Puslapis 111

Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-22, 23:24
Alchemikas
Tema sukurta su tikslu, kad žmonės galėtų pasisakyti apie tai kas yra blogai Lietuvoje ir alaus pasaulyje, kad neteršti kitų temų


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 10:43
vikingas
blogai visas tas parduodamas alus kalnapilis utenos švyturio.... visų skonis beveik vienodas daug prigazuoti kartūs ir rėmuo ėda.. :D
kol neparagavau šnekučio bare lietuviškų alų (turiu omeny tikrų lietuviškų iš aukštaitijos) išvis alaus negerdavau nes būdavo baisiai neskanu. mano neišlavintam gomuriui skaniausi taruškiu kanapinis, davros linksmi vyrukai ir butautų dvaro .

nusipirkau fermentatorius salyklo ekstrakto apynių kažką bandysiu savo išvirti :)
na va pasiskundžiau :D


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 11:04
Alchemikas
Mane tai užknisa tai, kad įrangą ir butelius reikia plauti balikliu, kuri draudžiama išpilti į kanalizaciją, nes jis labai kenkia vandens gyvūnams.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 11:08
vikingas
gerai priminei oxi gi irgi su aktyviuoju deguonim man bakterijas valymo irenginiuose išdvasins :(


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 13:23
runce
noriu padėjuot, kad pilsner urquel iš maximos toli gražu neatitiko mano lūkesčių, kurie ir šiaip nebuvo labai aukšti


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 14:13
Maegnar
skiriasi nuo pilsner urquel iš rimi? :D


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 15:02
AntaKalnietis
Alchemike, Oksi bent jau pagal tai, ką rašo etiketėje, nėra kenksmingas aplinkai...O mane labai nuvylė "Kanapinis" alus - pamenu tuos laikus, kada pardavinėjo 2 litrų stikliniuose buteliuose. Buvo superinis alus. Neseniai nusipirkau puslitrinį buteliuką, tai nedabaigęs gerti pyliau į kriauklę...Nieko panašaus nuo to seno gero "Kanapinio" nė padujų nebeliko...Reiks bandyti su kolegų pagalbą jį "klonuoti" :)
vikingai, kai paragausi savo daryto, tai ir iš "Šnekučio" alaus nebenorėsi :)


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 15:06
AJ
Blogai, kad Alytuj negalima nusipirkti Duvel ar Chimay Blue alaus, nors įstatymas draudžiantis stipresnį alkoholį nei 7.5 ABV jau lyg panaikintas..:( Už tai alaus skonio gėrimų nors kibirais vežk. Va ir pasiskundžiau :D


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 15:29
Alchemikas
Ojojoj, oxi brangus ir tie vandenyje netirpstantys grūdeliai manęs neįtikina.
Jei išplovus balikliu Ace ir 5 kartus praskalavus, nesijaučia chloro kvapo, tai jau tikrai švaru. Aišku čia aš dalinuosi nuomone aludarių, kurie jau metų metus dirba ir tik ace pasitiki.,
Tiesa, baliklis dar rankų odą apgraužia, tai gal tos žuvis ne ir tiek svarbu...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 16:44
GiN
Ilgiau palaukus ir pamaišius ištirpsta tas Oxi, reikia šiltą vandenį naudot. Beje, kad būtų pigiau, Oxi reikia pirkti kibirėliais, o ne tais mažais buteliukais po 100 g. - kaina skiriasi dvigubai.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-23, 17:22
AntaKalnietis
Teisingai GiN sako - mažo buteliuko pikti neapsimoka (nebent pasibandymui), o kibirėlį nusipirkęs tai net pamiršau, kada jį pirkau ir tai dar tik kokį ketvirtadalį teišnaudojau. Ir taip - Oksi reikia tirpinti tokiame beveik karštame vandenyje ir dėti būtent tiek, kiek parašyta - 4 g litrui (įdėjus daugiau, jis sunkiai tirpsta). Antras dalykas - po Oksio nereikia nieko skalauti (išpili ar perpili kitur, ir viskas). Aišku, jei ten viskas "prikepę" ir reikia galingos dezinfekcijos, Oxi nėra tam skirtas. O dėl Ace - o jis fermenterio plastmasės neapgadina? Nes skaičiau instrukcijoj, kad fermenterių net saulės spinduliuose negalima laikyti (tad perkėliau iš balkono į rūsį nenaudojamus)...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 08:06
Ulonas
Mane užknisa kolegoms aiškinti, kad grimbergenas nėra aludarystės šedevras, Rinkuškių miežinis nėra kultūros paveldas ir "tikras kaimo alus", o svarbiausia - kad lietuviškas (suprask didžiųjų gamyklų) alus nėra "labai kartus" :)


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 08:20
vikingas
rinkuškių ir šiaip biržietiški man nepatinka.. turi kažkokį ypatinga specifinį šlykštų kartumą kituose aluose to nepastebėjau ..

bet juk visame kame skonio reikalas... vieniems ten geriant švyturio alų melionai su šokolado natom ... kitam birzgalas...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 10:08
Regis
Pritariu GiN, Oxi kibirėliais geriausia. O dėl tirpimo - aš naudoju karštą vandenį iš čiaupo ir tirpsta jis palaipsniui, tokiu būdu atnaujindamas savo dezinfekcines savybes, kas yra gerai.

Antai pamerkiu viską į Oxi ir palieku - burbuliuoja po truputį geras 10min., ko teoriškai turi pakakti per akis. Jeigu viskas ištirptų kaip cukrus arbatoje - iš ko ta dezinfekcija vyktų?

Beje, su Oxi neužtenka tik praskalaut. Salytis su tirpalu turi vykti (berods) ne mažiau kaip 4min.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 10:12
GiN
PAgal biržietišką tradiciją, apyniai verdami atskirai ir gauta arbata supilama į nutekintą misą, gal dėl to tas specifinis bukas kartumas? Įdomu, kaip pramoniniu būdu daromas "biržietiškas" alus.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 10:24
Lrytas1
GiN> Spėju misoje verda izomelizuota apynių ekstraktą ...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 10:45
vikingas
aš tiek nepažengęs degustavimo srity bet tas specifinis skonis biržietiško labai neskanus... sakytum ten koks nešviežias ar dar koks bet ir ekskursijoj gamykloj buvom ir ten degustacijos alaus buvo nu š ir viskas ...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 15:02
AntaKalnietis
Nesu 100 proc. tikras, bet bent jau "Biržų alus" kiek girdėjau dar ir žirnius naudoja, kurie, matyt, priduoda tą specifiką (kuri ir man, deja, nepatinka).


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 15:08
AntaKalnietis
Regi, o va dėl to sąlyčio įdomu - ar pats skystis turi "fiziškai" liestis prie dezinfekuojamo paviršiaus tas bent 4 minutes, ar po praskalavimo reikia 4 minutes palaukti, kol ta chemija padarys savo darbą? T.y. jei, tarkim, dezinfekuoji 10 litrų kibirą - ar to skysčio reikia, kad kibiras pilnas būtų, ar užtenka kokio litro (taupant priemonę) ir ja gerai praskalauti? Aš pvz. su fermenteriu (35 litrų) darau taip - labai gerai praplaunu karštu vandeniu. Tada pripilu dar karšto vandens ir kokį pusvalandį palaikau jame tą vandenį. Tada, likus kokioms 10-15 min. iki fermenterio naudojimo, padarau kokius 2 litrus Oxy tirpalo, gerai juo viską pramazgoju (kibirą, dangtį, visas briaunas, kranelį) ir po 5-6 minučių jau pilu į jį išvirtą alų...Čia kaži teisingai darau?


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-24, 16:44
Regis
Teoriškai turi liestis, praktiškai paskalavus irgi liečiasi, tik ne taip efektyviai.

Aš darau taip: jeigu indas didelis - pilną pripilu baliklio tirpalo, tada praskalauju parūgštintu vandeniu ir finale (prieš pat naudojimą) - dar kelis kart gerai praskalauju su Oxi. Jeigu dalykai smulkesni - pvz plastikiniai kraniukai, tarpinės, etc. - pasidarau litrą ar kelis tirpalo ir pamerkiu. Stiklainiai mielėms - pripilu pilnus Oxi ir uždengiu dangteliu. Kas kelias minutes apverčiu.

Oxi turi dar vieną privalumą - negadina metalinių paviršių. Baliklis metalo dezinfekcijai netinka.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 07:22
Regis
Pasirodo būna ir taip :)
[attachment=10874,628]


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 19:04
vikingas
regi čia skundas ? :D:D:D


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 19:08
Regis
Ne, čia off-topic'as dabar vyraujančiam fleimui apramint. :)

Vyrai pastaruoju metu dažnai gan aštriai bendrauja. Matyt jaudinasi prieš "Aludarių taurę" ;)
O šiaip tai reiktų forume temos "blevyzgos" - galėtumėm dėti viską, kas smagu ir su alum susiję.


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 19:38
Samanis
Aš už šita reikalą ;)


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 20:47
vikingas
Nu koks ten aštrumas juokas tik ir viskas:) pasitaiko kad komentarus pratrina, na bet čia gal tokia tvarka:)


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-25, 20:48
vikingas
Nu koks ten aštrumas juokas tik ir viskas:) pasitaiko kad komentarus pratrina, na bet čia gal tokia tvarka:)


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-27, 11:56
Ulonas

Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-03-27, 12:50
vikingas
čia kaikuriem snobam labai tinka :D:D:D


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-04-06, 17:12
Maegnar
"ragauju" naują savo alų... su sloga :(

nieko nejaučiu... galėčiau lygiai taip pat mineralinį ragauti...


Re: Skundai, dejavimai ir kt. apie tai kas blogai alaus pasaulyje

Parašytas: 2014-04-06, 17:23
Alchemikas
Apgailėtinai atrodo Keltų alaus išpardavimas iki galiojimo likus mėnesiui. O bandymas atrodė neblogas.