Pirmas virimas:
http://www.aludariuklubas.lt/receptas/9 ... a-rapsodia
Mielių nedaug, tad starteris yra tiesiog privalomas.
Pirminė fermentacija baigėsi per 12-14 d., ~10c aplinkos temperatūra.
Antrinė fermentacija 14 d.
Pliusai:
+ aukšta flokuliacija. Po antrinės alus visiškai skaidrus. Mielės gerai nusėdusios ir prikibusios prie dugno.
+ švarus skonis. Mielės labai išryškina visus ingredientus. Gerai perteikia salykliškumą.
Esminių minusų nepastabėta.
Labai geros mielės. Tikrai neprastesnės už W34.
Primena WYEAST'o Bavarian Lager.
Rekomenduoju.
Fermentum mobile FM30 Bohemska rapsodia
Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Pereiti į
- Forumo reikalai
- ↳ Forumo taisyklės
- ↳ Aludarių forumo pranešimai
- ↳ Diskusijos apie forumą
- Aludarių taurė 2021
- Skubiai reikia patarimo
- Naujokų klausimai
- Verdam alų
- ↳ Mielės
- ↳ Apyniai
- ↳ Salyklai
- ↳ Vanduo
- ↳ Alaus priedai
- ↳ Salinimas / Tekinimas / Virimas
- ↳ Fermentacija / Pilstymas / Brandinimas
- ↳ Alaus stiliai / receptai / receptų skaičiuoklės
- ↳ Alaus išvaizda, kvapai, skoniai, poskoniai ir kt.
- ↳ Infekcija/Dezinfekcija
- Techniniai dalykai: įranga, įrankiai, prietaisai
- Anekdotai, linksmybės, blevyzgos ir skundai
- Aludarių bendruomeniniai reikalai
- ↳ Aludarių asociacija "Atviras alus"
- ↳ Aludarių taurė
- ↳ Aludarių taurė 2020
- ↳ Aludarių Taurė 2019
- ↳ Aludarių taurė 2018
- ↳ Aludarių taurė 2017
- ↳ Aludarių taurė 2016
- ↳ Aludarių taurė 2015
- ↳ Aludarių taurė 2014
- ↳ Aludarių taurė 2013
- ↳ Atviro Alaus Taurė 2012
- ↳ Vilniaus aludarių klubas (VAK'as)
- ↳ Kauno aludariai
- ↳ Alaus brolija
- ↳ aludariuklubas.lt
- ↳ Visi kiti reginiai / reikalai
- Skelbimai
- ↳ Ieškau
- ↳ Siūlau
- ↳ Keičiu