salinimas ir virimas tame pačiame inde
Parašytas: 2017-04-18, 21:09
Laba diena,
noriu paklausti apie galimybę salinti ir virti tame pačiame puode, bet ne BIAB variantą.
Salinimas vyktų 50l keg'e. Atlieki salinimą, mentalą nupili į būsimą fermenterį, greitai išplauti keg'ą ir su el. pompa perpumpuoji mentalą iš fermenterio į tą patį keg'ą, kuris jau tampą virimo puodu.
Kažkaip man šis variantas neatrodo sunkus, o jis panaikina dar vieno keg'o reikalingumą (čia tiek dėl pinigų, tiek dėl įrangos vietos).
Klausimai:
1. Gal kam teko taip daryti? Kokios patirtys? Ar matote šitame variante kokių problemų?
2. Kiek realiai greitai galima išplauti keg'ą iš po salinimo buitinėmis sąlygomis?
3. Ar matytumėte problemų šiam trumpam laikui mentalą perpilti į aliuminį puodą? Nes kaip supratau, nuo aukštos temperatūros nuo fermenterio plastmasės gali kažkiek skonis kisti.
noriu paklausti apie galimybę salinti ir virti tame pačiame puode, bet ne BIAB variantą.
Salinimas vyktų 50l keg'e. Atlieki salinimą, mentalą nupili į būsimą fermenterį, greitai išplauti keg'ą ir su el. pompa perpumpuoji mentalą iš fermenterio į tą patį keg'ą, kuris jau tampą virimo puodu.
Kažkaip man šis variantas neatrodo sunkus, o jis panaikina dar vieno keg'o reikalingumą (čia tiek dėl pinigų, tiek dėl įrangos vietos).
Klausimai:
1. Gal kam teko taip daryti? Kokios patirtys? Ar matote šitame variante kokių problemų?
2. Kiek realiai greitai galima išplauti keg'ą iš po salinimo buitinėmis sąlygomis?
3. Ar matytumėte problemų šiam trumpam laikui mentalą perpilti į aliuminį puodą? Nes kaip supratau, nuo aukštos temperatūros nuo fermenterio plastmasės gali kažkiek skonis kisti.