10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Tikrai verta. Atskiri dalykai kaip ir buvo girdėti, bet čia sudėta į daiktą. Va tik kiekiai nurodyti nevaikiški:) Mes, ko gero, mažiau naudojam... bent aš.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Užmušantis patarimas dėl dry-hopping kiekio - 1,5 oz/gal kas man išeina 12 g/Ltr, o tai yra 300g/25Ltr!!!! Pasiuskit!
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Dar turėkit raumeny, kad komerciniai bravorai cirkuliuoja apynius, dėl to išgauna daugiau iš mažesnio kiekio. Mums reikėtų dar padauginti.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Dainiau, kilo dvi mintys. Viena - reik kokį APA taip va ir padaryt:) Bet gali būt per daug visko. Nes antra mintis - kai alaus kiekiai nedideli, o apyniai dideliame sąlytyje ant plokščio dugno, galgi įsavina aromatinius junginius geriau, nei per vamzdžius. Bet čia tik pamąstymas, susijęs su tuo, kad nelipa tokiu lygiu iš taurės tie apyniai komerciniuose, o gerai padarytas kokio kolegos APA tikrai šauniai užkvimpa:)
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Jei komerciniai necirkuliuotų apynių, jie tiesiog sukristų į konusinio fermenterio dugną, taigi jiems tai būtina. Bet kaip 'side effectą' jie gauna didesnę ekstrakciją.
Kitas momentas -- kolegos alų ragauji šviežią, o užsienio craftą -- įvairiai.
Aš tikrai nemanau, kad uncija galonui labai jau ekstravagantiškas kiekis DIPai.
Kitas momentas -- kolegos alų ragauji šviežią, o užsienio craftą -- įvairiai.
Aš tikrai nemanau, kad uncija galonui labai jau ekstravagantiškas kiekis DIPai.
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma
Geras straipsnis. Dėkui.
Dėl kiekių pritariu. Geriausius rezultatus pasiekdavau naudodamas tarp 150-200 g/20 L. Bet būtinai pabandysiu padvigubinti, ir kaip straipsnyje teigia per kelis kartus apyniuoti.
Manau, kad dry-hoppinti mažiau nei 50 g/ 20 L yra beprasmis reikalas ir apynių švaistymas. Aromato gausis labai nežymiai, turėsi jo gan stipriai ieškoti taurėje.
Bei nesuprantu, kai yra sakoma, kad aromato per daug Tas pats kaip teigti kad negerai kad alus turi per daug skonio
Dėl kiekių pritariu. Geriausius rezultatus pasiekdavau naudodamas tarp 150-200 g/20 L. Bet būtinai pabandysiu padvigubinti, ir kaip straipsnyje teigia per kelis kartus apyniuoti.
Manau, kad dry-hoppinti mažiau nei 50 g/ 20 L yra beprasmis reikalas ir apynių švaistymas. Aromato gausis labai nežymiai, turėsi jo gan stipriai ieškoti taurėje.
Bei nesuprantu, kai yra sakoma, kad aromato per daug Tas pats kaip teigti kad negerai kad alus turi per daug skonio