Puslapis 11

"Užšalusi" fermentacija - ką daryti?

Parašytas: 2016-01-14, 09:55
AntaKalnietis
Sveiki,

12 28 d. viriau kvietinuką su "M20 Bavarian Wheat" mielėmis (sausomis, iš pakelio). Gavosi taip, kad per šventes patalpos, kur alus fermentavosi, temperatūra buvo kritusi iki 10C (ir tikėtina, kad net žemiau), fermentacija buvo sustojusi. Dabar, jau kelinta para, alus perkeltas į šiltą patalpą, po truputį "papsi", tačiau nepanašu, kad pasieks planuotą FG pagal receptą - turėjo būti apie 1010, dabar yra 1018, be to - jau ir fermenteryje viskas virš 2 savaičių.

Ką daryti? Dėti naują pakiuką tikintis fermentaciją "restartuoti", ar dar kelias dienas bandyti palaukti, kad bent kokius 1012 pasiektų, nes pilstyti su 1018 FG kažkaip nesinorėtų...

Re: "Užšalusi" fermentacija - ką daryti?

Parašytas: 2016-01-14, 10:56
DV
Luktelk šiek tiek, pamatuodamas tankį kas dieną ar dvi, matysi, ar yra progresas.
Tik jei neturi refrakterio, tai su hidrometru bematuojant, gali pasibaigti alus iki pilstymo dar :)

Re: "Užšalusi" fermentacija - ką daryti?

Parašytas: 2016-01-14, 18:57
AntaKalnietis
DV, dėkui už konsultaciją. O refraktometras tikrai geras dalykas - reiks įsigyti. Tu gal iš ebayjaus jį po 17-18 USD iš kitaicų pirkai, ar kokį rimtesnį turi?

Re: "Užšalusi" fermentacija - ką daryti?

Parašytas: 2016-01-19, 13:52
DV
Nepamenu, el cheapo tikriausiai.