Skubiai reikia patarimo
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Skubiai reikia patarimo
Per šventes teko ragauti tarušku bravoro ruginio alaus,litriniai stikliniai buteliai,lengvo skonio alutis pasirode,gal kas recepta žino,bent jau sudetines recepto dalis pasakyti kas labiau patyre,ar nuspeti.....
- Donatas
- Pranešimai: 21
- Užsiregistravo: 2013-11-27, 14:15
Re: Skubiai reikia patarimo
Gal kas žino ar Alutekso dugninis filtras ( http://www.aluteksas.lt/iranga/24-plast ... -l-kubilui ) tinka savasalus fermenteriui ( http://www.savasalus.lt/lt/iranga/alaus ... tiliu.html )?
- varskinis
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2012-08-23, 13:54
Re: Skubiai reikia patarimo
ar normalu, kad praėjus 16val. mielės dar nepradėjo dirbti?
SAFALE US-05(56)
t-20c
SAFALE US-05(56)
t-20c
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Skubiai reikia patarimo
Nelabai, bet dar nepanikuok. Geriau surašyk daugiau detalių, nes jeigu mieles prieš tai 5 min kaitinai mikrobangėje, gal ir normalu.
- varskinis
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2012-08-23, 13:54
Re: Skubiai reikia patarimo
mielės buvo subertos į 23c misa. gal fermenterį įnešti į šiek tiek šiltesnę patalpą?
- varskinis
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2012-08-23, 13:54
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Skubiai reikia patarimo
Pagal ką sprendi, kad nepradėjo dirbti? Pagal burbuliavimą? Tai gal dangtį nesandariai uždarei. Praverk dangtį ir pažiūrėk ar yra puta ant alaus, jeigu jau taip nerimauji. Bet tavo vietoje patikrinčiau ar dangtis gerai uždarytas ir laukčiau. Nieko blogo nepadarei.
- domas
- Pranešimai: 24
- Užsiregistravo: 2012-10-12, 19:30
Re: Skubiai reikia patarimo
pamatuok cukrų, jei cukrus mažėja, reiškia tikrai kažkur "leidžia" co2,tada tiesiog nekreipdamas dėmesio sulauk kol baigsis fermentacija. aš dabar jau net nekreipiu dėmesio ar burbuliuoja- pastovi savaite, pamatuoju, jei "psio", tai pilstau, jei dar cukraus yra dar palieku, jei nesikeičia dar kelias dienas- pilstau
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Skubiai reikia patarimo
Mano kvietinis pabaige fermentuotis, (prie 15C), ar reikia isnesti siltai pries ispilstyma? Kazkaip man nei skonis nei kvapas nelabai patinka, ar del to, kad dar "zalias" alus, nezinau..
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Skubiai reikia patarimo
Tas, kur dvyliktą dieną virtas? Jei receptą įmesi, gal ir išeis ką patarti, nes iš lempos...
- romac
- Pranešimai: 57
- Užsiregistravo: 2012-12-18, 20:22
Re: Skubiai reikia patarimo
Kokias mieles naudojai?
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Skubiai reikia patarimo
@Vytenis
Receptas deja nėra viešas...
Receptas deja nėra viešas...
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Skubiai reikia patarimo
atsiprasau, nemokejau paviesint. Dabar jau viesas. Priminsiu, mieles supyliau rehidruotas (nereikejo kaip supratau jau), fermentacija zveriska truko 2 paras ir trecioj paroj pasibaige.
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Skubiai reikia patarimo
Gal kas turi Vilniuje, antakalnyje gipso? SavasAlus neturi.
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: Skubiai reikia patarimo
Antakalnio poliklinika %))))
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Skubiai reikia patarimo
Tipo paslysti netiketai gatvėje?
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: Skubiai reikia patarimo
Viskas išspręsta ir be poliklinikos pagalbos
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Skubiai reikia patarimo
Nebegaliu atsilaikyti spaudimui isvirti Grimbergen alaus klonus
Gal kas jau eksperimentavo?, galetu parekomenduoti koki recepta ar sudaryti recepta (is SA asortimento), buciau dekingas
Gal kas jau eksperimentavo?, galetu parekomenduoti koki recepta ar sudaryti recepta (is SA asortimento), buciau dekingas
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Skubiai reikia patarimo
A spaudimas išorinis, ar viduj verda be apsauginio vožtuvo?:))
Kad pataikyti į, atsieit, Abbey tipo Grimbergen, nebandžiau. Mano mintijimu, yra labiau vertų pabandymo. Gal Artis, jei rastų kažkiek laiko, galėtų pakonsultuot - jis pas mus belgas:) Šiaip aišku galima kažkiek pamačyt, tik kad jų ten ne vienas - kurį? Ar visus?
Kad pataikyti į, atsieit, Abbey tipo Grimbergen, nebandžiau. Mano mintijimu, yra labiau vertų pabandymo. Gal Artis, jei rastų kažkiek laiko, galėtų pakonsultuot - jis pas mus belgas:) Šiaip aišku galima kažkiek pamačyt, tik kad jų ten ne vienas - kurį? Ar visus?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Skubiai reikia patarimo
Blondo ir dubelio mieles bus sunku pataikyti. Kiek esu pats mielių bandęs ir kitų ragavęs, panašaus charakterio nepasitaikė.
Blanche jų lengviau būtų pakartoti, toks pakankamai standartinis witbieras.
Blanche jų lengviau būtų pakartoti, toks pakankamai standartinis witbieras.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Skubiai reikia patarimo
Sunkiau bus pritaikyti, nes jis verdamas didelio koncerno ir tikėtina, kad receptūra dirbtinai pritempta masiniam skoniui, naudojama pasterizacija ir kitos namudinėje aludarysteje nenaudojamos technologijos.
Internete yra vienas receptas olandų kalba.
Jei gerai pamenu Grimbergen'o dubbelį ir blondą, tai jie pritempti į saldumo pusę. 100% dekokcija kaip minimum bus reikalinga. Taip parinkti mažiau ėdrias mielės su mažesne atenuacija.
Gal visgi geriau pasirinkti kokį dubbelį pvz. iš 10-to:
http://www.beeradvocate.com/lists/style/57/
Internete yra vienas receptas olandų kalba.
Jei gerai pamenu Grimbergen'o dubbelį ir blondą, tai jie pritempti į saldumo pusę. 100% dekokcija kaip minimum bus reikalinga. Taip parinkti mažiau ėdrias mielės su mažesne atenuacija.
Gal visgi geriau pasirinkti kokį dubbelį pvz. iš 10-to:
http://www.beeradvocate.com/lists/style/57/
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Skubiai reikia patarimo
Spaudimas labiau is isores Domintu blonde arba dubelio variantas. Ar kas nors panasaus i grimbergen. Arteja ilgas savaitgalis reikia uzsipirkti zaliavu ir papildyti alaus atsargas:)
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Skubiai reikia patarimo
Kaip jie ten toj nuorodoj su duotais salyklais gauna EBC 51?
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Skubiai reikia patarimo
Man ten irgi daug kas keista. Kad ir tos pačios naudojamos mielės S33 ir S04.
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Skubiai reikia patarimo
Gerokai keistas receptas ir salinimas, apie cukru i antrine isvis nekalbu...
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Skubiai reikia patarimo
puaka> su cukrumi į antrine tai normali praktika.
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Skubiai reikia patarimo
ką ten klonuot tą Grimbergen... sudėtis ant kegų ir butelių surašyta:
http://ponasniekas.atvirasalus.lt/?p=156
Svarbiausia dažiklio nepamiršti
http://ponasniekas.atvirasalus.lt/?p=156
Svarbiausia dažiklio nepamiršti
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: Skubiai reikia patarimo
mauri ale 514 galima apsvarstyt, maža atenuacija, turi stipresnį charakterį