Puslapis 153

Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 07:51
Karolijan
Manau kiekvienam naujam aludariui kyla tokių paprastų ir elementarių klausimų kurių atsakymus sunku rasti plačiajame forume. Pats stengiuos kuo daugiau informacijos susirasti pats ir kuo mažiau klausinėti apsurdiškų klausimų, bet ne viską randu, o atsakymo reikia, nes norisi kuo sparčiau tobulėti.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 12:12
Giords
Aš irgi turiu naujoko klausimėlį - iš kur žinoti yeast concentration ir non-yeast percentage skaičiukus?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 12:25
Gytis
@Giords, naudok standartines reikšmes.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 12:46
mariusval
Apskritai manau reiktų gal net atskirą diskusijų skyrelį padaryt "Naujokų klausimai/Pagalba naujokams", kur "žalieji" galėtų uždavinėti klausimus nebijodami, kad iš jų "kvailų klausimų" išsityčios "profai"...Ką manot?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 13:14
AJ
Tai kad padeda čia tiems naujokams mariusval. Gal tau kaip naujoko praktika kita, kiek mačiau diskusijas - bet čia kitas klausimas :)

Yra tokia forumo tema: "Skubiai reikia patarimo" - kiek esu klausęs, atsakymą gaudavau. Bandyk :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-27, 14:22
mariusval
Na aš turėjau omeny, kad tie naujokų klausimai būtų kaip kiek atskira rubrika, kad nenervuot profų savo nesąmonėm :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-05-29, 20:34
Gytis
Nežinau, nebeatsimenu kada jau ir naudojau. Padarau baltymų pauzę, paskui pirminėje + antrinėje min 2 savaites ir visi alūs skaidrūs kaip ašara.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-06-17, 23:12
mariusval
Sveiki,
Atlikinėjų "eksperimentus" su salyklais, apyniais, mielėmis. Mielių nemažai išbandžiau (bent jau populiausias), rytoj virsiu naują partiją ir yra mintis išbandyti mieles SAFBREW T-58. Prisiskaičiau apie jas nemažai info, plius savasalus.lt rašo "mielės, suteikiančios aštroką, pipirus primenantį aromatą". Tas aromatas nėra labai jau stipriai aštrus, nebus toks "viską permušantis"??? Receptas primityvus - 20 litrų alaus, 5,5 kg bazinio biržietiško salyklo, kokie 0,250 kg Cara-Hell, Marynka apyniai (ir kartinimui, ir aromatui)...Gal kas galėtų pasidalinti nuomone?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-06-18, 06:47
Gytis
Jeigu klausi nuomonės apie receptą, sukurk patį receptą ir klausk patarimo. Dauguma čia įpratę receptus skaityti, o ne tekstus apie juos.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-06-19, 13:27
mariusval7
Jei apskritai moki skaityti - pasiskaityk, kad klausiu apie MIELES, apie jas ir jų specifiką apskritai. O ne apie konkretų receptą su tomis mielėmis. O jei nežinai ar tiesiog esi TŪPAS, ne geriau būtų patylėt apskritai?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 05:50
Peckelis
Permečiau paskutines žinutes, sėdžiu ir svajoju - bliamba, jei taip visi, pradedantys bei norintys nors kažką padaryti savo asmeniniame alaus fronte, imtų ir perskaitytų info, kuri sudėta šitam tinklapy. Kaip jiems patiems palengvėtų, kai užduotų tik tikslinantį klausimą, į kurį BEveik žinotų atsakymą. Svajoju, svajoju svajoju, i nieks neuždraus:))


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 05:59
Peckelis
Maistra>, +1:)) Ir dar aukščio bijau:DDD


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 06:12
Giords
Man tai kažko paskutinai užklausimai pradeda panašėti į neseniai išprašyto vieno nario (o jis turbūt anksčiau ar vėliau apsireikš :o)), bet tikiuosi, kad apsirinku :o)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 12:05
audrius
exdigi,dekui uz informacija. kai padarysiu pirma alu tai parasysiu kaip gavosi. turiu 3kg vokisko pilsner salyklo,columbus apiniu nusipirkau ir s-04 mieliu pirkau.laukiu db kol ateis ir tada bandysiu isvirti 10l alaus. dar viena problema yra tai nutekinimo indo neturiu tokio kaip per video rodo.pas mane tas paprastas 33l fermentavimo indas tai gal kokia ideja kaip man nutekinti salykla kas pasakys?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 13:12
Giords
audriau, iš kur esi? Jei patogu, su pirmuoju alum galėtum apsilankyti VAK'e, kuris vyksta kiekvieno mėnesio antrą ketvirtadienį (taigi, ir rytoj). Čia Vilniuje. Kiek žinau, kitur aludariai ne taip dažnai susirenka :o)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 14:24
Maegnar
Audriau, verdant nedidelius kiekius yra labai geras virimo būdas - maiše (angl. BIAB - Brew In A Bag)

Ir nuostabus video, kuriuo remiantis pats viriau pirmas savo partijas su maišu:

http://www.youtube.com/watch?v=Lk5goLlq8nw


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 14:29
Vajezus
Nuotraukoje esanti filtra is CPVC galiu padovanoti Vilniuje.
[attachment=7133,326]


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 16:32
Gytis
Jeigu nepaims, aš paimsiu. Pas mus vienas kolega virti pradėjo, reikia padėti gyvenimo pradžioje :) Tik paskolinti keliems mėnesiams.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-10, 22:03
audrius
dekui uz dovanas bet as uk gyvenu:) tai lai ima ten kazkas:) dekui ir uz patarimus tai galvou bobiskoj kojinej isvirsiu as tuos 3kg.o po to susikonstruosiu puoda pats.arba gal yra cia uk gyvenanciu kokiu kad man linka imestu is kokios internetines pardes kur ta puoda toki gera nupirkti,bucia dekingas lb


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-11, 05:29
ExDigi
Kojinėje nevirk, jau buvo diskutuota, kad tai blogis.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-11, 07:53
audrius

Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-11, 07:54
audryla
Fermentavimui taip, tiks.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-11, 08:34
ExDigi
Fermentavimui, tekinimui (įdėjus dvigubą dugną arba jau rodytą PVC sistemą) tikrai tiks.
Dabar belieka dar didelį puodą kokių 30 ltr. susirasti (emalė arba nerūdijantis plienas) arba naudotą keg'ą iš kurio taip pat galima pasidaryti gerą virimo puodą.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-11, 12:41
audrius
dekui tai nusipirksiu maisa tada ta as ir puoda dideli ir manau uzteks.tai idesiu salykla i maisa ir tada i puoda ir tada karstu vandeniu uzpilsiu ir palaikysiu 1.5h tada nugresiu ta maisa ir viskas ane?tada beliks virmimas ir apiniudejimas


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 10:36
Zalvarinis
O gal yra bandžiusių virti alų su skrudintais lazdyno riešutais? Kažkaip nieko nepavyko rasti? Ar bent gal kaip gali angliškai avdintis hazelnut?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 10:55
Maegnar

Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 11:20
Zalvarinis
Ačiū :) Vis gi teks verstis :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 14:21
valytojas
Rašėte dėl maišo, kad netinka pėdkelnės, o kas per audinys turi būti ir kur galima gaut(be savasalus.lt), pvz senukuose ar panašioje parduotuvėje?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 14:50
MK
apyniams marle is vaistines pasitarnaus. tik reiks maisiukus pasisiut. grudu nebandzhiau, bet jeigu keturguba sluoksni naudotum manau laikytu salyklo svori. reik bandyt.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2013-07-12, 14:53
goem
as antrus metus naudoju tapati linini maiseli ir dar tiekpat naudosiu, jei nesusinaudos...