Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Iš viso keistai su tuo alum buvo. Pradžioj, kai visi jį pirko, jo pastoviai trūkdavo - atveždavo vos kelias dėžes ir jas iškart išpirkdavo. Pardavinėja tik IKI tinkle (bent jau pradžioj taip buvo) - vėl kažkokia nesąmonė. Todėl ir tenka galiojimo pabaigoj trečdaliu kainą mažint. Marketingistai, t'sakant...
- vidmokass
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2014-04-04, 21:32
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Aš tai tara dezinfekuoju su jodo tirpalu
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Rimtai? Kokios koncentracijos?
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
ar tikrai normalu tara jodo tirpalu dezinfekuoti??
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Čia tas jodo tirpalas, kurį bet kurioj vaistinėj nusipirkt galima?
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
kaip suprantu kalio jodido spiritinis tirpalas.
- vidmokass
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2014-04-04, 21:32
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
tas pats kur vaistiniai parduoda, tik pas mus 4x brangesnis nei rusyne, kas turit pažįstamu furistu tai paprašykit kad atvestu
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
"Š" tas jodo testas, man jau po 30 min. rodo, kad krakmolo nėra.
Žodžiu, kaimiškas variantas. Nerekomenduoju...
Žodžiu, kaimiškas variantas. Nerekomenduoju...
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Tai konversija gali ir per 15 min įvykti.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Kokia alternatyva jodo testui?
- vidmokass
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2014-04-04, 21:32
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Alchemikui- apie dezinfekcija kalba eina su jodu, o ne krakmolo testą, nors cheminė reakcija daug geriau nei kokie nors kiti prietaisai
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Aš čia naują skundą parašiau, o ne seną diskusiją tęsiu.
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Kaip alchemikas, tai nusišneki kaip reikalas - jodo testas viską gerai rodo, gal šūdarankiškai darai:
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Iodine_Test
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Iodine_Test
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
jodo testas tikrai patikimas. mokykloj turėjot mokytis per chemijos ar biologijos pamokas
- Vincas
- Pranešimai: 28
- Užsiregistravo: 2013-08-24, 10:25
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
braukaiserio pavyzdyje ten su kreida dar zaidzia. geriau butiskai stai taip:
https://www.youtube.com/watch?v=G3O8bsqi8vc
zinoma cia autorius salino prie 61o, tai jam tiek daug tas ir uzeme.
betkokiu atveju mano patirtis kaip alchemiko - salinant prie 64-65 ir pan. jau po pusvalandzio atseit viskas padaryta pagal jodo testa. Tekinti po pusvalandzio as nebandziau - vistiek islaukiau 60 min. gal galima pabandyti - gal cia ir tiesa, kad jau po pusvalandzio finishas.
Zinoma jodo testas teparodo tik krakmolo suskaidyma, bet ar jis duoda kokios info apie busima body? (del kurio gali tekti ir daugiau aukstoje temp. palaikyti)
https://www.youtube.com/watch?v=G3O8bsqi8vc
zinoma cia autorius salino prie 61o, tai jam tiek daug tas ir uzeme.
betkokiu atveju mano patirtis kaip alchemiko - salinant prie 64-65 ir pan. jau po pusvalandzio atseit viskas padaryta pagal jodo testa. Tekinti po pusvalandzio as nebandziau - vistiek islaukiau 60 min. gal galima pabandyti - gal cia ir tiesa, kad jau po pusvalandzio finishas.
Zinoma jodo testas teparodo tik krakmolo suskaidyma, bet ar jis duoda kokios info apie busima body? (del kurio gali tekti ir daugiau aukstoje temp. palaikyti)
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Gal beveik ne į temą klausimas, bet nežinau kur ir ko daugiau kitur paklausti. Klausimas paprastas - ar krakmolas (pvz. bulvių, kukurūzų ir pan.) veikiamas alinio miežinio salyklo fermentų, gali taip pat susiskaidyti į cukrų? Pvz. krakmolas iš labai stipriai suvirtos (iki gelatinacijos) bulvių masės ar net krakmolo milteliai (tų pačių bulvių) sumaišyti su vandeniu??? Jei teisingai suprantu, tai miežių (alaus) salyklas iki salinimo taip pat yra krakmolas, tik miežiuose yra enzimai (fermentai), kurie 64-72 C riboje veikia tą krakmolą ir jį paverčia cukrumi, kuris išplaunamas per tekinimą...
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Gali. Naminę degtinę sovietų tradicijų vėžio dėka Lietuvoje varė ir iš bulvių ir iš burokų ir dar iš bele ko.
Klausimas - ar to reikia?
Klausimas - ar to reikia?
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Penktadienio VAK'as
[attachment=12373,683]
[attachment=12373,683]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Regi, gal būtina iš degtuko priskaldyti malkų ir prikurti "sąmokslo teorijų" apie kažkokius degtinių varymus?
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
tas fermentas vadinasi amilazė, jis ir paverčia polisacharidus (krakmola) į mono sacharidus . Manau tų fermentų užtenka tiek kiek yra krakmolo grūde. Jei papildomai dėsi krakmolo jo nesuskaidysi.
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Gebėjimaskonvertuoti krakmolą ir dekstrinus į maltozę/maltptriozę vadinasi diastatiniu pajėgumu. Šiaip šviesūs salyklai turi pakankamai enzimų konvertupti bent 2x savo masės krakmolo bendru atbeju. Šiaip yra įvairiaia vienetaia matuojama, pvz. Lintnerio balais, kad save konvertuotų, salyklas turi turėti jų bent 35, bet yra salyklų, kurie turi beveik 200 Lintnerio.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
pofke tai ir tuos dribsnius faktiškai konvertuoja jei dadedi ?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Kramolas krakmolui nelygu. Skirtingų kultūrų krakmolo granulės šiek tiek skiriasi. Tam, kad pradėtų veikti fermentai, turi įvykti želatinizacija. Pagrindinės sąlygos - pakankamai vandens ir tinkama temperatūra. Skirtingų kultūrų želatinizacijos temperatūros yra pateiktos wiki straipsnyje "Salinimo moksliniai pagrindai, II dalis (Krakmolo skaidymas)".
- vidmokass
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2014-04-04, 21:32
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
sudaikinti grudai tampa saldus, o bulvės apšalusios pasidaro saldžios, tai pabandyk iš apšalusiu bulvių išgaut krakmola ir ušsalint ))
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
pofke/Gyti, stebiuosi jūsų žinių bagažu ir baltai pavydžiu...Gal parekomenduotumėt kokios rimtesnės literatūros šiais ir panašiais klausimais?
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Šiuo metu skaitau 2013 m. išleistą pusiau vadovėlį 'The Chemistry of Beer' per Issuu aplikaciją (nemokamai). Pakankamai plačiai aprašyta.
[attachment=12388,684]
[attachment=12388,684]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Kodėl pusiau vadovėlis? Visiškas vadovėlis su visa struktūra. Bet neblogas - duok Die, etatiniai klausimų generatoriai jį ar panašų paskaitytų, ko reiktų...
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Iš esmės vadovėlis, tik paskutinis skyrius "Kaip aš darausi alaus" kiek neakademinis.
Šiaip labai aiškiai parašyta, visiems rekomenduoju.
Šiaip labai aiškiai parašyta, visiems rekomenduoju.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Alchemikas - labai dėkui. Gavau, skaitau - labai liuks knyga.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje
Prisėdau prie alaus. Sakau bus laiko - po truputį įvertinsiu, palavinsiu įgūdžius, aludariams feed-back'ą paliksiu.
Peržiūrėjau receptus - veik visi nevieši. O tokių vertinti nėra prasmės. Spjoviau ir mečiau šią idėją.
Reziume: atviras alus nėra toks atviras, kaip buvo tikėtasi projekto pradžioje.
Peržiūrėjau receptus - veik visi nevieši. O tokių vertinti nėra prasmės. Spjoviau ir mečiau šią idėją.
Reziume: atviras alus nėra toks atviras, kaip buvo tikėtasi projekto pradžioje.