Puslapis 11

Avižos ir dribsniai. Galiojimo laikas

Parašytas: 2019-10-20, 21:57
Zhiniukas
Sveiki,
Per vieną iš aludarių susitikimų išgirdau, kad avižinių dribsnių tinkamumo laikas alui yra labai ribotas. Dėl kažkokių junginių oksidavimosi, kurie reikalingi avižų efektui aluje. Kuo labiau modifikuotos avižos, tuo trumpiau jos tinka alui.
Guglis šiuo klausimu nelabai padėjo, tai noriu sužinoti labiau patyrusių nuomonę šiuo klausimu.

Re: Avižos ir dribsniai. Galiojimo laikas

Parašytas: 2019-10-21, 13:41
Krauzenas
Na, aš kažkaip irgi negirdėjau nieko "iškirtinio" apie avižas... Bet ar nebus tas laiko ribotumas paprasčiausiai dėl to kad avižiniai dribsniai yra traiškyti? (kaip ir salyklas labai greitai praranda savybes, jei laikomas ne grūdais, o sumaltas).
Šitame straipsnyje yra nemažai apie avižas, iš skirtingų aspektų, su moksliniais duomenimis ir t.t., gal ką atrasi:
http://scottjanish.com/case-brewing-oats/