Burbuletorius neburbuliouja

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Vartotojo avataras
Mc_RimZ
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2013-06-25, 08:20

Burbuletorius neburbuliouja

Standartinė Mc_RimZ » 2013-06-25, 05:46

Sveiki. Noreciau truputi info. Sestadieni viriau savo pirma alu is ekstrakto. Viskas pagal instrukcijas. Fermentujasi 18-20 laipsniu. Tiek rodo ant indo uzklijuotas popierines juosteles termometras. Klausimas man kyla tame, jog burbuletorius neburbuliouja. Matos buvo sukilus puta buvo ir dangti papute pirmoje paroje. Dabar matos ant dangcio vandens ar tai ko laseliai. As taip isivaizduoju , kad turetu papseti tas burbuliatorius. Ar gali buti taip kad mieles isgyveno jau? Kokie patarimai kaip elgtis.



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1761
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Gytis » 2013-06-25, 06:09

Mano patarimai tokie:

1. Patikrink ar dangtis sandariai užspaustas.

2. Lauk bent iki penktadienio-šeštadienio, tada patikrink FG jeigu turi kuo, jeigu ne, turbūt gali pilstyti į butelius ir be to.



Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Naujokų klausimai

Standartinė west » 2013-06-25, 06:09

burbuliuoja ne visalaik.

priklauso nuo mielių, indo sandarumo, fermentacijos temp. ir t.t.


elgtis reiktų sekančiai, palaukti 4-5 paras nuo fermentacijos pradžios. Pamatuoti FG. palaukti dar kelias dienas vėl pamatuoti FG. jei nebekinta pilstyti į butelius.



Vartotojo avataras
Mc_RimZ
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2013-06-25, 08:20

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Mc_RimZ » 2013-06-25, 06:20

dekiui uz ats. Ok reikes dangti patikrinti. Jo turiu kuom matuoti. Gal bandyti papusti i ta burbuliatoriu nuemus. Gal kaip naujas koks defektas ar ka. Ar taip pasielges nepasigausiu uzkrato?



Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Naujokų klausimai

Standartinė west » 2013-06-25, 06:22

geriausia nelysti iki fermentacijos galo.