Puslapis 11

Salinimas puode

Parašytas: 2016-12-16, 14:10
gedas512
Ar kažkuo neigiamai įtakotų salinimo procesą, jei salinčiau tokia tvarka: užkaitinu puode vandenį iki reikiamos temperatūros protein rest'ui (+keli virš laipsniai žinoma), supilu salyklą tiesiai į puodą. Po kurio laiko, įjungiu ugnį ir maišydamas kaitinu visą košę iki reikiamos temp. salinimui (+65-68 oC). Išjungiu ugnį, apdangstau puodą, kad neatvėstų ir laukiu 60-90 min. Po to visą košę supilu į talpą su filtru ir vykdau tekinimą. Idomu, ar tas laiko tarpas, kuris praeina, kol mashingo košė kaista iki +65-68 laipsnių nesugadina būsimos misos struktūros (juk tai užtrunka kokį +15 min kol pakyla temperatūra, fermentai tuo metu jau veikia). Tokiu principu veikia Braumeisteriai ir kt., bet juose vykdoma misos cirkuliacija. :)

Re: Salinimas puode

Parašytas: 2016-12-16, 14:14
Lrytas1
Pridėk dar +76C ir virk.

Re: Salinimas puode

Parašytas: 2016-12-16, 17:05
Gytis
Aš pats salinu puode, viskas su tuo ok. Svarbu nekaitinti per daug intensyviai ir kaitinant nuolat maišyti.
Šiaip normalus metodas, bet reikia daugiau atidumo negu salinant pvz kubile. Dar reikia atsižvelgti į inerciją, nes pvz mano puode temp dar pakyla 1-2 laipsniais jau išjungus kaitinimą. Bet kiekvienas puodas kitoks, reikia pagal save žiūrėti.

Re: Salinimas puode

Parašytas: 2016-12-16, 18:08
gedas512
Taip, atidumo tai nepagailėsiu tvarkingai prižiūrėdamas ir maišydamas. Apie baltymines pauzes, kurias minėjo Maistra neesu girdėjęs, reikės pasidomėt giliau. Jei gerai supratau protein rest padarius reik pakelt temperatūrą iki 64 oC ir palaikyti pauzę 30 min, po to pakaitinti iki mashingo temperatūros ir laikyti 60-90 min, toliau pakelti iki 72 oC ir laikyti pauzę 30 min, galiausiai ištekinti (supylus į tekinimo talpą su filtru) prie +78 oC , gerai supratau? Dar man trūksta teorinių žinių, skaitausi :)
Nerandu internete "hidromodolis" reikšmės tai salyklo:vandens santykis?

Ačiū už ats. :)