Mieles

Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Vartotojo avataras
traskis
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19

Re: Mieles

Standartinė traskis »

Taip,dariau starteri siom mielem

Vartotojo avataras
traskis
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19

Re: Mieles

Standartinė traskis »

Gyti noriu paklausti apie bavarian lager' mieles,pirma karta dariau starteri siom mielem,OG 1.030 buvo,laikiau apie 10 dienu(aplinka +15),alaus nedariau po starterio nes buvo rugstus gan labai skonis(surugusio alaus skonis),po to mieles perploviau ir dar karta daviau darbo,3 litrai OG 1.057,po savaites nutraukiau darba,buvo FG 1.020,paragavau pries pilstima skonis kaip ir alaus:-),esmė-ar dar gali cia buti bavarian lager-ar cia jau mutave mieles kazin?....

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Mieles

Standartinė Gytis »

Atsakyti tau gali tik mikrobiologinė laboratorija. Klausk ko nors paprasčiau.

Vartotojo avataras
traskis
Pranešimai: 83
Užsiregistravo: 2013-03-07, 11:19

Re: Mieles

Standartinė traskis »

Nu taip,mikrobiologines labaratorijos neklausiu as,mieles keliaus 'kanalizacija out';-),wyeast bavarian lager' skystu mieliu pakelis neissipute,taip ir turi buti kiek supratau :-),nors instrukcija sako atvirksciai,issipucia tik isrinktiesiems.....

Vartotojo avataras
Golding
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 2013-03-11, 12:40

Re: Mieles

Standartinė Golding »

Kas nors turit patirties su Wyeast London ESB? Fermentuojasi jau 14 dienų ir vis dar burbuliuoja 4 min. intervalais. Ar tai normalu? Aplinkos temp. svyruoja nuo +18 iki +20.

Pagal wyeast atenuacija turėtų būti nuo 0.69 iki 0.73, pas mane jau 0.81.

Vartotojo avataras
runce
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14

Re: Mieles

Standartinė runce »

jei viskas tvarkoj tai lageriai pilnai išsifermentuoja per 4-7d, o eliai per 2-4d (čia standartiniams receptams). W34/70 ne išimtis. jei mielės jau buvo užkrėstos (nurūgštėjusios), tai jas reikia mesti lauk. o apie atenuaciją, tai ji labai stipriai priklauso nuo salinimo ir daug kitų veiksnių, gali skirtis dešimtimis procentų tom pačiom mielėm.

Vartotojo avataras
Modeslovas
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40

Re: Mieles

Standartinė Modeslovas »

Gal kam bus įdomu . Nesenai pasirodžiusios sausos alaus mielės.

http://mangrovejacks.com/collections/cr ... ies-yeasts.

Turiu visas bandyt, pradėsiu už savaitėlės.

Kaina gavos apie 16lt už pakeli pirkau iš UK.

Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: Mieles

Standartinė Regis »

@Modeslovas: o kur tiksliau pirkai? Gal nuoroda yra?

Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: Mieles

Standartinė Regis »

@audryla: o pasidėt šmaikštumą į spintą anūkams?

Perkant iš užsienio (čia aiškinu googlo virtuozams) - vieni į Lietuvą visai nesiunčia, kiti - siunčia už kosminius pinigus. Treti net neraguoja į užklausas.

Tai jei Modeslovas atvirame aluje atvirai pasidalins patikimo pardavėjo nuoroda - tai čia jau bus didi gėda ir neligis?

Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: Mieles

Standartinė Artis »

Aš irgi laukiu ką Modeslovas atrašys.

Audrylos nuorodose: pirmas pardavėjas siūlo mano užsakymą už 10 svarų atvežti už "TNT Economy Express £100.99".

O antras pardavėjas amazon'e nesiunčia į Lietuvą.

Vartotojo avataras
Modeslovas
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40

Re: Mieles

Standartinė Modeslovas »

http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... Range.html Iš šitų draugai nupirko. Jie UK gyvena paskui persiunte

Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Mieles

Standartinė audryla »

@Artis

LoveBrewing siųsdavo Lietuvon, tik ten prieš užsakant reikia pabendraut su jais :-)

O dėl Amazone sorry, giminių adresas UK Amazon'ės profilyje... pamiršau visai :-)

Vartotojo avataras
aivan
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: 2013-06-30, 21:11

Re: Mieles

Standartinė aivan »

isbandom naujienas...
[attachment=8214,476]

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: Mieles

Standartinė Regis »

Gal "Savasalus.lt" turi planų Craft Series atsivežti?

Vartotojo avataras
bmaggot
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 2011-03-09, 10:53

Re: Mieles

Standartinė bmaggot »

Meldžiu Ragučio, kad taip.

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

Negaliu nepaklausti: http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... mment-8053
tai kaip visgi paskaiciuoti tas mieles. Na sausas jau mazdaug zinau. Kituose receptuose maciau 100g. cia-kilogramas..

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Mieles

Standartinė Lrytas1 »

Tame kilograme ne tik mielės :)

http://www.brewersfriend.com/yeast-pitc ... alculator/
opcija slurry

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

Galima W34/70 rehidruoti +18C, nes panasiai atsisaldys ir misa, ir tada supylus palikt fermentacijai +11C. Ar visgi geriau rehidruoti fermentacijos temperaturoje.

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mieles

Standartinė Peckelis »



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mieles

Standartinė Peckelis »



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mieles

Standartinė Peckelis »

Pagal nutylėjimą - temperatūros, mieles perkeliant į "kitas patalpas", neturėtų skirtis daugiau 2 laipsnių. Taip kad, jei misa šaldosi iki 18, būk malonus ir rehidrataciją atlikti panašioje temperatūroje. Galimas variantas - sausų mielių supylimas ant misos paviršiaus prie 18 laipsnių, tegul sau rehidratuojasi, kol aušta iki 11, ir pradeda fermentaciją. Jei užduodamas pakankamas kiekis mielių, taip daryti ne nuodėmė:)

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

Butent, kad uzduodamas kiekis siek tiek ant ribos, noriu padaryti si karta viska kaip reikia, (bent jau su temperaturom :) OG apie 1.080 turiu 23g sausu mieliu. Dar skaiciau, kad kazkas palieka mieles ir misa rusy, kol susivienodina t, tada supila. t.y. po 3-5 val. bet ar cia normalu laikyti be mieliu misa tiek laiko?

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mieles

Standartinė Peckelis »

Kiek misos?

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

22L

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Mieles

Standartinė Peckelis »

Jo. Matai, jei tikėti tuo, ką sako pakankamai protingų žmonių aprobuoti kalkuliatoriai, tau reikia 851 mlrd. mielių ląstelių, o tavo 2 pakeliuose yra max. 230. Žiauriai ant ribos - galingas OG. Padarius 2 litrų starterį, problema beveik spręstųsi, bet ko tai galvoju, kad gal nebus blogai ir normaliai rehidratavus. Kažkur kažkaip girdėjau, kad iki normos trūkstant ne daugiau, kaip tris kartus, dar ne bėda. Aišku, ant pakelio rašo, kad mielių kiekis skirtas 20-30 litrams misos. Kažkaip nežinau, kuo ir tikėti:(

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Mieles

Standartinė Gytis »

rehidruoti reikia 23-26C vandeniu, ant pakelio turėtų būti parašyta.

http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... W34pdf.pdf

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

Visgi netikiu sausu mieliu starterio efektyvumu, o turiu 2 pakelius. Todel nelabai ir turiu is ko rinktis :) Bus gerai..

Vartotojo avataras
Vytenis
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51

Re: Mieles

Standartinė Vytenis »

Gyti, o kaip su darbinem temperaturom? jei darbine 9-15, o supilsiu i 23C vandeni, o tuomet ir misa, nesigaus kaip mano weisenui, kur darbine 23C, supyliau i 35C ir dabar dziusta pamiskej po berzeliu? Reikia jau zinoti, nes naujasis gyvatukas baigia atvesinti:)

Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Mieles

Standartinė audryla »

Nežinau kaip darot Jūs, aš laikausi taisyklės: daugiau nei 1.065 OG, reikalauja dvigubai didesnio startinio mielių kiekio...

BUTTON_TOPIC_LOCKED