Bazinis salyklas

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1146
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Lrytas1 » 2016-03-18, 12:52

nu gaunasi pilsenas kaip iš knygutės
http://www.bestmalz.de/en/malts/best-pi ... lioID=1193

Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Alchemikas » 2016-03-18, 13:21

Gal kas gali tiksliai pasakyti kas yra "Cukrinimo trukmė, min" ir "Filtracijos laikas, min."?

Ar čia informacija apie pačio salyklo ar jau misos gamybą?

Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 340
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Giords » 2016-03-18, 13:54

O kur galima Maltosos salyklo įsigyti Vilniuje? Ar tik pas juos? Jei kas planuojat pas juos apsilankyti - man reiktų maišiuko.

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Peckelis » 2016-03-18, 15:51

Principe visi salyklo parametrai yra tiesiogiai susiįję su misos gamyba. Nė vienas nėra šiaip pats sau. Cukrinimas (beta amilazė) ir tekinimas nurodomi kaip minimalūs trukmės atžvilgiu. Jei yra kitaip - komentuokite.

Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Alchemikas » 2016-03-18, 20:39

Ekstraktingumas neblogas - 1.037, net už Best geriau.

Bet tai kaip vertinti 250 (=76 °L) diastatinę jėga? Lyg ir išeina, kad iki 50 proc. nesalyklinių patemptų.

Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Alchemikas » 2016-03-18, 22:31

Plačiai ir įdomiai apie salyklo gamybą:

http://www.mbaa.com/districts/michigan/ ... Puzzle.pdf

Sukėlė klausimų: "European two rows are not generally used in grain adjunct brewing" - čia dėl mažo diastatic power.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

ignasv81
Pranešimai: 117
Užsiregistravo: 2015-11-03, 11:02

Re: Bazinis salyklas

Standartinė ignasv81 » 2016-03-22, 12:29

Paantrinsiu Giords, jeigu kas važiuosit paimčiau ir aš maišą.

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Peckelis » 2016-03-22, 20:07

Atsiminiau, kodėl nemėgstu čekiško (ir nežinau, kaip dėl lietuviško) salyklo. 61C fazėje prabuvo VALANDĄ. Net požymių nėra, kad susisalino. Dar valandos reiks :( Koks MO salinasi per 23-27 minutes, blia...

Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Alchemikas » 2016-03-23, 01:38

Geras Peckelio pastebėjimas/komentaras - panašiai jaučiuosi - aš tai aš, bet kaip su'perform'ins salyklas, sunku įvertinti ką nusipirkai, ypač lietuviško.

Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Re: Bazinis salyklas

Standartinė axl » 2016-05-19, 14:50

Klausimas. Perkant salyklą iš alutekso ar skiriasi maišai maltosos ir čekiško?

Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 340
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Bazinis salyklas

Standartinė Giords » 2016-05-20, 13:21

Atsakymas. Skiriasi. ;)

Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Re: Bazinis salyklas

Standartinė axl » 2016-05-20, 14:47

:D supratau :) ačiū