Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Supylus 100 g citrtos sausa apyniavumui kilo suvalkietiška mintis: ar galima panaudoti apynius po sauso apyniavimo sekančio alaus kartinimui/aromatui?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Galima, rezultatas bus, kaip trečią kartą užplikius arbatą.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Bet pirmą kartą apynių neplikiau? Gal bus teigiamas efektas?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Googlas sako kad:
"During the GaSHA (Great and Scary Hop Apocalypse) of 2008, brewers were experimenting with this. Reports that I saw reported about a 30% reduction in bittering potential."
"During the GaSHA (Great and Scary Hop Apocalypse) of 2008, brewers were experimenting with this. Reports that I saw reported about a 30% reduction in bittering potential."
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Ačiū už idėją grybus panaudoti antrą kartą
Apyniai juk nevirti būna. Sakau, gal koks kartumas juose vistiek išlieka po sauso apyniavimo.
P.S. Mielės irgi yra grybai. Prisipažinkit, kiek iš jūsų jas naudojat antrą ar trečia kartą, kaip voveruškas
Apyniai juk nevirti būna. Sakau, gal koks kartumas juose vistiek išlieka po sauso apyniavimo.
P.S. Mielės irgi yra grybai. Prisipažinkit, kiek iš jūsų jas naudojat antrą ar trečia kartą, kaip voveruškas
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Jeigu tikrai yra tik 30% sumažėjęs kartumas, tai visai galima kitam virimui kokiam mažai apyniuotam alui naudoti, tuo labiau, kad sausam apyniavimui nemaži kiekiai eina ir to kartumo dar pakankamai liktų, jei tas procentas teisingas.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Sauso apyniavimo panaudojimas virimui
Radau tokią info. Gal pravers. Ypač atsižvelgiant į tai, kad pas mus įprasta sausai apyniuoti trumpiau nei 2 savaites
I do recycle my hops as I call it when dry hopping. I typically just freeze it to use as a bittering on something, but I have found out a couple of things regarding this. Firstly, I only use whole leaf when dry hopping so I cannot vouch for pellets on this. I have found that up to a 5 day dry hop will still produce nearly all the bittering as when unused and about half the amount of aroma will still remain, allowing it to be used as a later addition as well. After about 7-10 days dry hop, it will retain about 75% bittering, but nearly nothing more. After 14 days dry hop it will still bitter, but with a very muted bitterness. It is not unpleasant or anything, but has little impact beyond vegetive bitterness.
Hope this may be helpful.