Niekad to nedariau, tai susimąsčiau...
Brandinu porterį (OG 1.090). Pirminėj stovėjo 4 savaites, o antrinėj (stikliniame didbutelyje, rūsyje) jau stovi 7 savaitės, planuoju pilstyt už savaitės-dviejų - žodžiu, bus praėję 3 mėnesiai nuo užraugimo. Kadangi ilgokai stovi, pagalvojau, kad dėl visa ko dėsiu mielių prieš išpilstant į butelius, tik pagalvojau - ar galiu dėt "mielių pyrago" nuo antrinės dugno, ar vis tik geriau naujų sausų mielių dėti? Jei "pyrago", tai kiek maždaug (šaukšteliais matuojant) reiktų dėt 28 litrams tokio porterio?
P.S. Fermentuota su "M42 New World Strong Ale" mielėmis.
Mielių dėjimas išpilstant
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Mielių dėjimas išpilstant
Užsigazuos ir taip, tik laiko klausimas, per mėnesį ar pusę metų.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Mielių dėjimas išpilstant
Tai va būtent. Neseniai skaičiau straipsnį, kad greitesnis užsigazavimas ir tuomet brandinimas yra geriau, nei ilgas gazavimasis su labai nusodintomis mielėmis (nežinau kiek čia tiesos). Bet aš labiau dėl to, kad nelabai norėčiau pusę metų laikyt šiltesnėj temperatūroj - geriau užgazuosiu ir nešiu į rūsį, nes planuoju brandint buteliuose bent kokius 8 mėnesius.Lrytas1 rašė:Užsigazuos ir taip, tik laiko klausimas, per mėnesį ar pusę metų.
Na, vis tik norėčiau kažkiek mielių dėti, bet nenoriu pridėt per daug - manau 1-2 šaukštelių "pyrago" į 28 litrus turėtų pakakt?
-
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03
Re: Mielių dėjimas išpilstant
Dėčiau kaip tik tam skirtas sausas mieles - https://www.savasalus.lt/lt/mieles/lall ... -11-g.html
Ir dozavimas tampa aiškus.
Ir dozavimas tampa aiškus.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Mielių dėjimas išpilstant
Super, labai dėkui už naudingą patarimą, kaip tik taip ir padarysiu