Antrinių žaliavų panaudojimas
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Antrinių žaliavų panaudojimas
Žinau, kad yra receptų, kaip galima panaudoti salyklo liekanas, mieles ir pan. Kas žinote, prašau pasidalinkite. Aš žinau, kad iš salyklo paplotėlius prie alaus galima daryt, mieles kepimui naudot. Gal kas pakomentuos konkrečiau?
- Ramtyns
- Pranešimai: 35
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 16:44
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Iš grūdų išspaudų galima kepti duoną, čia keletas receptų:
http://boakandbailey.com/2009/01/20/spe ... ead-again/
Iš nepavykusio alaus - taip pat
http://tikrasalus.lt/2008/09/15/ka-dary ... aus-duona/
Pramonėje grūdų išspaudos naudojamos kaip gyvulių pašaras, bet anie turi būt pripratinami prie tokio maisto.
Panaudotus apynius galima naudoti kaip mulčą sode/darže.
Alaus mielių deja, nerekomenduoja naudoti kepimui, bent jau ne duonai. Bet galima naudoti visoms 50-čiai rūšių lietuviškų girų receptų:)
Na ir žinoma, viską galima sudėti į komposto krūvą.
http://boakandbailey.com/2009/01/20/spe ... ead-again/
Iš nepavykusio alaus - taip pat
http://tikrasalus.lt/2008/09/15/ka-dary ... aus-duona/
Pramonėje grūdų išspaudos naudojamos kaip gyvulių pašaras, bet anie turi būt pripratinami prie tokio maisto.
Panaudotus apynius galima naudoti kaip mulčą sode/darže.
Alaus mielių deja, nerekomenduoja naudoti kepimui, bent jau ne duonai. Bet galima naudoti visoms 50-čiai rūšių lietuviškų girų receptų:)
Na ir žinoma, viską galima sudėti į komposto krūvą.
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
jo duonos iš alaus mielių neiškepsi:) o ypač iš s04:)
Šiaip dar... baigiant tekinti misą alui, dar nutekinu kokį trilitrį girai. Užplikau tuo trilitriu misos paskrudintas duonos kriaukšles ir viską paverdu su traiškytomis kadagių uogomis. Užvirus pagardinu skystu salyklo ekstraktu. Uždedu mielių (panaudotų alui) ir kitą rytą gira dedu į šaldytuvą. Grįžus iš darbo pats tas smagumas atsigaivinti tokiu gėralu.
Šiaip dar... baigiant tekinti misą alui, dar nutekinu kokį trilitrį girai. Užplikau tuo trilitriu misos paskrudintas duonos kriaukšles ir viską paverdu su traiškytomis kadagių uogomis. Užvirus pagardinu skystu salyklo ekstraktu. Uždedu mielių (panaudotų alui) ir kitą rytą gira dedu į šaldytuvą. Grįžus iš darbo pats tas smagumas atsigaivinti tokiu gėralu.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
O, ačiū už receptus. Simonai, kiek dedi skysto ekstrakto trims litrams giros?
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Kabinu gerą šaukštą ar du ir dar kiek nuo jo nutįsta...
- konung
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2011-04-08, 21:30
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Išbandžiau ramtyno nurodytą receptą. Tiesa, apsižioplinau ir vakare palikau silikoninėj formoj, tai ryte šlapias dar buvo, palikau džiūti. Grįžęs ragausiu kas per skonis.
- Naminis
- Pranešimai: 51
- Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
@konung - kurį tiksliau receptą bandei? Kokie įspūdžiai po ragavimo?
- konung
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2011-04-08, 21:30
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Išbandžiau tą pirmą, kur su stautu.
Įspūdžiai: Receptas turėtų būti tobulinamas. Pastovėti, parūgti reikėtų palikti ilgėliau, pas mane jautėsi šiek tiek mielių skonis. Kepti reiktų kiek ilgėliau. Bet visumoj skonis patiko. Valgoma ir skanu.
Tiek, kad reikės kitą kartą "adaptuot pagal save" ir viskas. Ir tikrai ruošiuos pasilikti grūdų nuo kito virimo sekandiems eksperimentams.
Įspūdžiai: Receptas turėtų būti tobulinamas. Pastovėti, parūgti reikėtų palikti ilgėliau, pas mane jautėsi šiek tiek mielių skonis. Kepti reiktų kiek ilgėliau. Bet visumoj skonis patiko. Valgoma ir skanu.
Tiek, kad reikės kitą kartą "adaptuot pagal save" ir viskas. Ir tikrai ruošiuos pasilikti grūdų nuo kito virimo sekandiems eksperimentams.
- konung
- Pranešimai: 83
- Užsiregistravo: 2011-04-08, 21:30
- Naminis
- Pranešimai: 51
- Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06
- Naminis
- Pranešimai: 51
- Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06
- Arnas
- Pranešimai: 28
- Užsiregistravo: 2011-05-12, 10:45
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Kalbant apie salyklo panaudojimą - dabar kepu vafliukus ir liuks gaunasi! Geriau už keptą duoną!
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Arnai, prašau pasidalinti receptu!
- Naminis
- Pranešimai: 51
- Užsiregistravo: 2011-04-27, 13:06
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
http://blog.bullcityhomebrew.com/?p=242 va čia daug gėrybių privardinta, o čia apie sausainius http://www.nchomebrewing.com/using-spen ... e-cookies/
Papasakokite jei ką nors išbandysite!
Arnai, kas per vafliukai geresni už keptą duoną? Ar būna kas nors geriau už keptą duoną???
Papasakokite jei ką nors išbandysite!
Arnai, kas per vafliukai geresni už keptą duoną? Ar būna kas nors geriau už keptą duoną???
- mzfoto
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2012-03-14, 16:29
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Iškepta alaus duona pagal recepta http://ausrra.blogspot.com/2010/06/alaus-duona.html
Sekantį kartą reikės vietoj kepimo mielių dėti jau panaudotas alaus mieles.
Sekantį kartą reikės vietoj kepimo mielių dėti jau panaudotas alaus mieles.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Žmonės kalba kad su alaus mielėm nesigaus...
- Ignieška
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2012-02-27, 19:02
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Liudiju - kažkada kepimo mielių duonai pritrūkau, išsiėmiau alaus mieles (skystas) ir šnipštas gavosi.. Tiesa, tada įtariau, kad iki galo neatšilusias, neatsigavusias jas sukrėčiau. Bet daugiau ir nebandžiau su alaus mielėm.
- MK
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2011-02-18, 14:15
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Žmonai pavyko vieną kartą su alaus mielėm duona iškept. Kaip tik alų buvau supilstes tai nugvelbė mielių kelis šaukštus. Duona buvo tobula. Bet pakartoti eksperimento taip ir nepavyko (3 nesėkmingi bandymai)
- Žaldokas
- Pranešimai: 64
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:44
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Man visada puikiausiai pavyksta. Esu naudojęs S-04 ir LD Nottingham. Tiek duonai, tiek kūčiukams ar picai. Mamai esu davęs Nottingham mielių, ji kepa duonkepėje. Tai labai gyrė. Žiemos sezonu, ten pas juos ne itin šilta, tad nottingham žemesnių temp. tolerancija ten išėjo ypač į naudą ir jos pasiteisino.
- mzfoto
- Pranešimai: 7
- Užsiregistravo: 2012-03-14, 16:29
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Alaus duona iškepta, naudojant alaus mieles. Rezultatas visai neblogas. Viską dariau pats, žmona tik konsultavo
Visa eiga, su nuotraukom, čia -> http://jmz.blogas.lt
Visa eiga, su nuotraukom, čia -> http://jmz.blogas.lt
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Beieškodamas, kaip sauvo augintiniams užaugint maisto (sliekų), kad nereiktų kast nuolatos, radau, kad galima panaudotą salyklą kaip pašarą sliekams naudoti;)
http://www.worms4earth.com/raiseworms.htm#30
http://www.worms4earth.com/raiseworms.htm#30
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Antrinių žaliavų panaudojimas
Visai įdomų variantą radau:
https://www.youtube.com/watch?v=okxaTAsRVZ8
Pirmą kartą pabandžiau, pirminis rezultatas lyg ir nieko. Po kokios savaitės žinosiu galutinį ir galėsiu pasidalint juo
https://www.youtube.com/watch?v=okxaTAsRVZ8
Pirmą kartą pabandžiau, pirminis rezultatas lyg ir nieko. Po kokios savaitės žinosiu galutinį ir galėsiu pasidalint juo