Alus su šviežiais apyniais

ATSAKYTI
Haroldas
Pranešimai: 69
Užsiregistravo: 2015-09-03, 15:17

Alus su šviežiais apyniais

Standartinė Haroldas »

Sveiki,
pas uošvius sodyboje auga apyniai (nežinau, kas tai per apyniai - laukiniai ar kokie rūšiniai). Noriu bandyti išvirti alų naudodamas minėtus šviežiai skintus apynius. Ar galėtumėte pasiūlyti, kaip susidėlioti receptą?
Salyklo turiu iš SA Pilsner ir Kvietinio. Mieles reiktų užsisakyti kažkokias tinkamas (dabar turiu likusias tik kvietiniam alui). O kaip su apyniais? Kiek jų dėti ir kiek juos virti?
Kol kas esu viręs tik pagal pasirinktus receptus iš aludarių klubo. Nežinau, kaip susirinkti savo receptą. Juo labiau su tokiais apyniais iš sodybos.
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Alus su šviežiais apyniais

Standartinė GiN »

Va mano virti su šviežiais laukiniais apyniais, tik dėk kokius du kartus daugiau negu aš :)
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... liaus-alus
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... liaus-alus

Alfa rūgšties kiekį skaičiuok 1%.
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Alus su šviežiais apyniais

Standartinė Gytis »

Aš tai sakyčiau 1% jau džiovintų. Džiūstant praranda apie 75 proc. svorio. Tai žali iš viso 0,25% alfa.
ATSAKYTI