Laba diena,
noriu paklausti apie galimybę salinti ir virti tame pačiame puode, bet ne BIAB variantą.
Salinimas vyktų 50l keg'e. Atlieki salinimą, mentalą nupili į būsimą fermenterį, greitai išplauti keg'ą ir su el. pompa perpumpuoji mentalą iš fermenterio į tą patį keg'ą, kuris jau tampą virimo puodu.
Kažkaip man šis variantas neatrodo sunkus, o jis panaikina dar vieno keg'o reikalingumą (čia tiek dėl pinigų, tiek dėl įrangos vietos).
Klausimai:
1. Gal kam teko taip daryti? Kokios patirtys? Ar matote šitame variante kokių problemų?
2. Kiek realiai greitai galima išplauti keg'ą iš po salinimo buitinėmis sąlygomis?
3. Ar matytumėte problemų šiam trumpam laikui mentalą perpilti į aliuminį puodą? Nes kaip supratau, nuo aukštos temperatūros nuo fermenterio plastmasės gali kažkiek skonis kisti.
salinimas ir virimas tame pačiame inde
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
1. Kaip palaikysi/kelsi salinimo temperatūrą kege ? Degiklis plius irklas ?
2. 5 min
3. Aliuminis blogiau už maistinį plastika.
2. 5 min
3. Aliuminis blogiau už maistinį plastika.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Kelčiau su dujomis. Tai taip, degiklis.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Nelabai supratau kurioje talpoje misą tekinsi. Tame 50 litrų kege?
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
tekinčiau iš keg'o į fermenterį (60 l plastmasinis kubilas, maistinis plastikas). Tai taip, tame pačiame keg'e
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Jeigu nebijai tame pačiame fermenteryje paskui fermentuoti, tai į jį visai ok. Bet čia toks laikinas variantas, mano nuomone. Tik tas salinimas ir filtravimas viename puode su dujiniu pakaitinimu man abejotinas atrodo.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Nelabai suprantu į ką susiveda tos abejonės..
Fermenterį po mentalo perpylimo reiktų išplauti ir dezinfekuoti. Tai kur čia ta baimė turėtų būti?
Salinčiau su tokio tipo filtru >nuoroda<
Tai ištekinu, kegą išplaunu, filtrą išsuku ir jis niekuo nebesiskiria nuo virimui skirto keg'o, ne? Į ką susiveda tos abejonės? Tai kad dujomis kaitinama? Taigi čia paprastas virimas.
Fermenterį po mentalo perpylimo reiktų išplauti ir dezinfekuoti. Tai kur čia ta baimė turėtų būti?
Salinčiau su tokio tipo filtru >nuoroda<
Tai ištekinu, kegą išplaunu, filtrą išsuku ir jis niekuo nebesiskiria nuo virimui skirto keg'o, ne? Į ką susiveda tos abejonės? Tai kad dujomis kaitinama? Taigi čia paprastas virimas.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Klausimas kiek po tuo false bottom'u misos bus. Fermentai yra būtent skystojoje dalyje. Jeigu po filtru daug misos, tai kol vienodai temperatūrą pakelsi visame mentale, apačioje bus sakyčiau gerokai karščiau. Tokios abejonės.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Su dvigubu dugnu ir degikliu po apačia garantuota katastrofa. Sprendžiama tai HERMS/RIMS ir kitomis sistemomis. Lieka tik salinti be dvigubo dugno intensyviai maišant, po to iškrapščius mentalą įdėti dvigubą dugną ir supylus viską atgal tekinti. Nu po to dar kilnojimai/pylimai virimui ir į sporto klubą po 50L puodo nebesinorės.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: salinimas ir virimas tame pačiame inde
Va, dabar aišku. Ačiū už pagalbą