Pirmasis virimas numatomas.

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Vartotojo avataras
Blanche
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59

Pirmasis virimas numatomas.

Standartinė Blanche » 2014-10-28, 14:03

Sveiki,


Pirmasis virimas numatomas.

Bandysime http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1031-gnb-marzen


Naujoko klausimas: kiek laiko fermentuoti, kiek laiko brandinti?



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1101
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Lrytas1 » 2014-10-28, 14:33

Blanche> Ekstraktinį virt bandei ? Jei ne tai gal geriau nuo jo pradėk, mažiau šansu nuchalturinti, susipažinsi su sanitarija, fermentavimu, ir t.t. Geriamo gal kas gausis, mažiau nusvilimu :)



Vartotojo avataras
Blanche
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Blanche » 2014-10-28, 16:49

Kolegos, aciu uz patarimus, bet jau viskas supirkta, bandysime sunkiuoju keliu pradeti, kaip sakant "ant savo kailio" :) Zalvarinis ir Alius moke, mokemes, be to nesame labai isrankus siandien, tai gal neteks ispilti :) Manau klausimu tikrai kils, todel labai vertiname patarimus :)


(Ekstraktinio nevireme niekada)



Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Naujokų klausimai

Standartinė west » 2014-10-28, 19:39

O tai ką. Pakeiti mieles į kokias US-05. ir viskas. turėsi skanų eliuką. fermentuosi paprastai. nereiks visokių lageriavimų ir t.t ir viskas bus kur kas paprasčiau.



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2014-10-28, 20:33

Narsių beprotybei mes giedame šlovę, kai rašė klasikas. Polaisviai išverčiau, tiesa. Esmė ta, kad jei jau taip norisi, tai ir daryk, ką sumąstęs. Nors paprastai sveikintina lengvesniais pradėt - mažiau galvą skauda. Bet jei tokie mokytojai...



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2014-10-29, 07:22

Alus kaip alus, nėra čia jau jis toks sudėtingas. Bet porą mėnesių reikės pabrandinti. Manau, kad tai bus sunkiausiai įveikiama dalis.



Vartotojo avataras
Blanche
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Blanche » 2014-10-29, 15:11

Mokytojai nesiule kokia rusi virti, pasirinkom patys. Matysime, kas gausis. Yra salygos bet kokia temperatura padaryti, tikiuosi kantrybes uzteks. Aciu uz komentarus.


Dar klausimas, recepte apyniu Alfa rugstys nurodytos didesnes, kaip sake pardavejas, priklauso nuo derliaus kiekviena sezona, todel dave dvigubai didesnius kiekius, nes Alfa koncentracija ~2x mazesnes. Ar tikrai reikia deti dvigubai daugiau apyniu su dvigubai mazesne Alfa? Rusys tos pacios kaip ir recepte.



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2014-10-29, 16:50

Naudojant kartinimui (ilgesniam virimui), tikrai taip. Susivedi AA vertes į skaičiuoklę ir ieškai reikiamo kiekio, kad IBU atitiktų. Jei aromatinius pačioje pabaigoje, tai nėra tiek svarbu.



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2014-10-29, 18:33

Blanche, o kokias mieles naudosite? Nes jeigu Wyeasto, tai turėkite galvoje, kad jos kaip taisyklė labai lėtai užsiveda.



Vartotojo avataras
Blanche
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Blanche » 2014-10-29, 19:27

Gyti, sorry, galbut pagadinsiu Tavo recepta, bet mieles emiau pagal galimybes, taigi BREWFERM LAGER.