Puslapis 1 iš 1
Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-27, 21:05
Povilas
Ar tinka parduotuviniai miežiniai dribsniai alaus gamybai? Mačiau Optima linija 400g už 26 centus... Prabangesni 60 centų
Tai galvoju visai apsimokėtų.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-27, 22:44
Gytis
Tinka.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-28, 09:28
Povilas
SA trigubai brangesni, kuo skiriasi jie?
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-28, 10:30
Gytis
Nežinau. Išbandyk abu ir pasakyk mums. Aš dabar naudoju iš SA, bet esu bandęs ir parduotuvinius.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-29, 21:55
Peckelis
Kadangi alaus virti nemoku, daug nepasakysiu. Bet, jei naudosi, sakykim taip, maistinius, rinkis greito paruošimo. Jų krakmolas jau "atspardytas". Jei paprasti dribsniai, bent valandą pamirkyčiau 40C temperatūroje. O želatinizacija - procesas ganėtinai sudėtingas, priklausantis nuo daugelio dedamųjų, gal kol kas plonumų žinot nėra būtina.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-29, 23:08
Lrytas1
Mano 3 kapeikos, jei ant dribsnių parašyta 5min ar mažiau nieko virt/mirkyt atskirai neverta, bet ir ne pakenks.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-30, 11:29
GiN
Jeigu trumpai, tai: SA parduodami yra paruošti alaus gamybai, juos gali salinti su salyklais ir nieko papildomai nereikia daryti. SA parduodami yra panašūs į greito paruošimo dribsnius (5 min. ir mažiau). Jei imsi tuos pigiuosius, tai prieš salinimą juos reiks palaikyti karštam vandeny, t.y. paruošti (žr. atsakymus aukščiau).
Jei nenori nieko ruošti, reiks pirkti greito paruošimo, kurių kaina panaši į SA parduodamus.
Re: Miežiniai dribsniai
Parašytas: 2016-05-30, 17:34
AntaKalnietis
Naudojau ir SA, ir tuo pigiausius, ir tuos geresnius/brangesnius iš supermarketo. Išvada paprasta - išskyrus kaina jie iš esmės niekuo nesiskiria. Tai pirkti geriasusia tuos po 0,26 EUR ar kiek už 0,400 g. Naudoju tiek avižinius, tiek kvietinius, tiek miežinius.