Mangrove Jack mielės
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Mangrove Jack mielės
Pasidalinkite savo įspūdžiais apie šias mielės. Kas kokias bandė, kaip pavyko, kas patiko/nepatiko?
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: Mangrove Jack mielės
Arti,
Čia paskutinėse puslapiuose žmonės dalinosi įspūdžiais:
http://www.atvirasalus.lt/forum/topic.php?id=98&page=6
Čia paskutinėse puslapiuose žmonės dalinosi įspūdžiais:
http://www.atvirasalus.lt/forum/topic.php?id=98&page=6
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Dėkui.
Visgi tikiuosi daugiau atsiliepimų.
Labai prieštaringų nuomonių teko girdėti, bei labai įvairiai apie jas šneka užsienio forumuose.
Visgi tikiuosi daugiau atsiliepimų.
Labai prieštaringų nuomonių teko girdėti, bei labai įvairiai apie jas šneka užsienio forumuose.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Mangrove Jack mielės
Arti, dirbtuvėse savo šaldytuve palikau tau butelį kvietinio su M20. Fermentavau prie aplinkos 27C.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Dėkui
Šiandien pats bandysiu virti APA su M79 Burton Union.
Šiandien pats bandysiu virti APA su M79 Burton Union.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Mangrove Jack mielės
Truputį daugiau apie M20.
Vienas virimas, receptas čia: http://goo.gl/C2l1SD. Naudojau naują mielių pakelį.
Misą atšaldžiau iki 20C, aplinkos temp visą laiką buvo apie ~27C. Per porą parų išsifermentavo apie 60%, tada dar apie 5% per kokias 2 paras. Taip ir stovėjo keletą dienų. Manau, kad perpylus į antrinę būtų dar pajudėję. Bet nepyliau, tiesiog truputį fermenterį pasukiojau, kad mielės pakiltų. Tada per 2 paras dar ~5% nuėjo. Nusprendžiau nebelaukti ir supyliau į butelius. Iš viso pirminėje 15 dienų pre 27C, atenuacija 70%. Turiu nuojautą, kad kiek per anksti, bet pamaniau, kad greitai suvartosiu, tai labai nesijaudinu. Užagazavau 6 g/litrui gliukozės, t.y. apie 15% mažiau nei įprastai. Po dviejų parų prie 27C jau buvo pilnai užsigazavęs.
Vienas virimas, receptas čia: http://goo.gl/C2l1SD. Naudojau naują mielių pakelį.
Misą atšaldžiau iki 20C, aplinkos temp visą laiką buvo apie ~27C. Per porą parų išsifermentavo apie 60%, tada dar apie 5% per kokias 2 paras. Taip ir stovėjo keletą dienų. Manau, kad perpylus į antrinę būtų dar pajudėję. Bet nepyliau, tiesiog truputį fermenterį pasukiojau, kad mielės pakiltų. Tada per 2 paras dar ~5% nuėjo. Nusprendžiau nebelaukti ir supyliau į butelius. Iš viso pirminėje 15 dienų pre 27C, atenuacija 70%. Turiu nuojautą, kad kiek per anksti, bet pamaniau, kad greitai suvartosiu, tai labai nesijaudinu. Užagazavau 6 g/litrui gliukozės, t.y. apie 15% mažiau nei įprastai. Po dviejų parų prie 27C jau buvo pilnai užsigazavęs.
- AJ
- Pranešimai: 165
- Užsiregistravo: 2013-01-02, 22:15
Re: Mangrove Jack mielės
M27 man tuoj sugrauš fermenterį, atenuacija per 7 d. virš 90 %(aplinkos temp. 28-29 C)ir toliau pukši, bet bent jau aromatas aplink fermenterį nuostabus . Toks geras prieskonių ir šokolado derinys. Skonį išbandysim vėliau
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
M79 Burton Union per 2 paras nuo 1.048 iki 1.040.
Lėtokai, bet pati fermentacija dabar gan aktyvi.
Spėju per kitas dvi paras šaus iki 1.020.
Aplinkos temp. 20c.
Lėtokai, bet pati fermentacija dabar gan aktyvi.
Spėju per kitas dvi paras šaus iki 1.020.
Aplinkos temp. 20c.
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Mangrove Jack mielės
Viriau pale'ą su M44. Kuriasi žiauriai lėtai (burbuliuoti pradėjo po 48 val. ir tai tik sumažinus užtvare vandens iki minimumo), toliau burbuliuoja vangiai, bet damuša sausai (1.009). Visa tai maždaug atitinka internetuose randamą info. Skonis švarus, teisingas ir griežtas apynių akcentas (bet vėlgi, su vandens paruošimu).
Jei nepasikeis planai, į rugpjūčio VAKą atsinešiu.
Jei nepasikeis planai, į rugpjūčio VAKą atsinešiu.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Man M79 Burton Union per savaitė nufermentavo iki 1.016. Lyg ir sustojo, bet nesu tikras. Jei šiandien vakare nebus pajudėję - pilstysiu su mažiau, nei įprastai, gliukozės.
Patiko, kad šios mielės tikrai gan aukštos flokuliacijos, alus po pirminės skaidrus. Gal ne taip skaidrus, kaip su geromis lagerinėmis, bet arti to.
Patiko, kad šios mielės tikrai gan aukštos flokuliacijos, alus po pirminės skaidrus. Gal ne taip skaidrus, kaip su geromis lagerinėmis, bet arti to.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mangrove Jack mielės
M84 Bohemian Lager neskubėdamos švariai gražiai padarė 1.053>1.012(0.78 atenuacija). Temperatūra apie 13C, dirbo 20 dienų povaliai, pilstant atrodė gerai, žiūrėsim, kas po mėnesiuko antro bus.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Alų su M79 Burton Union vakar perpiliau į antrinę, dar po biški ėjo žemyn, tad nedrįsau pilstyti, uždėjau šaltam apyniavimui.
Įdomiausia tai, kad vakar viriau panašų alų, kurio 1.048 OG. Sudėjau ant pilno iš pirminės pyrago. Šiandien patikrinau. Praėjus mažiau nei 24 val. nuėjo iki 1.020!!! Aplinkos temp. 19c.
Įdomiausia tai, kad vakar viriau panašų alų, kurio 1.048 OG. Sudėjau ant pilno iš pirminės pyrago. Šiandien patikrinau. Praėjus mažiau nei 24 val. nuėjo iki 1.020!!! Aplinkos temp. 19c.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mangrove Jack mielės
Žvėrys! Alkani žvėrys laukiniai:DDD
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Pats nepatikėjau
Hidrometrą perploviau, iš naujo merkiau, sukau, kad būti tikras, kad angliarūgšte nekelia.
Vienintelis vizualinis nuokrypis, kad būdamas tokio FG alus drumstas. Na bet iš kitos pusės pirminiam iki tiek prireikė beveik savaitės. Įdomu ar bus žemesnis FG. Spėjų turėtų.
Hidrometrą perploviau, iš naujo merkiau, sukau, kad būti tikras, kad angliarūgšte nekelia.
Vienintelis vizualinis nuokrypis, kad būdamas tokio FG alus drumstas. Na bet iš kitos pusės pirminiam iki tiek prireikė beveik savaitės. Įdomu ar bus žemesnis FG. Spėjų turėtų.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Ką turi omeny nuėjo dugnan?
Fementeryje buvo krausen'as per 3 pirštus, įsipylus į testinę kolbą irgi viskas vizualiai ok.
Fementeryje buvo krausen'as per 3 pirštus, įsipylus į testinę kolbą irgi viskas vizualiai ok.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Hmm. Dėkui už patarimą. Tikrai pripažįstų tik mesteliau žvilgsnį, nieko nedoro nepamatęs nesigilinau. Ryt reiks žvilgtelėti įdėmiau.
Kaip manot ar tokia greita fermentacija gali įtakotį "off flavor" atsiradimą?
Kaip manot ar tokia greita fermentacija gali įtakotį "off flavor" atsiradimą?
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Veiksmas vyko šaldytuve su temp. kontroleriu, daviklis priglaustas prie fermenterio. Specialiai numažinau laipsniu žemiau. Nors galvoju, gal dar reikėjo žemiau.
Šiaip pirminio (prieš tai buvusio) alaus skonis nuostabus, kol kas nesuprantu ar tai mielių nuopelnas, ar Heidelberg salyklo. Man labai patiko AJ alus su šiuo salykų per Raudonų plytų konkursą. Toks subtilus medaus skonis.
Šiaip pirminio (prieš tai buvusio) alaus skonis nuostabus, kol kas nesuprantu ar tai mielių nuopelnas, ar Heidelberg salyklo. Man labai patiko AJ alus su šiuo salykų per Raudonų plytų konkursą. Toks subtilus medaus skonis.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Gali būti. Plastikas nėra labai inertiškas. Žiūrėsime kaip galutiniame rezultate. Savo daug alų gaunu blogus vertinimus dėl skaidrumo, dažniausia tai įtakos turi šaltas apyniavimas. Bet visgi reikia kovoti su šiuo reiškiniu.
Nesu bandęs gerai atšaldyti. Tikiu, kad paveiks.
Ar yra grėsmių pvz. atšaldžius iki 4c ir palikus ilgesniam laikui, pvz. savaitei?
Nesu bandęs gerai atšaldyti. Tikiu, kad paveiks.
Ar yra grėsmių pvz. atšaldžius iki 4c ir palikus ilgesniam laikui, pvz. savaitei?
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mangrove Jack mielės
Su elio tipo mielėmis daugiau bijau oksidacijos, ta prasme, kad atšaldžius iki žemos temperatūros ir neturint galimybės (atostogos) pakeisti alaus būsenos (suprask subuteliuoti) jis gali oksiduotis.
Lagerinės mielės linkusios dirbti prie žemesnių temp. vistiek gamina angliarūštę ir apsaugo nuo oksidacijos.
Ar neteisingai mąstau? Gal visgi nereiktų bijoti ilgiau palikti elio šaltai?
Lagerinės mielės linkusios dirbti prie žemesnių temp. vistiek gamina angliarūštę ir apsaugo nuo oksidacijos.
Ar neteisingai mąstau? Gal visgi nereiktų bijoti ilgiau palikti elio šaltai?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mangrove Jack mielės
Mano du centai. Kadangi keiksnojai belgus, tai juos ir pasitelksiu pavyzdžiui:) Pavasarį viriau kelis belgus, kuriems pagal receptą priklauso antrinė 3-5 savaitės prie 0-+1С temperatūros. Aš tai gal ir prigrybavau, bet belgai savo receptuose tada ką rašinėja? O manau, kad neprigrybavau, bus gerų belgų žiemai, jaučiu:)