Puslapis 1 iš 1
ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims?
Parašytas: 2014-08-18, 17:08
valytojas
Gal kam teko girdėti/skaityti ar galima panaudoti mirkytą/išplautą salyklą gaminant jauką žuvims? Aišku reikėtų kitų komponentų, bet pati įdėja verta dėmesio ar nelabai?
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 17:38
Peckelis
Verta verta. Pats traiškytas salyklas yra jaukas savaime, o va išplautą kaip bazę tikrai galima vartoti.
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 19:16
Samanis
O karpiu serimui kaip? Dar ten like ko kas kuna eitu? Kas dien i pruda supilu po 2 kiburus virtu kvieciu. Noreciau kartais supilt atidirbto salyklo...
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 19:38
vikingas
žinoma galima
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 21:58
AntaKalnietis
Juokas juokais, o kaži ar "atitarnavusį" salyklą galima šerti naminiams gyvuliams, pvz. kiaulėms, duoti lesti vištoms?
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 22:14
Peckelis
Tik taip ir "konvertuoju" į kiaušinius:) Ir prie ko čia juokai. Absoliučiai normalus, gal ir ne per kaloringiausias, pašaras - šiuo atveju lesalas. Vištos dėl jo narsiai kaunasi, ypač jei kvietinio esama...
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 22:36
AntaKalnietis
Na o su paršeliais kaip? Ėsti gal ir ėstų, bet ar galima?
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-18, 23:17
Peckelis
Nu surask tu man nors vieną priežastį, kodėl būtų negalima. Geriau dvi:)
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 03:28
lukasvera
Vokiečiai karvėm duoda...
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 05:48
Lrytas1
Tai, kad iš atidirbto salyklo net kotletus esu kepes
Biški miltų svogūno kiaušinis prieskoniai.
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 06:09
Regis
Švyturys (kad buvo tai tikrai - nežinau kaip dabar) sudaręs sutartį su ūkininkais, šie pasiima atidirbusį salyklą ir šeria gyvuliams.
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 08:32
AntaKalnietis
Peckeli, su paršais reikia atsargiai. Apšersi, kokį pilvą išpūs, vidurius paleis, ir paskui gali daug problemų turėt (žuvims ir vištoms dzyn)...
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 08:32
AntaKalnietis
Lrytas1 - Gerulis
Gal gali receptu pasidalint?
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 08:54
Lrytas1
Nereikia nieko rakinėt, sumali mėsmale atidirbtą salyklą, įdedi biški miltų biški pjaustyto svogūno, kiaušini įmuši, druskos pipirų ir kepi kotletus. Jei apipili spirgų padažu visai skanu
p.s geriau kai salyklas liko nuo kokio kvietinio ar šviesaus eliuko, o ne nuo imperinio stauto
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 08:59
Lrytas1
Ten visas cinkelis tuose lukštuose
Duoda kotletams idomios "konsistencijos"
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 09:12
AntaKalnietis
Iš kokių 5-6 kg "atidirbto salyklo" visai nemenkas kiekis kotletukų išeis
))
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-19, 15:52
vikingas
o ar suvalgius ir pašikus traša daržams
žodžiu tai alaus savikaina sumažina iki minimumo
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-20, 14:48
Zaibys
Galvoju, o gal tiktu tas atidirbtas salyklas kreivabudems auginti namuose. Is esmes nematau, kodel ne.
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-20, 16:34
vikingas
principe ten pagrinde lieka celiuliozė ... geras substratas grybams ... tik drėgmę reikia palaikyt ir augs
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-20, 18:50
AntaKalnietis
Tik kazi kaip kvapas. Nes jis surugsta. Viena vakara iki velumos dariau alu, baigiau gal trecia nakties. Tai isnesiau ismesti atidirbta salykla tik kitos dienos velyva ryta - jis jau toki kvapeli rugtelejimo buvo igaves.
Re: Naujokų klausimai
Parašytas: 2014-08-21, 15:56
vikingas
tai ko tu nori gi kiek saldumo lieka tai ir prarūgo... šlapia šilta mielės cuikrus ...