Laba diena,
bandau pasirinkti mieles, bet susidūriau su neaiškumu.
Žadu daryti salinimą vienu etapu aukštoje temperatūroje (68-69 C), todėl gausiu sunkiai fermentuojamą misą (less fermentable wort).
>Nuoroda<
Radau sąrašą mielių su jų charakteristikomis. Kaip suprantu, mielių charakteristika, kuri man šiuo klausimi rūpi yra "Attenuation". Pagal šį parametrą mielės apibūdinamos kaip Low, Medium, High arba procentais.
Klausimas:
Mano atveju, kai misa bus sunkiai fermentuojama, man reikia ieškoti mielių su "low" ar su "high" Attenuation?
Jeigu kas dar paaiškintų ką reiškia tie procentai, tai išvis geria būtų
Mielių pasirinkimas
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Mielių pasirinkimas
Procentai tai kiek potencialiai mielės įveiks cukrų esančių misoje, spėju tyrimai daryti užsalinus prie +/- 65C. Kuo aukščiau salinsi tuo tas procentas gali būti mažesnis, bet ne būtinai. Dėl mielių, tai mielės pasirenkamos pagal alaus stilių, o ne pagal ateniuciją.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Mielių pasirinkimas
Misą sudaro angliavandenių mix'as, mielės ne visos vienodai jį įveikia.
Pradžiai rekomenduočiau rinktis sausas mieles, didesnės atenuacijos ir kurios neturi abejotinos reputacijos. Pvz Nottingham, US-05, S-04, Brewferm Top ir pan. Kokį alų planuoji virti?
Pradžiai rekomenduočiau rinktis sausas mieles, didesnės atenuacijos ir kurios neturi abejotinos reputacijos. Pvz Nottingham, US-05, S-04, Brewferm Top ir pan. Kokį alų planuoji virti?
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Mielių pasirinkimas
Pagal stilių gaunasi Airiškas raudonasis elis.
Bazinis salyklas Pale Ale, papildomi Weyermann Cara-red dėl spalvos ir truputį Crystal (150) dėl saldumo.
Ačiū už informaciją, tokių mielių yra pas brolį, bandysim šį savaitgalį virti
Bazinis salyklas Pale Ale, papildomi Weyermann Cara-red dėl spalvos ir truputį Crystal (150) dėl saldumo.
Ačiū už informaciją, tokių mielių yra pas brolį, bandysim šį savaitgalį virti