Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Šiandien ryte pagaivinau mieles - mini starteris, kad atsirinkti gyvus ir negyvus kareivius.
Aktyvumas nežmoniškas, kambaryje grindis reikės plauti, nors indas buvo su foam stopperiu.
Aktyvumas nežmoniškas, kambaryje grindis reikės plauti, nors indas buvo su foam stopperiu.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Arti, turiu omeny, kad kažkas supylė visą litrą, tai išlipo per viršų. Manau pusės butelio 20-25 litram tikrai užteks.
Alchemikai, manau nereikėjo nieko ten gaivinti - ir taip žvėriukai
Alchemikai, manau nereikėjo nieko ten gaivinti - ir taip žvėriukai
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Dėl alaus kiekio pateikimo ir tai, kokie parametrai bus matuojami.
Pateikiu Ričardo (Kalnapilis) atsakymą.
Iš vieno butelio (0,5 l) galima nustatyti tokius rodiklius:
· Sausas medžiagos
· Alkoholis
· Sufermentavimo laipsnis
· Likęs nesufermentuotas ekstraktas
· Spalva
· Kartumas
Galime dar nustatyti angliarūgštės kiekį ir putos stabilumą. Kiekvienai šiai analizei reikia po vieno butelio alaus.
Jūs verdate mažom partijom tai, manau, būtų prabanga sugadinti tris butelius
Vieno butelio užtenka pagrindiniams parametrams nustatyti, bet jei yra noras galite atsiųsti daugiau.
Dar prašymas, teikiant alų, jį kaip nors pažymėti, kad būtų aišku, kur kieno.
Pateikiu Ričardo (Kalnapilis) atsakymą.
Iš vieno butelio (0,5 l) galima nustatyti tokius rodiklius:
· Sausas medžiagos
· Alkoholis
· Sufermentavimo laipsnis
· Likęs nesufermentuotas ekstraktas
· Spalva
· Kartumas
Galime dar nustatyti angliarūgštės kiekį ir putos stabilumą. Kiekvienai šiai analizei reikia po vieno butelio alaus.
Jūs verdate mažom partijom tai, manau, būtų prabanga sugadinti tris butelius
Vieno butelio užtenka pagrindiniams parametrams nustatyti, bet jei yra noras galite atsiųsti daugiau.
Dar prašymas, teikiant alų, jį kaip nors pažymėti, kad būtų aišku, kur kieno.
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Reiskiasi, reikia nesti bent po 1 Ltr., nes atlikus bazinius tyrimus Ricardui nieko neliks paragavimui
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Fermentuoju +19°C aplinkoje, viduje dėl fermentacijos - +21°C. Skirtumas ne toks didelis, manau gerai paskaičiavau starterį.
Pirmas įspūdis - stabiliai dirbame link tikslo.
Galbūt tiktų ir šiltesnė fermentacija, bet nenoriu, kad labai įsibėgėtų pradžioje.
Pirmas įspūdis - stabiliai dirbame link tikslo.
Galbūt tiktų ir šiltesnė fermentacija, bet nenoriu, kad labai įsibėgėtų pradžioje.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Smardi fermentacija... Per dvi paras 1049->1012
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Smardi? Kuo smirda?
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Sunku pasakyti, bet kvapas lyg rūgtų, tačiau ragavau, viskas lyg ir ok.
Tiesiog nemalonus kvapas, o pas kitas mielės būna malonu į kambarį užeiti.
Tiesiog nemalonus kvapas, o pas kitas mielės būna malonu į kambarį užeiti.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Aš kadangi kalendros nemažai dėjau, tai skaniai kvepėjo
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Pas tave - 3g - kalendrų ašarėlės.
Aš 8g įdėjau, nes praėjusiais virimais su 5g nebuvau patenkintas. Grūsta su kočėlu, bet manau tai neesminis kvapo atsiradimo faktorius.
Aš 8g įdėjau, nes praėjusiais virimais su 5g nebuvau patenkintas. Grūsta su kočėlu, bet manau tai neesminis kvapo atsiradimo faktorius.
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Mano pirmasis bandymas iškeliavo į unitazą. Antrąjį taisiau - viriau visai nedengęs, dėjau daugiau mielių. Pasibaigus aktyviai fermetacijai, kvapas ir vėl iš fermenterio tragiškas (nepaisant nei kalendros nei curacao kiekių). Neša kažkuo tarp kiaušinio ir padangos (jei ne mielių bėda, tai turėtų prasipūst ir išgaruot per kelias dienas). Fermenteris prieš tai parą pamirkytas chloro / acto tirpalėly.
Praeitam virime įtariau DMS dėl pridengto virimo.
Praeitam virime įtariau DMS dėl pridengto virimo.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Mano pirmas butelis buvo geriamas, antras nurugštėjo, vakare teks atkimšt pora, gresia alaus pažintis su unitazu.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
sieros junginiai gali susidaryti tik iš baltymų tam tikrų metabolizmo procesų, todėl nežinau ar gali įtakot virimo metu uždengtas dangtis... paprastai tariant sieros vandenilis ar kiti sieros junginiai kurie turi kiaušinio kvapa (nes pūvantis kiaušinio kvapas irgi sieros junginiai iš pūvančio kiaušinio baltymų)susidaro pūvant ar yrant baltymams... todėl priežasties reiktų ieškoti kitur .. tokia mano nuomonė .
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
vikinge, antra pastraipa:
"...Dimethyl Sulfides (DMS)/ Cooked Vegetable Flavors
Like diacetyl in ales, DMS is common in many light lagers and is considered to be part of the character. DMS is produced in the wort during the boil by the reduction of another compound, S-methyl-methionine (SMM), which is itself produced during malting. When a malt is roasted or toasted, the SMM is reduced beforehand and does not manifest as DMS in the wort, which explains why it is more prevalent in pale lagers. In other styles, DMS is a common off-flavor, and can be caused by poor brewing practices or bacterial infections.
DMS is continuously produced in the wort while it is hot and is usually removed by vaporization during the boil. If the wort is cooled slowly these compounds will not be removed from the wort and will dissolve back in. Thus it is important to not completely cover the brewpot during the boil or allow condensate to drip back into the pot from the lid. The wort should also be cooled quickly after the boil, either by immersing in an ice bath or using a wort chiller."
http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html
"...Dimethyl Sulfides (DMS)/ Cooked Vegetable Flavors
Like diacetyl in ales, DMS is common in many light lagers and is considered to be part of the character. DMS is produced in the wort during the boil by the reduction of another compound, S-methyl-methionine (SMM), which is itself produced during malting. When a malt is roasted or toasted, the SMM is reduced beforehand and does not manifest as DMS in the wort, which explains why it is more prevalent in pale lagers. In other styles, DMS is a common off-flavor, and can be caused by poor brewing practices or bacterial infections.
DMS is continuously produced in the wort while it is hot and is usually removed by vaporization during the boil. If the wort is cooled slowly these compounds will not be removed from the wort and will dissolve back in. Thus it is important to not completely cover the brewpot during the boil or allow condensate to drip back into the pot from the lid. The wort should also be cooled quickly after the boil, either by immersing in an ice bath or using a wort chiller."
http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Šiaip Vikingo nuomonėj irgi tiesos yra. Galimas daiktas, kad DMS atsiranda iš mano nesalyklinių žaliavų (nemodifikuotų kviečių dribsnių ar / ir kruopų).
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
"todėl nežinau ar gali įtakot virimo metu uždengtas dangtis"
vs.
"Thus it is important to not completely cover the brewpot during the boil or allow condensate to drip back into the pot from the lid."
vs.
"Thus it is important to not completely cover the brewpot during the boil or allow condensate to drip back into the pot from the lid."
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Gali būti mielių autolizė.
http://www.howtobrew.com/section1/chapter10-3.html
Be to, para mirkymo yra tikrai per daug, vasarą po paros mirkymo saulėtoj vietoj man dumbliai užaugo fermentery:D Tai gali ir infekcija būt;)
O dėl DMS tai būtinai būtinai reikia virt atidengtą ir kad kunkuliuotų gerai, ypač jei naudojami baltymingi salyklai ar adjunktai.
http://www.howtobrew.com/section1/chapter10-3.html
Be to, para mirkymo yra tikrai per daug, vasarą po paros mirkymo saulėtoj vietoj man dumbliai užaugo fermentery:D Tai gali ir infekcija būt;)
O dėl DMS tai būtinai būtinai reikia virt atidengtą ir kad kunkuliuotų gerai, ypač jei naudojami baltymingi salyklai ar adjunktai.
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Na, nežinau, kaip dumbliai gali užaugt užpylus pilną fermeterį parai su dangčiu acto / chloro tirpalu Labai gyvybingi pas poną dumbliai
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
@Alchemikas: buvau pamiršęs pataisyti receptą - dėjau 15 g. kalendros.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Kažkaip nesuvedžiau, bet visgi witbier'ui reikėtų šiek tiek mažiau mielių, o ypač tų agresyvių, kurios mums buvo pateiktos.
"Pitching enough yeast (or even overpitching) will result in less ester production." http://beersmith.com
"Pitching enough yeast (or even overpitching) will result in less ester production." http://beersmith.com
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Gal atvirkščiai?
"or even overpitching"
"or even overpitching"
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Ne visi tų esterių nori. Pvz man svarbiau, kad prieskoniai šitam stiliuje eitų prieky mielių charakterio.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Tokių esterių, kokie čia buvo aprašinėjami ir aš nenorėčiau.
Dar svarstau ar virti visai. Kol kas smalsumas ima viršų Bet tikrai pilsiu visą litrą mielių, pusei fermenterio.
Dar svarstau ar virti visai. Kol kas smalsumas ima viršų Bet tikrai pilsiu visą litrą mielių, pusei fermenterio.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Na, aš lyg ir tikiuosi esterių, aišku ne unitazinių.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Atidariau kitą buteli, geriamas esteriu minimumas, prieskoniai nuėjo į kartumą.
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Arti, nenaudok nemodifikuotų kviečių kaip aš ir varyk. Tikiu, kad bus gerai.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Tiesa, o kokie kviečių dribsniai parduodami SA? Modifikuoti, nemodifikuoti, dalinai modifikuoti?
Kadangi galvojau, jog dribsniai yra nemodifikuoti, salinimą dariau su dekokcija ir ilgos trukmės su visais etapais - užtruko ~3,5 val.
Kadangi galvojau, jog dribsniai yra nemodifikuoti, salinimą dariau su dekokcija ir ilgos trukmės su visais etapais - užtruko ~3,5 val.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
Modifikuoti, želatinizacija jiems jau padaryta.
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Kalnapilio WHITE mielės - kiek bus norinčių?
As litra mieliu supyliau i 45 Ltr.