"Užšalusi" fermentacija - ką daryti?
Parašytas: 2016-01-14, 09:55
Sveiki,
12 28 d. viriau kvietinuką su "M20 Bavarian Wheat" mielėmis (sausomis, iš pakelio). Gavosi taip, kad per šventes patalpos, kur alus fermentavosi, temperatūra buvo kritusi iki 10C (ir tikėtina, kad net žemiau), fermentacija buvo sustojusi. Dabar, jau kelinta para, alus perkeltas į šiltą patalpą, po truputį "papsi", tačiau nepanašu, kad pasieks planuotą FG pagal receptą - turėjo būti apie 1010, dabar yra 1018, be to - jau ir fermenteryje viskas virš 2 savaičių.
Ką daryti? Dėti naują pakiuką tikintis fermentaciją "restartuoti", ar dar kelias dienas bandyti palaukti, kad bent kokius 1012 pasiektų, nes pilstyti su 1018 FG kažkaip nesinorėtų...
12 28 d. viriau kvietinuką su "M20 Bavarian Wheat" mielėmis (sausomis, iš pakelio). Gavosi taip, kad per šventes patalpos, kur alus fermentavosi, temperatūra buvo kritusi iki 10C (ir tikėtina, kad net žemiau), fermentacija buvo sustojusi. Dabar, jau kelinta para, alus perkeltas į šiltą patalpą, po truputį "papsi", tačiau nepanašu, kad pasieks planuotą FG pagal receptą - turėjo būti apie 1010, dabar yra 1018, be to - jau ir fermenteryje viskas virš 2 savaičių.
Ką daryti? Dėti naują pakiuką tikintis fermentaciją "restartuoti", ar dar kelias dienas bandyti palaukti, kad bent kokius 1012 pasiektų, nes pilstyti su 1018 FG kažkaip nesinorėtų...