Mieles
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Mieles
Taip,dariau starteri siom mielem
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Mieles
Gyti noriu paklausti apie bavarian lager' mieles,pirma karta dariau starteri siom mielem,OG 1.030 buvo,laikiau apie 10 dienu(aplinka +15),alaus nedariau po starterio nes buvo rugstus gan labai skonis(surugusio alaus skonis),po to mieles perploviau ir dar karta daviau darbo,3 litrai OG 1.057,po savaites nutraukiau darba,buvo FG 1.020,paragavau pries pilstima skonis kaip ir alaus:-),esmė-ar dar gali cia buti bavarian lager-ar cia jau mutave mieles kazin?....
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Mieles
Atsakyti tau gali tik mikrobiologinė laboratorija. Klausk ko nors paprasčiau.
- traskis
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19
Re: Mieles
Nu taip,mikrobiologines labaratorijos neklausiu as,mieles keliaus 'kanalizacija out';-),wyeast bavarian lager' skystu mieliu pakelis neissipute,taip ir turi buti kiek supratau ,nors instrukcija sako atvirksciai,issipucia tik isrinktiesiems.....
- Golding
- Pranešimai: 13
- Užsiregistravo: 2013-03-11, 12:40
Re: Mieles
Kas nors turit patirties su Wyeast London ESB? Fermentuojasi jau 14 dienų ir vis dar burbuliuoja 4 min. intervalais. Ar tai normalu? Aplinkos temp. svyruoja nuo +18 iki +20.
Pagal wyeast atenuacija turėtų būti nuo 0.69 iki 0.73, pas mane jau 0.81.
Pagal wyeast atenuacija turėtų būti nuo 0.69 iki 0.73, pas mane jau 0.81.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: Mieles
jei viskas tvarkoj tai lageriai pilnai išsifermentuoja per 4-7d, o eliai per 2-4d (čia standartiniams receptams). W34/70 ne išimtis. jei mielės jau buvo užkrėstos (nurūgštėjusios), tai jas reikia mesti lauk. o apie atenuaciją, tai ji labai stipriai priklauso nuo salinimo ir daug kitų veiksnių, gali skirtis dešimtimis procentų tom pačiom mielėm.
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: Mieles
Gal kam bus įdomu . Nesenai pasirodžiusios sausos alaus mielės.
http://mangrovejacks.com/collections/cr ... ies-yeasts.
Turiu visas bandyt, pradėsiu už savaitėlės.
Kaina gavos apie 16lt už pakeli pirkau iš UK.
http://mangrovejacks.com/collections/cr ... ies-yeasts.
Turiu visas bandyt, pradėsiu už savaitėlės.
Kaina gavos apie 16lt už pakeli pirkau iš UK.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Mieles
@Modeslovas: o kur tiksliau pirkai? Gal nuoroda yra?
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Mieles
@audryla: o pasidėt šmaikštumą į spintą anūkams?
Perkant iš užsienio (čia aiškinu googlo virtuozams) - vieni į Lietuvą visai nesiunčia, kiti - siunčia už kosminius pinigus. Treti net neraguoja į užklausas.
Tai jei Modeslovas atvirame aluje atvirai pasidalins patikimo pardavėjo nuoroda - tai čia jau bus didi gėda ir neligis?
Perkant iš užsienio (čia aiškinu googlo virtuozams) - vieni į Lietuvą visai nesiunčia, kiti - siunčia už kosminius pinigus. Treti net neraguoja į užklausas.
Tai jei Modeslovas atvirame aluje atvirai pasidalins patikimo pardavėjo nuoroda - tai čia jau bus didi gėda ir neligis?
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mieles
Aš irgi laukiu ką Modeslovas atrašys.
Audrylos nuorodose: pirmas pardavėjas siūlo mano užsakymą už 10 svarų atvežti už "TNT Economy Express £100.99".
O antras pardavėjas amazon'e nesiunčia į Lietuvą.
Audrylos nuorodose: pirmas pardavėjas siūlo mano užsakymą už 10 svarų atvežti už "TNT Economy Express £100.99".
O antras pardavėjas amazon'e nesiunčia į Lietuvą.
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: Mieles
http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... Range.html Iš šitų draugai nupirko. Jie UK gyvena paskui persiunte
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Mieles
@Artis
LoveBrewing siųsdavo Lietuvon, tik ten prieš užsakant reikia pabendraut su jais
O dėl Amazone sorry, giminių adresas UK Amazon'ės profilyje... pamiršau visai
LoveBrewing siųsdavo Lietuvon, tik ten prieš užsakant reikia pabendraut su jais
O dėl Amazone sorry, giminių adresas UK Amazon'ės profilyje... pamiršau visai
- aivan
- Pranešimai: 58
- Užsiregistravo: 2013-06-30, 21:11
Re: Mieles
isbandom naujienas...
[attachment=8214,476]
[attachment=8214,476]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Mieles
Gal "Savasalus.lt" turi planų Craft Series atsivežti?
- bmaggot
- Pranešimai: 113
- Užsiregistravo: 2011-03-09, 10:53
Re: Mieles
Meldžiu Ragučio, kad taip.
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Mieles
Negaliu nepaklausti: http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... mment-8053
tai kaip visgi paskaiciuoti tas mieles. Na sausas jau mazdaug zinau. Kituose receptuose maciau 100g. cia-kilogramas..
tai kaip visgi paskaiciuoti tas mieles. Na sausas jau mazdaug zinau. Kituose receptuose maciau 100g. cia-kilogramas..
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Mieles
Galima W34/70 rehidruoti +18C, nes panasiai atsisaldys ir misa, ir tada supylus palikt fermentacijai +11C. Ar visgi geriau rehidruoti fermentacijos temperaturoje.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mieles
Pagal nutylėjimą - temperatūros, mieles perkeliant į "kitas patalpas", neturėtų skirtis daugiau 2 laipsnių. Taip kad, jei misa šaldosi iki 18, būk malonus ir rehidrataciją atlikti panašioje temperatūroje. Galimas variantas - sausų mielių supylimas ant misos paviršiaus prie 18 laipsnių, tegul sau rehidratuojasi, kol aušta iki 11, ir pradeda fermentaciją. Jei užduodamas pakankamas kiekis mielių, taip daryti ne nuodėmė:)
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Mieles
Butent, kad uzduodamas kiekis siek tiek ant ribos, noriu padaryti si karta viska kaip reikia, (bent jau su temperaturom OG apie 1.080 turiu 23g sausu mieliu. Dar skaiciau, kad kazkas palieka mieles ir misa rusy, kol susivienodina t, tada supila. t.y. po 3-5 val. bet ar cia normalu laikyti be mieliu misa tiek laiko?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mieles
Jo. Matai, jei tikėti tuo, ką sako pakankamai protingų žmonių aprobuoti kalkuliatoriai, tau reikia 851 mlrd. mielių ląstelių, o tavo 2 pakeliuose yra max. 230. Žiauriai ant ribos - galingas OG. Padarius 2 litrų starterį, problema beveik spręstųsi, bet ko tai galvoju, kad gal nebus blogai ir normaliai rehidratavus. Kažkur kažkaip girdėjau, kad iki normos trūkstant ne daugiau, kaip tris kartus, dar ne bėda. Aišku, ant pakelio rašo, kad mielių kiekis skirtas 20-30 litrams misos. Kažkaip nežinau, kuo ir tikėti:(
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Mieles
rehidruoti reikia 23-26C vandeniu, ant pakelio turėtų būti parašyta.
http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... W34pdf.pdf
http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... W34pdf.pdf
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Mieles
Visgi netikiu sausu mieliu starterio efektyvumu, o turiu 2 pakelius. Todel nelabai ir turiu is ko rinktis Bus gerai..
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: Mieles
Gyti, o kaip su darbinem temperaturom? jei darbine 9-15, o supilsiu i 23C vandeni, o tuomet ir misa, nesigaus kaip mano weisenui, kur darbine 23C, supyliau i 35C ir dabar dziusta pamiskej po berzeliu? Reikia jau zinoti, nes naujasis gyvatukas baigia atvesinti:)
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Mieles
Nežinau kaip darot Jūs, aš laikausi taisyklės: daugiau nei 1.065 OG, reikalauja dvigubai didesnio startinio mielių kiekio...