Pirmasis virimas numatomas.
- Blanche
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59
Pirmasis virimas numatomas.
Sveiki,
Pirmasis virimas numatomas.
Bandysime http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1031-gnb-marzen
Naujoko klausimas: kiek laiko fermentuoti, kiek laiko brandinti?
Pirmasis virimas numatomas.
Bandysime http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1031-gnb-marzen
Naujoko klausimas: kiek laiko fermentuoti, kiek laiko brandinti?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Blanche> Ekstraktinį virt bandei ? Jei ne tai gal geriau nuo jo pradėk, mažiau šansu nuchalturinti, susipažinsi su sanitarija, fermentavimu, ir t.t. Geriamo gal kas gausis, mažiau nusvilimu
- Blanche
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59
Re: Naujokų klausimai
Kolegos, aciu uz patarimus, bet jau viskas supirkta, bandysime sunkiuoju keliu pradeti, kaip sakant "ant savo kailio" Zalvarinis ir Alius moke, mokemes, be to nesame labai isrankus siandien, tai gal neteks ispilti Manau klausimu tikrai kils, todel labai vertiname patarimus
(Ekstraktinio nevireme niekada)
(Ekstraktinio nevireme niekada)
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Naujokų klausimai
O tai ką. Pakeiti mieles į kokias US-05. ir viskas. turėsi skanų eliuką. fermentuosi paprastai. nereiks visokių lageriavimų ir t.t ir viskas bus kur kas paprasčiau.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Narsių beprotybei mes giedame šlovę, kai rašė klasikas. Polaisviai išverčiau, tiesa. Esmė ta, kad jei jau taip norisi, tai ir daryk, ką sumąstęs. Nors paprastai sveikintina lengvesniais pradėt - mažiau galvą skauda. Bet jei tokie mokytojai...
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Naujokų klausimai
Alus kaip alus, nėra čia jau jis toks sudėtingas. Bet porą mėnesių reikės pabrandinti. Manau, kad tai bus sunkiausiai įveikiama dalis.
- Blanche
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59
Re: Naujokų klausimai
Mokytojai nesiule kokia rusi virti, pasirinkom patys. Matysime, kas gausis. Yra salygos bet kokia temperatura padaryti, tikiuosi kantrybes uzteks. Aciu uz komentarus.
Dar klausimas, recepte apyniu Alfa rugstys nurodytos didesnes, kaip sake pardavejas, priklauso nuo derliaus kiekviena sezona, todel dave dvigubai didesnius kiekius, nes Alfa koncentracija ~2x mazesnes. Ar tikrai reikia deti dvigubai daugiau apyniu su dvigubai mazesne Alfa? Rusys tos pacios kaip ir recepte.
Dar klausimas, recepte apyniu Alfa rugstys nurodytos didesnes, kaip sake pardavejas, priklauso nuo derliaus kiekviena sezona, todel dave dvigubai didesnius kiekius, nes Alfa koncentracija ~2x mazesnes. Ar tikrai reikia deti dvigubai daugiau apyniu su dvigubai mazesne Alfa? Rusys tos pacios kaip ir recepte.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Naudojant kartinimui (ilgesniam virimui), tikrai taip. Susivedi AA vertes į skaičiuoklę ir ieškai reikiamo kiekio, kad IBU atitiktų. Jei aromatinius pačioje pabaigoje, tai nėra tiek svarbu.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Naujokų klausimai
Blanche, o kokias mieles naudosite? Nes jeigu Wyeasto, tai turėkite galvoje, kad jos kaip taisyklė labai lėtai užsiveda.
- Blanche
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2014-10-28, 15:59
Re: Naujokų klausimai
Gyti, sorry, galbut pagadinsiu Tavo recepta, bet mieles emiau pagal galimybes, taigi BREWFERM LAGER.