Nėra salyklo skonio
Parašytas: 2020-06-19, 03:06
Kiek esu skirtingų alų viręs, nei vienas neturi išraiškingo salyklo skonio. Va dabar ragauju Estrell damm (ta tikrą*, ne eksportinę), ar geriant kokį peroni(irgi ne eksportinį*) - jaučiamas gan stiprus salyklo skonis. Aš tokio niekada nesu išgavęs savo aluj. Ar yra kokių būdų kaip tą salyko skonį sustiprint? Fermentavimo temperatūros nekontroliuoju (dabar fermentuojasi +28-32C), vasarai turiu kveiko OSLO ir hornindal. Kas nulemia, kad salyklo skonis dingsta?
Receptai buvo visokie, ir su karameliniu, ir su Munich salyklu ir su belekokiu. Visur tas pats, alaus skonis geras, bet nesijaučia to salyklo skonio.
* - kiek mačiau lt, estrella damm yra vežama ta pati, kuri ir anglų supermarketam gaminama, 4,6% ABV vietoj tikros 5,4% ABV ir skirtingo skonio. Tas pats peroni įvežamas britų rinkai skirtas birzgalas.
Receptai buvo visokie, ir su karameliniu, ir su Munich salyklu ir su belekokiu. Visur tas pats, alaus skonis geras, bet nesijaučia to salyklo skonio.
* - kiek mačiau lt, estrella damm yra vežama ta pati, kuri ir anglų supermarketam gaminama, 4,6% ABV vietoj tikros 5,4% ABV ir skirtingo skonio. Tas pats peroni įvežamas britų rinkai skirtas birzgalas.