Viriau saisoną su pirmos kartos mielėmis. Žinojau, su kuo prasidedu, mielės tikrai įnoringos, stoja prie ~1.025 ir toliau pukši labai jau flegmatiškai. Iš viso fermentacija 1.050->1.005 truko 5 savaites.
Kitas saisonas -- su tom pačiom, bet antros kartos mielėm. Fermentacija truko 4 dienas.
Visos sąlygos labai panašios -- OG/FG, mielių kiekis, salinimo ir fermentacijos temperatūra, prisotinimas deguonimi, etc.
Va kaip būna.
WY3724 Belgian Saison
Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Pereiti į
- Forumo reikalai
- ↳ Forumo taisyklės
- ↳ Aludarių forumo pranešimai
- ↳ Diskusijos apie forumą
- Aludarių taurė 2021
- Skubiai reikia patarimo
- Naujokų klausimai
- Verdam alų
- ↳ Mielės
- ↳ Apyniai
- ↳ Salyklai
- ↳ Vanduo
- ↳ Alaus priedai
- ↳ Salinimas / Tekinimas / Virimas
- ↳ Fermentacija / Pilstymas / Brandinimas
- ↳ Alaus stiliai / receptai / receptų skaičiuoklės
- ↳ Alaus išvaizda, kvapai, skoniai, poskoniai ir kt.
- ↳ Infekcija/Dezinfekcija
- Techniniai dalykai: įranga, įrankiai, prietaisai
- Anekdotai, linksmybės, blevyzgos ir skundai
- Aludarių bendruomeniniai reikalai
- ↳ Aludarių asociacija "Atviras alus"
- ↳ Aludarių taurė
- ↳ Aludarių taurė 2020
- ↳ Aludarių Taurė 2019
- ↳ Aludarių taurė 2018
- ↳ Aludarių taurė 2017
- ↳ Aludarių taurė 2016
- ↳ Aludarių taurė 2015
- ↳ Aludarių taurė 2014
- ↳ Aludarių taurė 2013
- ↳ Atviro Alaus Taurė 2012
- ↳ Vilniaus aludarių klubas (VAK'as)
- ↳ Kauno aludariai
- ↳ Alaus brolija
- ↳ aludariuklubas.lt
- ↳ Visi kiti reginiai / reikalai
- Skelbimai
- ↳ Ieškau
- ↳ Siūlau
- ↳ Keičiu