Bazinis salyklas
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Bazinis salyklas
nu gaunasi pilsenas kaip iš knygutės
http://www.bestmalz.de/en/malts/best-pi ... lioID=1193
http://www.bestmalz.de/en/malts/best-pi ... lioID=1193
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Bazinis salyklas
Gal kas gali tiksliai pasakyti kas yra "Cukrinimo trukmė, min" ir "Filtracijos laikas, min."?
Ar čia informacija apie pačio salyklo ar jau misos gamybą?
Ar čia informacija apie pačio salyklo ar jau misos gamybą?
- Giords
- Pranešimai: 341
- Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25
Re: Bazinis salyklas
O kur galima Maltosos salyklo įsigyti Vilniuje? Ar tik pas juos? Jei kas planuojat pas juos apsilankyti - man reiktų maišiuko.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Bazinis salyklas
Principe visi salyklo parametrai yra tiesiogiai susiįję su misos gamyba. Nė vienas nėra šiaip pats sau. Cukrinimas (beta amilazė) ir tekinimas nurodomi kaip minimalūs trukmės atžvilgiu. Jei yra kitaip - komentuokite.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Bazinis salyklas
Ekstraktingumas neblogas - 1.037, net už Best geriau.
Bet tai kaip vertinti 250 (=76 °L) diastatinę jėga? Lyg ir išeina, kad iki 50 proc. nesalyklinių patemptų.
Bet tai kaip vertinti 250 (=76 °L) diastatinę jėga? Lyg ir išeina, kad iki 50 proc. nesalyklinių patemptų.
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Bazinis salyklas
Plačiai ir įdomiai apie salyklo gamybą:
http://www.mbaa.com/districts/michigan/ ... Puzzle.pdf
Sukėlė klausimų: "European two rows are not generally used in grain adjunct brewing" - čia dėl mažo diastatic power.
http://www.mbaa.com/districts/michigan/ ... Puzzle.pdf
Sukėlė klausimų: "European two rows are not generally used in grain adjunct brewing" - čia dėl mažo diastatic power.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Pranešimai: 117
- Užsiregistravo: 2015-11-03, 11:02
Re: Bazinis salyklas
Paantrinsiu Giords, jeigu kas važiuosit paimčiau ir aš maišą.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Bazinis salyklas
Atsiminiau, kodėl nemėgstu čekiško (ir nežinau, kaip dėl lietuviško) salyklo. 61C fazėje prabuvo VALANDĄ. Net požymių nėra, kad susisalino. Dar valandos reiks Koks MO salinasi per 23-27 minutes, blia...
- Alchemikas
- Pranešimai: 205
- Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29
Re: Bazinis salyklas
Geras Peckelio pastebėjimas/komentaras - panašiai jaučiuosi - aš tai aš, bet kaip su'perform'ins salyklas, sunku įvertinti ką nusipirkai, ypač lietuviško.
- axl
- Pranešimai: 89
- Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53
Re: Bazinis salyklas
Klausimas. Perkant salyklą iš alutekso ar skiriasi maišai maltosos ir čekiško?
- Giords
- Pranešimai: 341
- Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25
Re: Bazinis salyklas
Atsakymas. Skiriasi.