ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?

Vartotojo avataras
valytojas
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 2013-04-01, 21:39

ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?

Standartinė valytojas » 2014-08-18, 17:08

Gal kam teko girdėti/skaityti ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims? Aišku reikėtų kitų komponentų, bet pati įdėja verta dėmesio ar nelabai?



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2014-08-18, 17:38

Verta verta. Pats traiškytas salyklas yra jaukas savaime, o va išplautą kaip bazę tikrai galima vartoti.



Vartotojo avataras
Samanis
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Samanis » 2014-08-18, 19:16

O karpiu serimui kaip? Dar ten like ko kas kuna eitu? Kas dien i pruda supilu po 2 kiburus virtu kvieciu. Noreciau kartais supilt atidirbto salyklo...



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vikingas » 2014-08-18, 19:38

žinoma galima



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-18, 21:58

Juokas juokais, o kaži ar "atitarnavusį" salyklą galima šerti naminiams gyvuliams, pvz. kiaulėms, duoti lesti vištoms?



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2014-08-18, 22:14

Tik taip ir "konvertuoju" į kiaušinius:) Ir prie ko čia juokai. Absoliučiai normalus, gal ir ne per kaloringiausias, pašaras - šiuo atveju lesalas. Vištos dėl jo narsiai kaunasi, ypač jei kvietinio esama...



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-18, 22:36

Na o su paršeliais kaip? Ėsti gal ir ėstų, bet ar galima?



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis » 2014-08-18, 23:17

Nu surask tu man nors vieną priežastį, kodėl būtų negalima. Geriau dvi:)



Vartotojo avataras
lukasvera
Pranešimai: 70
Užsiregistravo: 2012-04-06, 08:34

Re: Naujokų klausimai

Standartinė lukasvera » 2014-08-19, 03:28

Vokiečiai karvėm duoda...



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1146
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Lrytas1 » 2014-08-19, 05:48

Tai, kad iš atidirbto salyklo net kotletus esu kepes :) Biški miltų svogūno kiaušinis prieskoniai.



Vartotojo avataras
Regis
Pranešimai: 712
Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Regis » 2014-08-19, 06:09

Švyturys (kad buvo tai tikrai - nežinau kaip dabar) sudaręs sutartį su ūkininkais, šie pasiima atidirbusį salyklą ir šeria gyvuliams.



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-19, 08:32

Peckeli, su paršais reikia atsargiai. Apšersi, kokį pilvą išpūs, vidurius paleis, ir paskui gali daug problemų turėt (žuvims ir vištoms dzyn)...



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-19, 08:32

Lrytas1 - Gerulis :D Gal gali receptu pasidalint? :)



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1146
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Lrytas1 » 2014-08-19, 08:54

Nereikia nieko rakinėt, sumali mėsmale atidirbtą salyklą, įdedi biški miltų biški pjaustyto svogūno, kiaušini įmuši, druskos pipirų ir kepi kotletus. Jei apipili spirgų padažu visai skanu :)

p.s geriau kai salyklas liko nuo kokio kvietinio ar šviesaus eliuko, o ne nuo imperinio stauto :)



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1146
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Lrytas1 » 2014-08-19, 08:59

Ten visas cinkelis tuose lukštuose :) Duoda kotletams idomios "konsistencijos"



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-19, 09:12

Iš kokių 5-6 kg "atidirbto salyklo" visai nemenkas kiekis kotletukų išeis :)))



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vikingas » 2014-08-19, 15:52

o ar suvalgius ir pašikus traša daržams :D žodžiu tai alaus savikaina sumažina iki minimumo :D :D



Vartotojo avataras
Zaibys
Pranešimai: 70
Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zaibys » 2014-08-20, 14:48

Galvoju, o gal tiktu tas atidirbtas salyklas kreivabudems auginti namuose. Is esmes nematau, kodel ne.



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vikingas » 2014-08-20, 16:34

principe ten pagrinde lieka celiuliozė ... geras substratas grybams ... tik drėgmę reikia palaikyt ir augs :)



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 746
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė AntaKalnietis » 2014-08-20, 18:50

Tik kazi kaip kvapas. Nes jis surugsta. Viena vakara iki velumos dariau alu, baigiau gal trecia nakties. Tai isnesiau ismesti atidirbta salykla tik kitos dienos velyva ryta - jis jau toki kvapeli rugtelejimo buvo igaves.



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Naujokų klausimai

Standartinė vikingas » 2014-08-21, 15:56

tai ko tu nori gi kiek saldumo lieka tai ir prarūgo... šlapia šilta mielės cuikrus ... :)