi, tai didelės bėdos nebus).
* šitas metodas netinka, jei neturi pakankamai didelio puodo (50l). Galėtum išsiverst su mažesniu puodu, virdamas mažesnį kiekį alaus, o po to dadėdamas ekstrakto ir dapildamas virinto vandens, bet taip galėtum daryt jei turėtum daugiau apynių ir virtum kartesnę mažesniąją dalį (turėdamas omenyje, kad vėliau kartumas prasiskies).
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 21:03
Lukaska
Krauzenas rašė:Jo, išeina toks daiktas kaip alus
Su tavo turimais ingredientais galima išsiverst darant tarkim "Belgian Blonde Ale" (mielės pas tave belgiškos).
Paprastas receptas su tavo ingredientais:
- Ištirpini 6.8kg skysto salyklo ekstrakto 45 litruose karšto vandens;
- viską užvirini ir dedi 100g Spalt select, verdi 60 min.;
- išjungi ugnį ir ataušini iki 20-25'C arba palieki uždengęs puodą per naktį kad atvėstų - po virimo turėtų būt likę apie 40l alaus;
- prie 20-25'C suberi mieles ir fermentuoji 20-25'C temperatūroj. (mielių šiek tiek mažoka, bet kadangi belgiškas ir gan šiltai fermentuosi, tai didelės bėdos nebus).
* šitas metodas netinka, jei neturi pakankamai didelio puodo (50l). Galėtum išsiverst su mažesniu puodu, virdamas mažesnį kiekį alaus, o po to dadėdamas ekstrakto ir dapildamas virinto vandens, bet taip galėtum daryt jei turėtum daugiau apynių ir virtum kartesnę mažesniąją dalį (turėdamas omenyje, kad vėliau kartumas prasiskies).
Turiu 60 litrų puodą. Ačiū
šiaip ant mielių rašo, 11.5g - 20-30litru alaus
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 22:02
Krauzenas
Ne taip supratau - kažkaip pagalvojau kad vieną pakelį mielių turi... Tuomet viskas turėtų neblogai išeiti - Gero alaus
P.S. Pamiršau pasakyt, kad kol tirpinsi ekstraktą, išjunk ugnį/kaitinimą, kadangi gali prisvilti (įjunk kai jau ekstraktas bus ištirpęs vandenyje).
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 22:19
Lukaska
Krauzenas rašė:Ne taip supratau - kažkaip pagalvojau kad vieną pakelį mielių turi... Tuomet viskas turėtų neblogai išeiti - Gero alaus
P.S. Pamiršau pasakyt, kad kol tirpinsi ekstraktą, išjunk ugnį/kaitinimą, kadangi gali prisvilti (įjunk kai jau ekstraktas bus ištirpęs vandenyje).
Ačiū labai. Puse dienos ieškojau recepto, o čia bam ir viskas! Jei Norvegijoj būsi pavaišinsiu būtinai!
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 22:34
Lukaska
Dar klausimėlis. O kiek laiko duot fermentuotis?
Re: Alaus gamyba
Parašytas: 2020-04-20, 22:35
Zhiniukas
2 savaites.