Mieles

Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
rokauskas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2015-03-03, 20:26

Re: S33

Standartinė rokauskas »

Gytis rašė:
indikatorius burbuliatorius
...
Rezultatas: mielių skonio brogė kažkokia, saldumo 0! Kvapo 0! Skonis: sausa braškė buko apynių skonio
Burbuliatorius nėra indikatorius. Mielių skonis rodo, kad fermentacija dar nesibaigė. Apie apynius nieko nerašei, tai sunku spręsti, kodėl jų skonis yra bukas.
neminėjau, nes magnum ;) ,ir apie pastaruosius įdomių Jūsų,kaip patyrusių aludarių, nuomonių išskaičiau, Jų braižas aiškus, klausimų nėra. Kita priežastis, kodėl neminėjau apynių, nes prieš tai virimas, su analogiškais parametrais, bei komponentais išskyrus mieles, gavosi visai smagus. Taigi skyrėsi tik baltymų pauzė, buvo žemesnė ir kiek žemesnė apie 70, tekinimo temp. Praeitame virime naudojau lagerines w3470. kažko nesuvokiu, kas per greitis ir ko gero paskutinis virimas be klampumo matuoklio...
P.S. tos 2 paros mielių darbo, kažkas baisaus, varė kaip iš kulkosvaidžio. Specialiai atsidėjau mielių pyrago , apie 100g.... pasimėginsiu mažesnės partijos virime....
rokauskas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2015-03-03, 20:26

Re: S33

Standartinė rokauskas »

Maistra rašė:
rokauskas rašė:Og, fg nematavau, indikatorius burbuliatorius.
Tikrai nenormalu.
Nenormalu, kad nemieravau, ar,kad burbuliatorius ne indikatorius;). P.S. na kartą į minutę bent būtų purptelėjes, sutinku, bet sustot, putos nematyt, anglies dioksido atidarius kažkiek buvo, bet dabar perpiltas į stiklinį fermenterį irgi sėkmingai tyli, jau 5 dienos...
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: S33

Standartinė Gytis »

Perpyliau antrinei, prie 10-12 oC palikau ramybėje.
Tiesiog per šalta. Pašildyk bent iki 16-17. Po dviejų parų į antrinę pilti nereikėjo.
rokauskas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2015-03-03, 20:26

Re: S33

Standartinė rokauskas »

Gytis rašė:
Perpyliau antrinei, prie 10-12 oC palikau ramybėje.
Tiesiog per šalta. Pašildyk bent iki 16-17. Po dviejų parų į antrinę pilti nereikėjo.
Dėkingas, tam kart už pataisymus. Bandau traukti kur šilčiau, viliuos neteks išpilt :) Kokia praktika su S33 optimalia darbine temperatūra?? Gamintojas nurodo 15-22....
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Mieles

Standartinė Gytis »

Nesu s33 pats bandęs. Jeigu rekomenduoja 15-20, renkuosi 17-18.
rokauskas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2015-03-03, 20:26

Re: Mieles

Standartinė rokauskas »

traskis rašė:Gyti noriu paklausti apie bavarian lager' mieles,pirma karta dariau starteri siom mielem,OG 1.030 buvo,laikiau apie 10 dienu(aplinka +15),alaus nedariau po starterio nes buvo rugstus gan labai skonis(surugusio alaus skonis),po to mieles perploviau ir dar karta daviau darbo,3 litrai OG 1.057,po savaites nutraukiau darba,buvo FG 1.020,paragavau pries pilstima skonis kaip ir alaus:-),esmė-ar dar gali cia buti bavarian lager-ar cia jau mutave mieles kazin?....
Mielės nemutuoja, tiesiog prisiveisia šalia įvairių nepageidaujamų kultūrų, katros duotuoju atveju, aludarystėje nepageidaujamos.
BUTTON_TOPIC_LOCKED