ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?
- valytojas
- Pranešimai: 25
- Užsiregistravo: 2013-04-01, 21:39
ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?
Gal kam teko girdėti/skaityti ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims? Aišku reikėtų kitų komponentų, bet pati įdėja verta dėmesio ar nelabai?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Verta verta. Pats traiškytas salyklas yra jaukas savaime, o va išplautą kaip bazę tikrai galima vartoti.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: Naujokų klausimai
O karpiu serimui kaip? Dar ten like ko kas kuna eitu? Kas dien i pruda supilu po 2 kiburus virtu kvieciu. Noreciau kartais supilt atidirbto salyklo...
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Naujokų klausimai
žinoma galima
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Juokas juokais, o kaži ar "atitarnavusį" salyklą galima šerti naminiams gyvuliams, pvz. kiaulėms, duoti lesti vištoms?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Tik taip ir "konvertuoju" į kiaušinius:) Ir prie ko čia juokai. Absoliučiai normalus, gal ir ne per kaloringiausias, pašaras - šiuo atveju lesalas. Vištos dėl jo narsiai kaunasi, ypač jei kvietinio esama...
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Na o su paršeliais kaip? Ėsti gal ir ėstų, bet ar galima?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Nu surask tu man nors vieną priežastį, kodėl būtų negalima. Geriau dvi:)
- lukasvera
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2012-04-06, 08:34
Re: Naujokų klausimai
Vokiečiai karvėm duoda...
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Tai, kad iš atidirbto salyklo net kotletus esu kepes Biški miltų svogūno kiaušinis prieskoniai.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Naujokų klausimai
Švyturys (kad buvo tai tikrai - nežinau kaip dabar) sudaręs sutartį su ūkininkais, šie pasiima atidirbusį salyklą ir šeria gyvuliams.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Peckeli, su paršais reikia atsargiai. Apšersi, kokį pilvą išpūs, vidurius paleis, ir paskui gali daug problemų turėt (žuvims ir vištoms dzyn)...
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Lrytas1 - Gerulis Gal gali receptu pasidalint?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Nereikia nieko rakinėt, sumali mėsmale atidirbtą salyklą, įdedi biški miltų biški pjaustyto svogūno, kiaušini įmuši, druskos pipirų ir kepi kotletus. Jei apipili spirgų padažu visai skanu
p.s geriau kai salyklas liko nuo kokio kvietinio ar šviesaus eliuko, o ne nuo imperinio stauto
p.s geriau kai salyklas liko nuo kokio kvietinio ar šviesaus eliuko, o ne nuo imperinio stauto
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Ten visas cinkelis tuose lukštuose Duoda kotletams idomios "konsistencijos"
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Iš kokių 5-6 kg "atidirbto salyklo" visai nemenkas kiekis kotletukų išeis ))
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Naujokų klausimai
o ar suvalgius ir pašikus traša daržams žodžiu tai alaus savikaina sumažina iki minimumo
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Naujokų klausimai
Galvoju, o gal tiktu tas atidirbtas salyklas kreivabudems auginti namuose. Is esmes nematau, kodel ne.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Naujokų klausimai
principe ten pagrinde lieka celiuliozė ... geras substratas grybams ... tik drėgmę reikia palaikyt ir augs
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Tik kazi kaip kvapas. Nes jis surugsta. Viena vakara iki velumos dariau alu, baigiau gal trecia nakties. Tai isnesiau ismesti atidirbta salykla tik kitos dienos velyva ryta - jis jau toki kvapeli rugtelejimo buvo igaves.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Naujokų klausimai
tai ko tu nori gi kiek saldumo lieka tai ir prarūgo... šlapia šilta mielės cuikrus ...