Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
ATSAKYTI
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Peckeli. O kas konkreciai gali neiseiti su nepasterizuotu alumi? Na o bet kokias zinas galima gauti, igyti, pagilinti - niekas negime ka nors mokedamas...

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Maistra :) Aš ne apie virtas, o apie nevirtas daba kalbu :)

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Peckelis »

Antakalnietis> Labai, labai gerai pasakei - bet kokias žinias galima įgyti ir pagilinti. Taip ir padaryk:) Bo dabar rašydamas, kad apie mikrobiologiją žinai tik pasterizaciją, iš anksto programuoji kitų suvokiamą tavo žinių lygį. Taip tikrai nėra (žinai daugiau), bet tu pats taip parašei ir pats nubrėžei liniją.

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Peckeli. Na OK, tau parašysiu kitais žodžiais (bet esmė nuo to nesikeičia ir sorry, paprasčiau ir aiškiau nebemoku) - "Youtube portale netyčia radau video, kuriame kažkoks žmogus (sprendžiant pagal anglų kalbos tarimą - amerikonas) "klonuoja" mieles iš pramoninio/pirktinio alaus. Todėl kilo klausimas - ar galima padaryti tą patį su mūsų "pirktiniais-pramoniniais" alumis. Kadangi didžioji jo dalis pasterizuojama ir dėl to, kartu su kitais mikroorganizmais, žūsta mielės, tikėtina, kad su pasterizuotu to nepadarysi. Bet tada antra klausimo dalis - ar apskritai tai paprasta ir įmanoma padaryti su nepasterizuotais alumis turint omenyje kitus, sudėtingesnius mikrobiologijos dalykus ir niuansus, kuriuos išmano tos srities specialistai ir pan...". Programuoti tikrai nemoku (nebent kažką prisimenu iš seniai baigtos vidurinės mokyklos - buvo kažkokios Basic ir Pascal kalbos). O apie mikrobiologiją, kaip neteisingai pastebėjai, vien tik pasterizacija mano žinios nesibaigia. Dar, pvz., žinau, kas yra "e. coli" :)))

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Peckelis »

Tai aš ir rašau, kad žinai daugiau, tik kažkaip primeti įdomiai. Bet čia tavo reikalas. Kas dėl mielių užauginimo, jokių problemų nėra, pats darau, nereikia daktaro kvalifikacijos. Auginuosi wit mieles iš belgiško witbiero. Niuansų yra, bet ne bėda.

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Vytenis »

Antakalnieti, o tai po tuo video autorius parase, kaip jisai surinko mieles is savo 4 buteliu virto witbiero. Tai prie ko cia pirktiniai alus ir pasterizacija. Jei renkam is fermenterio, tai lygiai galim rinkti ir is buteliu, kur cia mikrobiologija ir e..coli? :)

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Vyteni, aš gal paskubom pažiūrėjau tą video ir matyt praleidau tą vietą, kur sako, kad iš savo paties virto tas mieles renka (nes kam rinkti taip sudėtingai, jei gali tesiog iš fermenterio "praplpauti"?). Dėl to supratau, kad jis pirko kažkokį pirktinį ir tas mieles rinko. O su "e coli" čia toks humorėlis su perkeltine prasme :)

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Peckelis > nežinau daugiau. Ta prasme, kad nesu mikrobiologas (kuris žino daugiau), teorijos esant norui galima prisiskaityti tonom, praktikos - irgi nėra. Bet nebeskaldykim malkų iš degtuko. Tema darosi nebeįdomi tuo, kad juk daugelis lietuviškų pramoninių alaus gamintojų alų pasterizuoja, o "gyvą" gamina ir pardavinėja tik nedaugelis (pagrinde mažiukai bravorai), kurie manau tikrai kažkokio stebuklo neturi, o perka tas pačias mieles, kurias perkame ir mes - iš alutekso, savasalus ir t.t. Na nebent iš užsienio kokį nors egzotišką, retą GYVĄ alų parsivežti ir taip pasipraktikuoti alaus mikrobiologijos bent jau "smalsumo labui"...

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Vytenis »

o didieji aludariai mieles perka is mieliu banko, pagal savo uzsakyma. Stebuklo ten irgi nedaug. tik mikrobiologija:)

Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė AntaKalnietis »

Vytenis - va šito nežinojau. O kas ten per bankas?

Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė vikingas »

@maistra per amžius amen :):):):)

Vartotojo avataras
puaka
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė puaka »

Ar nukrito pas ka nors FG situ mieliu zemiau 1012 ?

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Lrytas1 »

Pas mane prieš dvi dienas buvo 1.010

Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Regis »

Vartotojo avataras
puaka
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė puaka »

Tegu dar tada pastovi pas mane

Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė GiN »

Kaip sekasi witbier'ininkams? :)
Noriu pasidalinti, kokių turime idėjų dėl rezultatų aptarimo.
Kol kas planas toks: iki kito pirmadienio (balandžio 14d.), visi, kuri virė ir kuriems įdomu, pristato savo alaus pavyzdžius į „Savą alų“. Jis bus ištirtas Kalnapilio laboratorijoje ir bus pateikti rezultatai.
Paskui yra idėja susibėgti visiems kur nors Vilniuje (gal kokiam kabake), aptarti laboratorinius rezultatus ir pasidaryti degustaciją. Pabendrautumėte su Kalnapilio aludariu Ričardu, kuris ir davė mums šių mielių. Ar domintų toks mini renginukas?

Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė pofke »

Domintų - kaip tik savaitgalį važiuosiu pilstyt tikiuosi;)

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Peckelis »

Tikrai domintų, nors apie išvirto alaus gastronomines įžvalgas aromato prasme jau skundžiausi:)) Pavasaris ataina, gal net nebūtinai kabakas susitikimui galimas. Nors gal dar ir anksti.

Vartotojo avataras
puaka
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė puaka »

Prisijungciau ir as prie renginuko. Ir dar mastau, kiek alaus reikia pristatyti i SA ?

Vartotojo avataras
gvolkas
Pranešimai: 181
Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė gvolkas »

Nežinau - pas mane tai kažkokia raugintų kopūstų kaskada gavosi. Svarstau, buteliuot ar nesivargint. Kaip kitiems?

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Lrytas1 »

Vakar paragavau, keisti kvapai po pastovėjimo butelyje pradingo :)

Vartotojo avataras
gvolkas
Pranešimai: 181
Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė gvolkas »

Aš kažkaip įtariu DMS pas save.

Vartotojo avataras
julius47
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: 2013-08-27, 04:34

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė julius47 »

Pas mane irgi keistokai fermentavosi, pradžioj labai audringai, bet paskui ramiai ir ilgai, viso 11 dienų. Bet šiaip pakankamai neblogai jau pilstant buvo:)

Vartotojo avataras
Linas
Pranešimai: 59
Užsiregistravo: 2012-02-07, 10:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Linas »

patarkit tiems kas dar su šiom mielėm nevirė :) gal net neverta virti?

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Lrytas1 »

Verta, tik matyt salint reikia prie kokiu 68C ir fermentuot vėsiai ir ilgai.

Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė vikingas »

tai paragausit po kiek laiko bus matyt :) tas kvietinis gi ten ir netturi būt skonio stebuklas ...

Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė pofke »

@Lrytas1:
pas mane buvo salinta prie aukštesnių temperatūrų ir fermentuota apie 18 C, tai ryt parašysiu, kas gavosi ir ar teisingos prielaidos;D

Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė GiN »

Man normaliai gavosi. Uždaviau mieles 18C temp. Fermentavau 20C, 9 dienas. Taip pat manau nereiktų padauginti mielių, geriau jau pamažinti šiuo atveju.

Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Alchemikas »

Witbier virsiu tik šiandien, nes komandiruotės, darbai...
Dabar matau kas čia ką nuveikė, kaip kam sekėsi. Na, tikiuosi, kad iki 14 d. turėsiu - kai kas sako, kad witbier ilgo brandinimo nereikia. Na jei ką, pasiragavimui, tai tikrai turėsiu.
Gal kas sužinojo, ką tirs labaratorija? Bakterijų kiekį? Ką dar?

Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?

Standartinė Artis »

@GiN

Irgi dar tik ketinu virti. Kodėl patari geriau nepadauginti mielių? Ar nebus tie visi "rūgėsių" kvapai nuo sunkesnio mielių darbo?

ATSAKYTI