kas trukdo parduoti alų?

Jeigu niekur netinka, rašykite čia.
ATSAKYTI
Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

kas trukdo parduoti alų?

Standartinė west »

čia man su draugais begeriant kažkaip pasistojo klausimas, ko man reiktų jei vieną dieną imčiau ir norėčiau oficialiai parduoti savo alų?
niekas taip tolkam ir nežinojo, visi tik svaigo kad neįmanoma nes ten tas kainuos ir anas nesigaus. bet kai nuvažiuoji į kokią kaziuko mugę tai tokiu pardavėjų ne vienas ir ne du. tai reiškia įmanoma. o ir alus pas juos grauduva.
tai visgi ar kas žino tiksliai ko reikia?

kažkaip google neradau tikslios info :(

Vartotojo avataras
goem
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė goem »

reikia patalpu atitinkacias reikalavimus veterinarijos, taip pat ju leidima ir alko licenzija

+ dar turetu buti kazkurioj vietoje narkotiku ir alko departamentas

+ dar savivaldybeje reikalai

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė west »

tai alkolicenzija tai nueini ir susimoki ir gauni. o kas yra atitinkančios reikalavimus patalpos? tipo kavinės virtuvė? ar kas nors dar? ir kas yra veterinarijos leidimas?

kažkoks ypatingas? ar tiesiog ale kavinei kai leidžia maistą gamint?

Vartotojo avataras
goem
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė goem »

man atrodo maisto gamybos reikalavimams atitinkantys standartai tureti tikti ir alaus gamybai. tai jei tai patvirtina veterinarija. tada gali pradeti gaminti. po gamybos daromi tyrimai. poto ta pagaminta alu turi gauti leidima savo produkta parduoti. nelabai patikimos mano zinios... pakankamai daug turetu buti biurokratijos...

Vartotojo avataras
Vajezus
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Vajezus »

yra didziuliai reikalavimai irangai, patalpoms, procesu kontrolei ir asmeninei kompetencijai. Jau turbut butu apie 3 milai alaus bravoru LT jei tai butu paprasta :)

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė west »

na bet tai vat ima toks http://www.apynys.lt/index.html ir kažkaip pasidaro tuos didžiulius reikalavimus o verda rusy po namu, kur ir baras įrengtas, alus bjaurus, gert neįmanoma.

kuom jis geresnis? ką jis ten tokio kosmonautiško turi?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Gytis »

Reikia gauti maisto gamintojo leidimą ar sertifikata patalpoms ir įrangai bei nusipirkti alaus gamybos licenciją. Tada laboratorijoje kiekvieną partiją tikrinti, akcizus mokėti iš karto išvežant. Su gamybos licencija mažmena prekiauti negali, reikia dar vienos licencijos.

Vartotojo avataras
MK
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2011-02-18, 14:15

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė MK »

west gi yra visi reikalavimai surasyti. paieskok alaus gamybos licensija. vien tik ji kainuos 2500. kiekvienos partijos tyrimas 100 lt. patalpos atitinkancios reikalavimus ir t.t. zodzhiu noredamas isgyvent turi virt tonomis.

o su "apynys" tai manau gaves jis ta licensija gerokai ankshchiau, kai tvarka paprastesne buvo. priedo joje adresas bravoro nurodytas ar ne garliavoje :) kaip isivaizduoju savo alaus legalia realizacija tai bravorelio su licensija nuoma. kad ir su tuo paciu apyniu susitarus ir pravirus kelias tonas priesh jonines, bei per aplinkines bendruomenes paplatinus. o toliau susidarius klienturos rata jiems vezhiot po namus.

Vartotojo avataras
Vajezus
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Vajezus »

<<Alaus darykla APYNYS veiklą vykdo nuo 1979 metų.>>
Gintaro baro Moletuose bravoras 4 m2 berods ir irgi verda smagiai taciau nereiskia kad mazas=labai pigus

Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Regis »

Niekas netrukdo. Nėra viskas taip sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Vienintelė priežastis, kodėl nėra "trijų milų bravorų" yra kaina. Pabandyk paskaičiuoti, kiek uždirbtum iš vieno litro alaus? Ta prasme paimk savo geriausią receptą ir skaičiuok: žaliavos+įrangos atsipirkimas+energijos sąnaudos+transportavimo ir kiti kaštai+tyrimai+akcizas+PVM'as+sodra ir GPM+atlyginimas. Čia, tarkim, su mintim, kad nori viską daryti legaliai ir oficialiai. Ir kad tikiesi, tarkim, 2000Lt atlyginimo "į rankas".

Kiek litrų per mėnesį reikia išvirti ir parduoti? Ir kokia bus litro pardavimo kaina?
Na, o nelegaliu keliu - tą ir dabar gali daryt, pardavinėt "iš po skverno". Tik klausimas - kur šis kelias nuves?

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė west »

na mano grubiais paskaičiavimais (taip per 10 min) investavus 20k į įrangą ir gaunant 2k algą 1l savikaina ~7,5lt (skaičiuojant su 5 metų atsiperkamumu ) čia jei verdant 1k l per mėn, bet jei verdant 5k l per mėn savikaina jau tik apie 2,6 lt

tai jei sugeba pardavinėt kokį tai grimbergena po 12lt/1l tai kodėl gi ne?

kad ir 1lt ant l uždirbant visai neblogai :)
aišku čia tik demagoginiai svaičiojimai prie alaus bokalo. be ką gali žinot gal kuria dieną ir realu.
o nelegaliu būdu manau mes beveik visi esam užsiėmę, nes manau visi virėm, draugo gimtadieniui, ar giminaičio krikštynom. ir tikrai taip. jei iš to gyvent tai tikrai pri enieko gero neprivestu

Vartotojo avataras
zaltys
Pranešimai: 178
Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė zaltys »

Geriau pasakykit kokį alų tas Apynys tyrimui pateikia? Šančiuose toks barelis yra...oi oi oi alus. Kaimynas pirko bambalį naktį, nu būna, gavo tikrai ne tai kas parašyta etiketėje...Tai ir tą padirbinėja? Paliko paragaut, nepylė kriauklėn, po to išpylėm. Neprarūges :)

Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Regis »

@west: nelegalumas prasideda tuomet, kai savo virtą alų imi slapčiomis pardavinėti. Aš irgi esu viręs alaus giminėms, bičiuliams. Tačiau pinigų už tai neėmiau. O tai - legalu :)
Dėl alaus pardavimo: jei tiki savo idėja ir manai, kad rastum kaip realizuoti po 5 hektolitrus alaus per mėnesį - pirmyn! Pradėk nuo verslo plano ir stumk idėją į priekį.

Vartotojo avataras
Linas
Pranešimai: 59
Užsiregistravo: 2012-02-07, 10:58

Re: kas trukdo parduoti alų?

Standartinė Linas »

Naminio alaus paprastai virtuvėje virti niekas neleis, turi būti oficialiai gamybinės patalpos. Taip, kad reikia nuomoti tokias, ar dalį namo įteisinti kaip gamybines patalpas, tada higienos reikalavimai, licenzija gamybai ir licenzija prekybai jeigu nori prekiauti privatiems asmenims (su gamybos licenzija galima prekiauti tik vienetams, kurie turi prekybos licenziją). Taip pat gamybai reikia turėti žmogų praėjusį alaus virimo kursus, taip kad reiks arba pačiam praeiti kur kainuos dar apie 2000 Lt (berods tik Pakruojyje šiuo metu tai daro, Kaune ir panevėžyje bei VIlniuje to nebėra) arba samdyti fiktyviam dalyvavimui žmogų. Taip, kad reikalų tikrai yra, bet viskas įmanoma.

ATSAKYTI