Neužsigazuoja sidras

Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
ATSAKYTI
Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Neužsigazuoja sidras

Standartinė AntaKalnietis »

Iškart atsiprašysiu, kad kad ne apie alų, bet apie sidrą rašau, nes sidro atskiros rubrikos kaip ir nėra. Tačiau gal yra žmonių kažkiek patyrusių sidro reikaluose. O reikalas pas mane toks - 2014 m. rugsėjo pabaigoje spaudžiau obuolių sultis, joms nieko papildomai nedariau (nepasterizavau, nepridėjau papildomai cukraus ar kažko kito), tiesiog supyliau į dezinfekuotą fermenterį nuo alaus 23 litrus sulčių, ant jų Craft Sieries M02 sidro mielių pakiuką subėriau. Išsifermentavo puikiai per 30 dienų (prie 20 C), tada perpyliau "antrinei" dar 14 dienų. O tada į stiklinius litrinius "flip-top" butelius ir į rūsį. Su sidru viskas labai gerai buvo ir tada, ir dabar. Skanus, sausokas toks, primenantis negazuotą šampaną. Tačiau absoliučiai jokio gazo butelyje nėra. Ar čia taip turi būti ir laukti, pakol užsigazuos (ketinu išlaikyti lygiai metus iki vartojimo), ar bandyti kažką daryti - po kelis gramus cukraus ir kelias gramo dalis ant butelio tų pačių sidro ar kokių nors šampaninių mielių įdėti?
Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Neužsigazuoja sidras

Standartinė audryla »

Ne cukraus pilk, o gliukozės... mielių nereikia, turėtų būt užtektinai jų. Tik gliukozę pavirink nedideliame vandens kiekyje ir tą sirupą supilk.
Vartotojo avataras
softee
Pranešimai: 121
Užsiregistravo: 2014-03-10, 23:21

Re: Neužsigazuoja sidras

Standartinė softee »

Nepamenu kiek, bet buteliuojant dėjau į savo sidrą cukraus užsigazavimui. Man rodos čiut čiut daugiau negu dedu į alų.. Gal kokie 7-8g Litrui.. Užsigazavo labai stipriai. Atsidarius jausmas kaip nusipirkus - putoja kai šampanas.. Smagiai taip sakyčiau :) Kas sidrą mėgsta natūralesnį, be jokių ten gazų ar su mažai, tai tikriausiai ir cukraus vos vos įdėčiau..
ATSAKYTI