Naujokų klausimai
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Naujokų klausimai
turiu klausima viena,nusipirkau cekisko salyklo maisa ir nezinau kuris koks cia salyklas(pirkau ne is alutekso),miuncheno' ar koks kitoks,kokia spalva EBC,ant etiketes uzrasas'ceskomoravske sladovny a.s.,gal kas parasytu kas per produktas?
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Naujokų klausimai
nevogtas cia daiktas,kaina 105 lt,specialistu aplink nera,tik idomu kokia spalva,gal ir be reikalo uzdaviau si klausima Maistra',bet kaip bebutu keista skaityti as moku,tik idomu kokie variantai gali buti....
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Velniai žino, pagal kainą panašu į elementarų pilsą arba paprastą šviesų salyklą, EBC nuo 3 iki 6 gal.
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
traskis tai kur mokėjai tą 105 lt ten turėtu pasakyt.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: Naujokų klausimai
gera naujiena, kad kibiru gausiu, bloga ta, kad juos perka imone kuri per metus vos 2-3 istustina
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
na tai daba viskas susiveda į tai ant kiek sena įmonė ))
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Naujokų klausimai
peckeli,aciu uz nuomone,tiek ir tenoriu,is cekisku dar nedares salyklu,idomu kokia spalva EBC variantai,tas maisas atkeliavo per kelis zmones,todel ir idomu.....
- MK
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2011-02-18, 14:15
Re: Naujokų klausimai
Cekisku prekiauja aluteksas. Ant juodo salyklo maiso yra juodas uzhrasas. Ant miunicho zalias - munich, o ant pilso nieko nera. EBC pilso gali alutekso saite pasiziuret. 105 litus alutekse cekiskas pilsnerio salyklas ir kainuoja.
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Naujokų klausimai
tikriausiai kad is alutekso',bet pats maisas baltas be jokio uzraso,tik yra nedidele popierine etikete kurioje urasyta tik kad cekiskas
- aivan
- Pranešimai: 58
- Užsiregistravo: 2013-06-30, 21:11
Re: Naujokų klausimai
gal galima kritikos i recepta?
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... edaus-alus
vakar buvo gera nuotaika tai vietoje vieno 2 išviriau
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... edaus-alus
vakar buvo gera nuotaika tai vietoje vieno 2 išviriau
- Valodia
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2013-08-08, 21:47
Re: Naujokų klausimai
Rugpjūčio 12-ą išviriau šį alų:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... laktozinis
Pirmą ir antrą dieną labai aktyviai burbuliavo, buvo kiek per šilta (~24C), po to aprimo ir su burbulu per kelias minutes stovėjo iki šiandien. FG prieš porą dienų buvo apie 1020, alus mutnas. Šiandien iš ryto pastebėjau, kad įsivažiavo kažkoks procesas iš naujo, varo po burbulą kas 5-10 sekundžių. Paragavus, skonis nieko, lyg ir neprarūgęs. Kaži čia mielės atbudo dėl kažkokių priežasčių, ar įsivažiavo laktobacilos ir laktozę pradėjo valgyti. Tokio pilstyti aišku negaliu, nors ir laikas jau būtų.
Ko gero laktozę reikėjo dėti prieš buteliuojant, o ne verdant, būtų mažiau klausimų dėl to kas vyksta. Ką patarsite daryti, daryti antrinę ar dar palaukti ir tada spręsti ar eiti alaus keliu ar paaukoti kanalizacijos dievams?
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... laktozinis
Pirmą ir antrą dieną labai aktyviai burbuliavo, buvo kiek per šilta (~24C), po to aprimo ir su burbulu per kelias minutes stovėjo iki šiandien. FG prieš porą dienų buvo apie 1020, alus mutnas. Šiandien iš ryto pastebėjau, kad įsivažiavo kažkoks procesas iš naujo, varo po burbulą kas 5-10 sekundžių. Paragavus, skonis nieko, lyg ir neprarūgęs. Kaži čia mielės atbudo dėl kažkokių priežasčių, ar įsivažiavo laktobacilos ir laktozę pradėjo valgyti. Tokio pilstyti aišku negaliu, nors ir laikas jau būtų.
Ko gero laktozę reikėjo dėti prieš buteliuojant, o ne verdant, būtų mažiau klausimų dėl to kas vyksta. Ką patarsite daryti, daryti antrinę ar dar palaukti ir tada spręsti ar eiti alaus keliu ar paaukoti kanalizacijos dievams?
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Naujokų klausimai
Daryk antrinę. Tik rask vėsesnę vietą, kad mielių daugiau nusėstų, nors S-33 nėra labai gerai "sėdančios", tad "mutnumo" vistiek bus...
- Dariuza
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2013-08-04, 22:38
Re: Naujokų klausimai
Turiu klausima apie alaus puta, nuo ko priklauso jos dydis?
Viriau pirma alu, pradziai is salyklo ekstrakto tik http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... sis-elis-1
Po savaites fermentacijos supilsciau i butelius, kur dejau 2.5-3g cukraus buteliui karbonizacijai, alus praleido pora dienu kambario temperaturoj ir tada savaite laiko rusi 18C, o atsidarius pirmaji buteli teko siek tiek nusivilti, nes supylus i bokala visiskai nebuvo putos.
Viriau pirma alu, pradziai is salyklo ekstrakto tik http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... sis-elis-1
Po savaites fermentacijos supilsciau i butelius, kur dejau 2.5-3g cukraus buteliui karbonizacijai, alus praleido pora dienu kambario temperaturoj ir tada savaite laiko rusi 18C, o atsidarius pirmaji buteli teko siek tiek nusivilti, nes supylus i bokala visiskai nebuvo putos.
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Naujokų klausimai
Čia vienas geresnių resursų, kur šitas klausimas apsvarstytas iš visų pusių: http://thebrewingnetwork.com/shows/Brew ... -Retention
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: Naujokų klausimai
O jeigu visapusiskai apsvarstytume si klausima lietuviu kalba atskiroje temoje? Nes man tai taip pat aktualu o su nelietuviu susipykes esu.
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
puta priklauso nuo užgazavimo, taurės švarumo, salinimo temp.
jei alus be putos pirmą reiktų pasižiūrėt ar gerai užsigazavo.
paskiau ar švari taurė.
jei šitie du nepadeda salinant įmeskit kelias saujas dribsnių.
jei alus be putos pirmą reiktų pasižiūrėt ar gerai užsigazavo.
paskiau ar švari taurė.
jei šitie du nepadeda salinant įmeskit kelias saujas dribsnių.
- Karolijan
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2013-04-15, 19:04
Re: Naujokų klausimai
salinant, prieš sukeliant temperatūrą numetu iki 50C ir palaikau 15min, kitaip tariant padarau proteozę. kai pradėjau naudoti šią procedūrą puta tapo nepriekaištinga. O ką reikėtu daryti su ekstraktais tai neįsivaizduoju, bet aš kiek esu daręs su ekstraktu tai puta gaudavos gera.
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Naujokų klausimai
Karolijan tai tai kaip salini sakykim prie 67c po to numazini temperatura iki 50 palaikai 15min. o tada keli temp. iki reikiamos tekinimui?
- MK
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2011-02-18, 14:15
Re: Naujokų klausimai
Karolijan turejo minty kad salinama keliais etapais pirmas prie 50 poto keliama iki 65-67 ir tekinama 78. Kelt temperatura gali kaitinant salykla ar dapilant tam tikros temperaturos vandens. Skaiciuokliu yra internete ir berods sitam saite kazhkas buvo.
http://www.atvirasalus.lt/calculus
http://www.atvirasalus.lt/calculus
- Dariuza
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2013-08-04, 22:38
Re: Naujokų klausimai
Namie turejau varinio vamzdelio, tai is jo pasigaminau saldymui gyvatuka. Keliose vietose varis yra pazaliaves, ar tai gali tureti itakos misai?
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: Naujokų klausimai
Kaip sandeliuojate butelius su keramikiniais kamšteliais? Ar užspaudžiate, ar tiesiog pridengiate kakliukus?
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Naujokų klausimai
...tiesiog praplaunu ir psio... neužkimšinėju, kad išgaruotų kas neišvarvėjo.
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
o aš praplaunu karštu vandeniu ir užkemšu. tada kai imu naudoti atsidarant būna "pššš" taip žinau kad butelis laiko slėgį.
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Naujokų klausimai
@west
O, po to "pššš", priplėkusio kvapelio nebūna?
O, po to "pššš", priplėkusio kvapelio nebūna?
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
ne, nepasitaikė. bet aš gink die nesakau kad mano būdas geras.
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: Naujokų klausimai
Aš klausiu dėl to, kad mano supratimu dėl "užspausto" laikymo susidėvi tarpinė. Tačiau mano garaže gan drėgna ir nenorėčiau laikyti atidarytų buteliu ten
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Tik pagalvojau. O ar alui labai svarbu, kuriame butelyje (privalomai švariame) būti supiltam? Turiu omenyje, ar jis bus užspaudžiamas, ar paprastas puslitriukas, uždaromas 26 mm kamšteliu. Link kur lenkiu. Svarbu, kad neužsiterštų. Puslitriukus išsiplovęs laikau sausus popierinėse dėžėse, pridengtus maistine plėvele, dažnai taip elgiuosi ir su užspaudžiamais. Laikau užspaudžiamus ir uždarytus, bet tada jie būna dezinfekuoti vandenilio peroksidu ir kol kas be jokiu bėdų ar pššš.
- bmaggot
- Pranešimai: 113
- Užsiregistravo: 2011-03-09, 10:53
Re: Naujokų klausimai
Aš tai uždedu kamštį, bet neužspaudžiu.
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Naujokų klausimai
...šiaip neteko matyt, kad juos tuščius transportuotų uždarytus...
bet ką aš žinau...matyt šitoj vietoj vienos tiesos nėra
bet ką aš žinau...matyt šitoj vietoj vienos tiesos nėra
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
o tai pala pala o tai parduotuvėj jie gi būna uždaryti ir negenda ta gumelė. O netransportuoja matyt nes nėra mašinos kuri automatiškai uždarytu.