Re: Ką patartumėte man, kuris netrukus virs pirmą savo alų gyvenime
Parašytas: 2013-03-12, 18:32
@marius
Atsakant į tavo klausimą - jeigu norėčiau tik išsikepti tortą, tai tesiog kepčiau pagal duotą receptą. bet jeigu norėčiau tapti konditeriu - ieškočiau info kuom skiriasi konditerinis cukrus nuo paprastojo.
Išsiaiškinai kuom skiriasi dvi pagrindinės mielių klasės (rūšys?) - jau gerai. Dar tikriausiai jau supratai, kad Nottingham, S04 yra neutralios.
Apynių visų žinoti ir nereikia. Manau čia nėra nei vieno, kuris įvardintų ir žinotų skirtumus bent pusės veislių.
Dar ką prisiminiau ir kas man asmeniškai labai padėjo verdant pirmus kartus - susirask video youtube'uose (savasalus pamokėlės irgi tinka) kuris tavo manymu arčiausias to, ką pats planuoji daryti, ir kai virsi - laikyk tą video paleistą, kad turėtum "špargalkę" virimo metu. Galiausiai kaip teisingai pasake west - svarbu žinoti teoriją. apie eiliškumą, temperatūras ir t.t.
Atsakant į tavo klausimą - jeigu norėčiau tik išsikepti tortą, tai tesiog kepčiau pagal duotą receptą. bet jeigu norėčiau tapti konditeriu - ieškočiau info kuom skiriasi konditerinis cukrus nuo paprastojo.
Išsiaiškinai kuom skiriasi dvi pagrindinės mielių klasės (rūšys?) - jau gerai. Dar tikriausiai jau supratai, kad Nottingham, S04 yra neutralios.
Apynių visų žinoti ir nereikia. Manau čia nėra nei vieno, kuris įvardintų ir žinotų skirtumus bent pusės veislių.
Dar ką prisiminiau ir kas man asmeniškai labai padėjo verdant pirmus kartus - susirask video youtube'uose (savasalus pamokėlės irgi tinka) kuris tavo manymu arčiausias to, ką pats planuoji daryti, ir kai virsi - laikyk tą video paleistą, kad turėtum "špargalkę" virimo metu. Galiausiai kaip teisingai pasake west - svarbu žinoti teoriją. apie eiliškumą, temperatūras ir t.t.