Puslapis 27

Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 10:45
null
apie 1 valandą. Bei tekinant užkelt misos temperatūrą iki 78C


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 11:36
Modeslovas
Skalauju su 80C vandenuku. Gaunas apie pusvalandis man.

Reiks ilgint procesa vadinas.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 11:38
svyturys
Kokiu principu tekini? Jei tekini, užpili, pamaišai, vėl nutekini ir t.t. tai greitis tada čia niekuo dėtas.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 12:07
Gytis
Kiek laiko salini? Kai salindavau 1 valandą, daugiau 66 proc efektyvumo nesu gavęs. Dabar min 90 minučių salinu, o būna ir ilgiau.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 12:16
Modeslovas
Salinu 60 minuciu dazniausiai. O tekinu tai - atidarau salinimo kubilo kraniuka , nuleidziu kelis litrus , supilu atgal. Paskui tekinu toliau , o iš viršaus panasiu greiciu leidziu 80C vandeni.Nemaišau nes turetu gautis drumstas alus,kam tada tuos kelis litrus nuleist jei viska po to maišai, kaip suprantu salyklas kaip filtras gaunasi.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 12:40
null
Kitas klausimas, kokį salyklą naudoji?


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 12:51
Modeslovas
Ivairiai siaip. Ir kupiskio ir belgiska bazini. Na visi kiti pagal recepta


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 14:29
svyturys
pagal tavo tekinimo metodą greitis labai svarbus. reik ne trumpiau 1h. kai tekinu šiuo būdu efektyvumas būna nemažiau 80. Žodžiu eksperimentuok :)


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 17:20
Modeslovas
Dekingas. Per sekanti virima pasitaisysiu ).


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-29, 17:23
Gytis
Esu įsitikinęs, kad jeigu salintum ilgiau, būtų geresnis rezultatas. Taip pat salyklą reikia sumalti taip smulkiai, kiek leidžia tavo tekinimo sistema.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 05:59
Modeslovas
Tekinu per dvieju metru vandentekio šlangute, tai salyklas gali buti labai smulkus.

Deja dar nesusikonstravau malimo agregato jokio. Kol kas perku sumalta.

Tekinimas +30min, Salinimas +30min. Visas procesas gausis virš 5 valandu. Vakareis po darbo teks nebevirt (.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 06:32
null
Kaip supratau perki salyklą iš Savas Alus, paprašyk jog biški smulkiau sumaltų, tai įmanoma. Procesui paspartinti tobulink šaldymą (su gyvatuku apie 10-15min šaldymas). Dalį ištekintos misos dėk iš kart virti (taip sutaupysi dar kokią 15-20min). Man su valandos salinimu ir valandos tekinimu alaus virimas 3,5h užtrunka efektyvumas 68-75 ribose, daugiau jo nesiekiu nes gaila laiko :)


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 06:44
Artis
3.5 val! Greitai! Matyt verdi ant duju. Man kaitlentė primeta +1,5 valandas :(

Pas mane efektyvumas irgi žymiai pagerėjo(nuo ±65 iki ±75) perskaičius Žalčio patarimus. Svarbiausi momentai: Protein rest, tinkamos vandens ir salyklo proporcijos salinimo metu, ilgesnis tekinimas su vis keliama tekinamo vandens temperatūra, tekinimo metu salyklas visada apsemtas vandeniu.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 06:45
Modeslovas
Variantas dali misos virint. Napagalvojau.

Gyvatuka susikonstravau superini iš seno distiliatoriaus

išlupau 2 nerudijancio plieno spirales. Šaldau 15 min max.

Dabar dar pasikeiciau reguluojama dujini reduktoriu,

manau turetu dar sutrumpet procesas. Su buitiniu silpna liepsna buvo.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 07:01
konung
Aš irgi apakęs ties 3,5 val. Man virimas bent 5-6 val. užima. O jei norisi efektyvumo tai ir visas 7-8 su aplinkos susitvarkymu. :)


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 07:09
null
aplinkos tvarkymo neskaičiuoju :). dažniausiai praskalauju tik viską ir palieku rytinei mankštelei. anksčiau trukdavau 5-6h. kol nesutvarkiau šaldymo ir nepradėjau užkaisti dalį ištekintos misos. Tekindamas dalinu po 8 litrus ir kaičiu. kol išteka sekantys 8l jau misa beveik užverda. tad ištekinus paskutinius litrus telieka laukti kokį 10min kol užvirs.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 08:16
vidmantas
3,5 val. man irgi utopija. Iki šiol alaus virimas asocijuodavosi su darbo diena, 8 valandos su pėdsakų panaikinimu. Reikės spaustis.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 08:39
Modeslovas
Su padoria įranga. Salinant 60min. Verdant 60min. Ir virinant misa dalimis, manau realu itilpti i kokias 4,5 val.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 08:52
null
Scenarijus toks pilam karštą vandenį 12l ir jį užkaičiam iki 75C +15min

Salinam +60min

Tuo metu užkaičiam 25l vandens (jis užverda)

Tekinam +60 min (iš karto kaičiam misą)

Misa užverda +15min

Verdam +60 min

Šaldom +15 min

Viso: 3h 45min;


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 09:26
Modeslovas
Aš iš puodo leisdamas misa dar nukošiu per kavos filtra tai dar koks 10-15 min )


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 10:08
vapas
Simai, bet ar buvo arčio teisinga pastaba, kad viskas vyksta ant dujų?

Man virimas ant elektrinės viryklės (ir dar tokios studentiškos), tai prideda tikrai 1-2 val.
Na ir gyvatuką prastą iš alutekso nusipirkau. Man vis tiek ~30-35 min. šaldo (jei ne daugiau).


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 10:33
Artis
Su aluteksine ir man šaldo 30-35min. :(


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 10:43
null
Verdu ant dujinės , puodą pastatęs ant 2 skylių;

Gyvatukas atšaldo per 10-12 min iki 20-21C , per 15 min. iki 18C


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 11:02
Artis
Koks gyvatukas?


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 11:12
null
varinis iš savo alaus. tik jie pardavinėja dabar berods 6m. ilgio 10mm Ø, o mano 8mm Ø 8m ilgio.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-09-30, 11:20
vapas
SavamAlui pasirodė turbūt 3 d. po mano nusipirkimo iš alutekso, tai šiek tiek nepasisekė.


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-10-01, 08:43
svyturys
Scenarijus toks pilam šaltą vandenį ~12C 60l ir jį užkaičiam iki 75C +45min

Salinam +60min

Tuo metu užkaičiam 60l vandens

Tekinam +60 min (iš karto kaičiam misą)

Misa užverda +20min

Verdam +60 min

Šaldom +20 min

Viso: 4h 25min;


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-12-23, 21:15
kestukaz
gal nelabai aš į temą (nekursiu naujos temos)alus fermentuojasi ir pamatavus rodo 1000(praktiškai vanduo). Ar gali tiek išsifermentuoti,ar mano hidrometras išprotėjo?


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-12-23, 21:24
vidmantas
Ar ragavai, mano galva kažkas negerai. Fermentuoja tikriausia jau ne alaus mielės bet zaraza kažkokia...


Re: Efektyvumas

Parašytas: 2011-12-23, 21:26
runce
gali nei 0,99x būt, bet taip dažniausiai būna dėl cukraus, kaip suprantu