Puslapis 11

ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?

Parašytas: 2014-08-18, 17:08
valytojas
Gal kam teko girdėti/skaityti ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims? Aišku reikėtų kitų komponentų, bet pati įdėja verta dėmesio ar nelabai?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 17:38
Peckelis
Verta verta. Pats traiškytas salyklas yra jaukas savaime, o va išplautą kaip bazę tikrai galima vartoti.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 19:16
Samanis
O karpiu serimui kaip? Dar ten like ko kas kuna eitu? Kas dien i pruda supilu po 2 kiburus virtu kvieciu. Noreciau kartais supilt atidirbto salyklo...


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 19:38
vikingas
žinoma galima


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 21:58
AntaKalnietis
Juokas juokais, o kaži ar "atitarnavusį" salyklą galima šerti naminiams gyvuliams, pvz. kiaulėms, duoti lesti vištoms?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 22:14
Peckelis
Tik taip ir "konvertuoju" į kiaušinius:) Ir prie ko čia juokai. Absoliučiai normalus, gal ir ne per kaloringiausias, pašaras - šiuo atveju lesalas. Vištos dėl jo narsiai kaunasi, ypač jei kvietinio esama...


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 22:36
AntaKalnietis
Na o su paršeliais kaip? Ėsti gal ir ėstų, bet ar galima?


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-18, 23:17
Peckelis
Nu surask tu man nors vieną priežastį, kodėl būtų negalima. Geriau dvi:)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 03:28
lukasvera
Vokiečiai karvėm duoda...


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 05:48
Lrytas1
Tai, kad iš atidirbto salyklo net kotletus esu kepes :) Biški miltų svogūno kiaušinis prieskoniai.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 06:09
Regis
Švyturys (kad buvo tai tikrai - nežinau kaip dabar) sudaręs sutartį su ūkininkais, šie pasiima atidirbusį salyklą ir šeria gyvuliams.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 08:32
AntaKalnietis
Peckeli, su paršais reikia atsargiai. Apšersi, kokį pilvą išpūs, vidurius paleis, ir paskui gali daug problemų turėt (žuvims ir vištoms dzyn)...


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 08:32
AntaKalnietis
Lrytas1 - Gerulis :D Gal gali receptu pasidalint? :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 08:54
Lrytas1
Nereikia nieko rakinėt, sumali mėsmale atidirbtą salyklą, įdedi biški miltų biški pjaustyto svogūno, kiaušini įmuši, druskos pipirų ir kepi kotletus. Jei apipili spirgų padažu visai skanu :)

p.s geriau kai salyklas liko nuo kokio kvietinio ar šviesaus eliuko, o ne nuo imperinio stauto :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 08:59
Lrytas1
Ten visas cinkelis tuose lukštuose :) Duoda kotletams idomios "konsistencijos"


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 09:12
AntaKalnietis
Iš kokių 5-6 kg "atidirbto salyklo" visai nemenkas kiekis kotletukų išeis :)))


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-19, 15:52
vikingas
o ar suvalgius ir pašikus traša daržams :D žodžiu tai alaus savikaina sumažina iki minimumo :D :D


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-20, 14:48
Zaibys
Galvoju, o gal tiktu tas atidirbtas salyklas kreivabudems auginti namuose. Is esmes nematau, kodel ne.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-20, 16:34
vikingas
principe ten pagrinde lieka celiuliozė ... geras substratas grybams ... tik drėgmę reikia palaikyt ir augs :)


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-20, 18:50
AntaKalnietis
Tik kazi kaip kvapas. Nes jis surugsta. Viena vakara iki velumos dariau alu, baigiau gal trecia nakties. Tai isnesiau ismesti atidirbta salykla tik kitos dienos velyva ryta - jis jau toki kvapeli rugtelejimo buvo igaves.


Re: Naujokų klausimai

Parašytas: 2014-08-21, 15:56
vikingas
tai ko tu nori gi kiek saldumo lieka tai ir prarūgo... šlapia šilta mielės cuikrus ... :)