ORVAL pauzės

vid ma
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2017-12-21, 21:47

ORVAL pauzės

Standartinė vid ma » 2018-01-07, 13:30

Noriu pasidalinti žinomų gamintojų virimo temperatūrinėmis pauzėmis. Jas paviešino žinomas blogeris ir tikina kad originalios. Šaltinio dabar nerandu, bet imkite ir naudokite. Aš pats jau pusmetį naudoju CHOUFFE HOUBLON.Kuo puikiausiai. Orval reikia trečdaliu daugiau salyklo tam pačiam tankumui. Salyklą perku, tai kol kas atidėjau. Pavasarį pažaisiu.

ORVAL
Mash schedule
142°F (61°C) for 15 minutes
154°F (68°C) for 25 minutes
162°F (72°C) for 30 minutes
and 170°F (77°C) for 10 minutes before sparging at 170°F (77°C)
IBUs: 38
Carbonation: 5.0 volumes

CHOUFFE HOUBLON DOBBELEN IPA TRIPEL
Mash schedule
127°F (53°C) for 20 minutes
145°F (63°C) for 20 minutes
154°F (68°C) for 10 minutes
and ramp to 176°F (80°C) for sparging
IBUs: 53
Carbonation: 4.3 volumes

SAISON DUPONT
Mash schedule
113°F (45°C) mash-in, gradually raised to 162°F (72°C) over more than 90 minutes
IBUs: 32
Carbonation: about 3.5 volumes

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1769
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: ORVAL pauzės

Standartinė Gytis » 2018-01-08, 10:52

Pauzės kažkiek svarbu, bet jei nesąmonių neprisigalvoti, tai iš esmės jos yra px. Reikia tik bazinius dalykus supprasti, žinoma. O šiaip galima naudoti Maistros pateiktą visam savo alui. Aš tik 65 pauzę ilgesnę darau - 60 min vietoje 40 min.

Gerbiamas kolega vid ma, jeigu tamstai atrodo, kad mus dar reikia šaukštu maitinti, tai žinokite tam didelio poreikio nėra. Naudingiausia yra 1) sava partirtis, 2) patikimi šaltiniai. "Jas paviešino žinomas blogeris ir tikina kad originalios" - parašykite koks blogeris, duokite nuorodą. Tai teisybė, nes taip rašo internetai, čia nelabai sueis.