Naujokų klausimai

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Vartotojo avataras
Karolijan
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 2013-04-15, 19:04

Naujokų klausimai

Standartinė Karolijan » 2013-05-27, 07:51

Manau kiekvienam naujam aludariui kyla tokių paprastų ir elementarių klausimų kurių atsakymus sunku rasti plačiajame forume. Pats stengiuos kuo daugiau informacijos susirasti pats ir kuo mažiau klausinėti apsurdiškų klausimų, bet ne viską randu, o atsakymo reikia, nes norisi kuo sparčiau tobulėti.



Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Giords » 2013-05-27, 12:12

Aš irgi turiu naujoko klausimėlį - iš kur žinoti yeast concentration ir non-yeast percentage skaičiukus?



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1762
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2013-05-27, 12:25

@Giords, naudok standartines reikšmes.



Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mariusval » 2013-05-27, 12:46

Apskritai manau reiktų gal net atskirą diskusijų skyrelį padaryt "Naujokų klausimai/Pagalba naujokams", kur "žalieji" galėtų uždavinėti klausimus nebijodami, kad iš jų "kvailų klausimų" išsityčios "profai"...Ką manot?



Vartotojo avataras
AJ
Pranešimai: 164
Užsiregistravo: 2013-01-02, 22:15

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AJ » 2013-05-27, 13:14

Tai kad padeda čia tiems naujokams mariusval. Gal tau kaip naujoko praktika kita, kiek mačiau diskusijas - bet čia kitas klausimas :)

Yra tokia forumo tema: "Skubiai reikia patarimo" - kiek esu klausęs, atsakymą gaudavau. Bandyk :)



Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mariusval » 2013-05-27, 14:22

Na aš turėjau omeny, kad tie naujokų klausimai būtų kaip kiek atskira rubrika, kad nenervuot profų savo nesąmonėm :)



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1762
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2013-05-29, 20:34

Nežinau, nebeatsimenu kada jau ir naudojau. Padarau baltymų pauzę, paskui pirminėje + antrinėje min 2 savaites ir visi alūs skaidrūs kaip ašara.



Vartotojo avataras
mariusval
Pranešimai: 189
Užsiregistravo: 2013-02-27, 00:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mariusval » 2013-06-17, 23:12

Sveiki,


Atlikinėjų "eksperimentus" su salyklais, apyniais, mielėmis. Mielių nemažai išbandžiau (bent jau populiausias), rytoj virsiu naują partiją ir yra mintis išbandyti mieles SAFBREW T-58. Prisiskaičiau apie jas nemažai info, plius savasalus.lt rašo "mielės, suteikiančios aštroką, pipirus primenantį aromatą". Tas aromatas nėra labai jau stipriai aštrus, nebus toks "viską permušantis"??? Receptas primityvus - 20 litrų alaus, 5,5 kg bazinio biržietiško salyklo, kokie 0,250 kg Cara-Hell, Marynka apyniai (ir kartinimui, ir aromatui)...Gal kas galėtų pasidalinti nuomone?



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1762
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2013-06-18, 06:47

Jeigu klausi nuomonės apie receptą, sukurk patį receptą ir klausk patarimo. Dauguma čia įpratę receptus skaityti, o ne tekstus apie juos.



Vartotojo avataras
mariusval7
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2013-06-19, 15:42

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mariusval7 » 2013-06-19, 13:27

Jei apskritai moki skaityti - pasiskaityk, kad klausiu apie MIELES, apie jas ir jų specifiką apskritai. O ne apie konkretų receptą su tomis mielėmis. O jei nežinai ar tiesiog esi TŪPAS, ne geriau būtų patylėt apskritai?



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2013-07-10, 05:50

Permečiau paskutines žinutes, sėdžiu ir svajoju - bliamba, jei taip visi, pradedantys bei norintys nors kažką padaryti savo asmeniniame alaus fronte, imtų ir perskaitytų info, kuri sudėta šitam tinklapy. Kaip jiems patiems palengvėtų, kai užduotų tik tikslinantį klausimą, į kurį BEveik žinotų atsakymą. Svajoju, svajoju svajoju, i nieks neuždraus:))



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2013-07-10, 05:59

Maistra>, +1:)) Ir dar aukščio bijau:DDD



Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Giords » 2013-07-10, 06:12

Man tai kažko paskutinai užklausimai pradeda panašėti į neseniai išprašyto vieno nario (o jis turbūt anksčiau ar vėliau apsireikš :o)), bet tikiuosi, kad apsirinku :o)



Vartotojo avataras
audrius
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2013-07-09, 14:37

Re: Naujokų klausimai

Standartinė audrius » 2013-07-10, 12:05

exdigi,dekui uz informacija. kai padarysiu pirma alu tai parasysiu kaip gavosi. turiu 3kg vokisko pilsner salyklo,columbus apiniu nusipirkau ir s-04 mieliu pirkau.laukiu db kol ateis ir tada bandysiu isvirti 10l alaus. dar viena problema yra tai nutekinimo indo neturiu tokio kaip per video rodo.pas mane tas paprastas 33l fermentavimo indas tai gal kokia ideja kaip man nutekinti salykla kas pasakys?



Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Giords » 2013-07-10, 13:12

audriau, iš kur esi? Jei patogu, su pirmuoju alum galėtum apsilankyti VAK'e, kuris vyksta kiekvieno mėnesio antrą ketvirtadienį (taigi, ir rytoj). Čia Vilniuje. Kiek žinau, kitur aludariai ne taip dažnai susirenka :o)



Vartotojo avataras
Maegnar
Pranešimai: 330
Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Maegnar » 2013-07-10, 14:24

Audriau, verdant nedidelius kiekius yra labai geras virimo būdas - maiše (angl. BIAB - Brew In A Bag)

Ir nuostabus video, kuriuo remiantis pats viriau pirmas savo partijas su maišu:

http://www.youtube.com/watch?v=Lk5goLlq8nw



Vartotojo avataras
Vajezus
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Vajezus » 2013-07-10, 14:29

Nuotraukoje esanti filtra is CPVC galiu padovanoti Vilniuje.


[attachment=7133,326]


Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1762
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2013-07-10, 16:32

Jeigu nepaims, aš paimsiu. Pas mus vienas kolega virti pradėjo, reikia padėti gyvenimo pradžioje :) Tik paskolinti keliems mėnesiams.



Vartotojo avataras
audrius
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2013-07-09, 14:37

Re: Naujokų klausimai

Standartinė audrius » 2013-07-10, 22:03

dekui uz dovanas bet as uk gyvenu:) tai lai ima ten kazkas:) dekui ir uz patarimus tai galvou bobiskoj kojinej isvirsiu as tuos 3kg.o po to susikonstruosiu puoda pats.arba gal yra cia uk gyvenanciu kokiu kad man linka imestu is kokios internetines pardes kur ta puoda toki gera nupirkti,bucia dekingas lb



Vartotojo avataras
ExDigi
Pranešimai: 48
Užsiregistravo: 2012-10-23, 13:58

Re: Naujokų klausimai

Standartinė ExDigi » 2013-07-11, 05:29

Kojinėje nevirk, jau buvo diskutuota, kad tai blogis.



Vartotojo avataras
audrius
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2013-07-09, 14:37

Re: Naujokų klausimai

Standartinė audrius » 2013-07-11, 07:53

http://www.the-home-brew-shop.co.uk/acatalog/Brewferm-Fermenting-Bin-with-Airlock-and-Tap.html#.Ud5kdj7Q9y8 kaip mano sitas tiks?



Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Naujokų klausimai

Standartinė audryla » 2013-07-11, 07:54

Fermentavimui taip, tiks.



Vartotojo avataras
ExDigi
Pranešimai: 48
Užsiregistravo: 2012-10-23, 13:58

Re: Naujokų klausimai

Standartinė ExDigi » 2013-07-11, 08:34

Fermentavimui, tekinimui (įdėjus dvigubą dugną arba jau rodytą PVC sistemą) tikrai tiks.


Dabar belieka dar didelį puodą kokių 30 ltr. susirasti (emalė arba nerūdijantis plienas) arba naudotą keg'ą iš kurio taip pat galima pasidaryti gerą virimo puodą.



Vartotojo avataras
audrius
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2013-07-09, 14:37

Re: Naujokų klausimai

Standartinė audrius » 2013-07-11, 12:41

dekui tai nusipirksiu maisa tada ta as ir puoda dideli ir manau uzteks.tai idesiu salykla i maisa ir tada i puoda ir tada karstu vandeniu uzpilsiu ir palaikysiu 1.5h tada nugresiu ta maisa ir viskas ane?tada beliks virmimas ir apiniudejimas



Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 490
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zalvarinis » 2013-07-12, 10:36

O gal yra bandžiusių virti alų su skrudintais lazdyno riešutais? Kažkaip nieko nepavyko rasti? Ar bent gal kaip gali angliškai avdintis hazelnut?



Vartotojo avataras
Maegnar
Pranešimai: 330
Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Maegnar » 2013-07-12, 10:55

HBT visko yra :)

http://www.homebrewtalk.com/f67/natural-hazelnut-brown-ale-105240/



Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 490
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zalvarinis » 2013-07-12, 11:20

Ačiū :) Vis gi teks verstis :)



Vartotojo avataras
valytojas
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: 2013-04-01, 21:39

Re: Naujokų klausimai

Standartinė valytojas » 2013-07-12, 14:21

Rašėte dėl maišo, kad netinka pėdkelnės, o kas per audinys turi būti ir kur galima gaut(be savasalus.lt), pvz senukuose ar panašioje parduotuvėje?



Vartotojo avataras
MK
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2011-02-18, 14:15

Re: Naujokų klausimai

Standartinė MK » 2013-07-12, 14:50

apyniams marle is vaistines pasitarnaus. tik reiks maisiukus pasisiut. grudu nebandzhiau, bet jeigu keturguba sluoksni naudotum manau laikytu salyklo svori. reik bandyt.



Vartotojo avataras
goem
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57

Re: Naujokų klausimai

Standartinė goem » 2013-07-12, 14:53

as antrus metus naudoju tapati linini maiseli ir dar tiekpat naudosiu, jei nesusinaudos...